Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi almak için bir zaman sınırlaması var mı?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
:eek:Bir arkadaşım var.5 Yıldır çalışıyor bir bankada maliyeye gitmesi gerekli mi?bir de kaç yıl daha çalışması gerek.gün ve yıl olarak bilen arkadaşlar cevaplarsa çok mutlu olurum..

Çalışma yaşamının dilediği bir aşamasında vergi indirimi için başvurabilir. Bu konuda bir kısıtlama yok.

Emeklilikse çok detaylı bir konu. İlk sigortalılık tarihi nedir, raporu yüzde kaç oranında vergi indirimi kabul edilcekmi edilmicekmi,18 yaşından önce sigortası varmı.
Bu kadar bılgıyle bısey soylenmesı zor

maliye ye gitmemiş %60 engelli 18 yaşından sonra çalışma hayatı başladı..

%60 engelli diyorsunuz ama bu %60 vergi indirimi için aldıgı rapormu yoksa hastaneden her hangi birşey için verilen rapormu kardesım. Erken emekli olabilmesi için en az %40 vergi indirimi alması şart sonra emeklilik hesabı yapılması için doğum tarihi/sigortaya giriş tarihi ve alındı ise vergi indirimi bunları yazarsanız daha net bir cevap verilir kardeşim.

ben arkadaşa soruyorum yazarım ilgilendiğiniz için sağolun..

arkadaşın doğum tarihi 20/05 1975,ssklı işe başlama tarihi 10/08/2005,% 60 engelli oranı vergi indirimi için almış ama maliye ye başvurmamış...

vergi indirimi için almış ancak maliyeye başvurmamış diyorsunuz vergi ,ndirimi için ilk başda maliyeye dilekçe yazıp devlet hastanesine sevk edilir zaten nasıl maliyeye başvurmadan vegi indirimi için almış oluyor anlamadım....

onu bildirdim kendisine,o bana dediği maliyeden onay gelirse ne zaman emekli olurum diye soruyor...

Onun için maliyeden gelecek rapor ve %'desi önemli kardeşim. Derecelerde şöyle burdan geşen raporla hesaplaya bilirsiniz:

%60 (dahil) ve üzeri raporla ikinci derecede sakatlığı olanlar en az 18 yıl sigortalılık süresi ve en az 4000 gün primle
%40 (dahil) %59 (dahil) arası raporla üçüncü derecede sakatlığı olanlar en az 20 yıl sigortalılık süresi ve en az 4400 gün primle
emekli olurlar.

Üst Alt