Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi almak için doğrudan hastaneye başvurabilir miyiz?

bora53

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selamlar

vergi indirimi için <<araştırma hastaneleri örneğin>> sgk istanbul eğitim ve araştırma hastanesivergi indirimini verebiliyor mu yoksa işkur defterdarlık gibi yerlere başvurumu yapmak lazım

burada da benim bildiğim
seni hastaneye birileri yönlendirmesi gerekiyor.
çalışıyorsan eğer "insan kaynakları" bu konuyu takip etmeli. yok ben kendimi işimi yapıyorum diyorsan da defterdarlığa gitmelisin. direk hastane olmuyor biliyorum ben.

teşekkürler...

yönlendirmeli ise önce hastene doktorlarına danışmam lazım
uzun süredir aynı hastanede tedavi görüyorum
başvuru sonucunda ne olabileceği hakkında bilgi sahibide olmuş olurum sonuç açısından
ek kendi işim değil 11 senelik sigorta sürem 3600 gün ödemem var

bilgiler için teşekkürler
biraz şansa bakıyor bu iş
çoğu doktorun ''insanlıktan'' yoksun olduğunu düşünürsek

Vergi dairesi değil soykankaan.Vergi dairesinin bağlı olduğu defterdarlık bu sevk işlemi yapıyor.

raporun %40danda fazla olacağı kesinde
olurya aksilik (çok şanssız biriyim)çıkmasından korkuyorum
ankilozan spondilit hastasıyım canımdan bıktırdı hastalık beni sinirlerime hakim olamayabilirim.
dediğin gibi dr ile konuşmak lazım

ayrıntıyı tekrar belirttiğin teşekkürler

bu arada aramıza hoşgeldiniz. bilgileriniz yoklayarak daha dün üye olmuş görünüyorsunuz. tekrar aramıza hoşgeldin değer burada güzel vakitler geçirmen dileğiyle...

teşekkürler...

teşekkürler hoşbuldum
site tek kelime ile süper
çok faydalı bilgiler mevcut

Aslında en sorunsuz yol defterdarlıktan sevk almak. Ama bazen tedavi görülen hastanede işlerin daha kolay yürüyeceğini bilmek insana "acaba istediğim hastaneden rapor alabilir miyim" dedirtiyor.
Eğer diğer hastanelerden rapor amak çok zor geliyorsa, Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın şu ifadesine (bkz) dayanarak başka bir kurumdan kendi hastanene sevk alabilirsin. Şans...
Özürlü vatandaşların başka kurumların sevki sonucunda kendi adlarına rapor almaları halinde nasıl başvuracaklardır?
Özürlü vatandaşlar diğer kuruluşların (Sağlık İl Müdürlüğünce özürlü kimlik kartı almak için veya SSK. tarafından işe girişlerde) sevki sonucu aldıkları raporlarla (rapor aslı veya noter onaylı) ve gerekli diğer belgelerle birlikte ilgili Müdürlüklere başvurabileceklerdir.

yani hastanenin böyle bir yetkisi yok yanlış anlamadıysam
peki malüllük için hastane böyle bir yektkiye sahipmi
4 senedir aynı hastanede tedavi görmekteyim
hastalık olduğundanda hızlı ilerliyor ve hala yanıt vermeyen ilaçları deneyip duruyoruz.Yürümek uyumak çalışmak ki en kötüsüde yürüyemiyorum senenin yarısı istirahat almakla geçiyor doktor hiç tereddüt etmeden istirahat yazıyor şuan için işyerimle sorun yok ama sabır bu bir gün taşabilir
ne yapmamı önerirsiniz

Maluliyet tespitinde SGK sevki şart.
Vergi indirim hakkı elde etmek için önerdim ben yukarıdaki detayı.

Üst Alt