Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi almadan erken yaşlılık emekliliği mümkün mü?

Ginerk

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben 4a statüsündeki ek-5 tarım sigortalısıyım. Vergi indirimi başvurum kabul edilmedi.

Vergi indirimi almadan erken yaşlılık emekliliği için sgk'ya direkt başvuru yapsam oluyor mu? Malesef bana paranoid şizofreni tanısı koyuldu. Bu hastalıktan emekli olan arkadaşlar ya da bilgi sahibi olanlar yardım ederse çok teşekkür edeceğim.

Ginerk

Merhaba kardeşim
ben 4B den yaşlılık emekliliği ile emekli oldum faydası olacaksa soruların varsa sorabilirsin

Su an calismiyorum Defterdarliktan vergi indirimi almadan sgk'ya başvurup onların dediği hastaneden rapor alıp erken yaşlılık emekliliği sürecini başlatabilir miyim?
91 haziran ssk girişliyim primlerinin çoğu 4a

Ginerk
Son 2620 günün fazlası yani en az 1261 i 4A statüsünde ise vergi indirimi hakkı elde etmeden erken emekliliğiniz mümkün değildir.
Yok fazlası 4B statüsünde ise o zaman vergi indirimine gerek olmayıp, kurum sevki ile rapor alarak emekli olabilirsiniz. Bu şekilde emekliliğiniz Bağkur'dan olur.

Hastalığım sebebiyle şu an ilaç tedavisi oluyorum yani çalışamıyorum. Defterdarlık ise illa bir yerde çalışman lazım diyor. Oysa prim ve hizmet suresi Şartlarıni karşılıyorum. Son yedi senemi çoğunluğu 4a statüsünde kardesim

Ginerk
Malesef yapacak bir şey yok, vergi indirimi olmadan mümkün değil.
Tanıdık bir işyerinde bir kaç hafta süreyle sigortalı görünebilir, bu sürede de vergi indirimi için başvurabilirsiniz.
Her ne kadar yasal olmasa da, özel durumlar için çözüm üretmeyip malesef insanları böyle yollara mecbur bırakıyorlar.

Çok haklısın teşekkür ederim.

Sanırım dediğin gibi bu yolu kullanacağım. Ufukalp

Birinci sorum hastalığım şizofreni bu hastalığın engellilik oranı nedir?

Ikinci sorum 91 haziran ssk girişim ve 4 bin gün primim var buna göre emeklilik şartlarım nedir?

Cevap verecek Bilgi sahibi arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Bilgilerimi eksik yazmışım

1976 dogumluyum 1991 haziran ssk girisliyim ve primlerimin çoğunluğu 4a statüsünde

Tedavi olduğum hastane 211- İSTANBUL- ÖZEL- Özel Medipol Mega Hastaneler Kompleksi
bu hastane forumda sıralanan Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi arasında görünüyor vergi dairesince geçerli oluyor mu demek?

Ginerk

sakatlık oranı cetveli'nde:

- Şizofreni
a) Tedaviyle işlevselliği düzelen % 45
b) Tedaviyle işlevselliği kısmi düzelen % 65
c) Tedaviyle işlevselliği düzelmeyen % 80

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?

Sevgili OturanBoğa

doğum tarihi 09.08.1976
sgk giriş tarihi 17.06.1991
Primler toplam 4000 gün yarısı 2008 öncesi yarısı 2008 sonrası çogunluğu 4a statüsünde yattı.

Ginerk

Eğer 17.06.1991 tarihi TAM primse (yani staj vb. değil idiyse) 09.08.1976 + 18 = 09.08.1994 tarihi emekliliğe temel sayılacak sigorta başlangıç tarihidir. %40 ve üzeri rapora karşılık defterdarlıktan vergi indirim hakkı da elde edersen, hemen emekli olabilirsin.

2008_oncesi.PNG

OturanBoğa tam prim. Verdigin Listeye göre 15 yıl 3600 günden mi yoksa17 yıl 3920 günden mi emekli olabiliyorum?

Emeklilik kriterleri belirlenirken TAM primle sigortalı olunan tarih temel alınır (yalın önemi yok). Buna göre 15 yıl 3600'e tabisiniz. Ama burada 15 yılın başlangıcı 09.08.1994 olur.

Üst Alt