Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi almadan emekli olup çalışmaya devam edebilir miyim?

osman78

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
%55 sürekli raporum var

ben 1999 tarihinde normal çalışmaya başladım
2006 da özürlü kadrosundan yeniden aynı şirkette çalışmaya başladım
2014 yılında işten ayrıldım şuan da normal pozisyonda çalışıyorum

6700 gün pirimim var
vergi indirimi almadan emekli olabilir miyim
bir de şimdi emekli olunabiliyorsa tekrar çalışabilir miyim emekli maaşım kesilmeden

şimdiden teşekkürler.

hayır normal bir birey gibi emekli olursunuz. Vergi indirimi almaksızın izleyeceğiniz yol. Yaş ve primlerinin dolmasını beklemek...

Vergi indirimi onaylatırsanız: yaş beklemezsiniz.

vergi muafiyeti için başvurmaman bence eksiklik olmuş normalden zaten emekli olacak 25 yıl doldurman gerekli daha çok var vergi muafiyeti alsadın şu anda emeklidin ve aynı iş yerinde yine çalışmaya devam ederdin.

hilal 72 çok teşekkür ederim cevabınız için:benim asıl sormak istediğim 1999 da sigorta girişim var normal kadro (özel şirket)2006 işten ayrıldım 2 ay ara verdim sonra rapor aldım aynı işyerinde tekrar çakışmaya başladım(özürlü)kadrosundan sonra şirketin işleri bozuldu 2014 çıkış verdiler ve şimdi tekrar başka bir şirkete girdim ama normal kadrodan bu şirketin işleride bitmek üzere (yol şantiyesi)ben vergi indirimi almadan %55 sürekli raporum var6700 günde pirimim çıkış aldıktan sonra vergi indirimi almadan emekli olabilirmiyim şimdiden çok teşekkür ederim iyi çalışmalar.

osman78,
Vergi indirim hakkı almadan erken emekli olamazsınız. Vergi indirimi müracaatı esnasında çalışıyor olmak şarttır.

Vergi indirimi almadan engelli emekli olamazsınız.

Yaş ve primleriniz tamamlanınca normal bir birey gibi emekli olursunuz demiştim...

Ama siz eğer vergi indirimi alırsanız: o zaman prim ve süre tamam zaten, istediğiniz an engelli emekli olursunuz.

Vergi indirimi sadece engelli bireylere verilen bir haktır. ekim-2008 den önce işe giriş yapanlar mutlaka vergi indirimine başvurmalı.
Vergi indirimi bir kere alınır ve işyeri istenildiği kadar değiştirilebilir ama vergi indirimi yeni işyerine bildirmek koşulu ile aynen devam eder.
sizin yapmanız gereken çalışıyor belgesi ile(işyerinde çalışıyor damgali bir belge muhasebeden alabilirsiniz) bulunduğunuz ilde defterdarlık binasında özürlüler birimine başvuracaksınız. onlar sizi yönlendirir: hastane seçeceksiniz muayene sonrası durum size bildirirler...

Vergi indirimi almadan 60 yaşında emekli olursunuz. alırsanız 1999+18=2017 yılında emekli olursunuz.

Üst Alt