Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Vergi indirimi almak için hangi belgeleri götürmeliyim?
degerli arkadaşım öncelikle bir notere git ve raporunu onaylattır sonra çalıştın işyerinden çalışma belgesi al ve bir dilekçe yaz sonra baglı oldun vergi dairesi başkanlına gidebilirsin
Belirli bir süre yok Ayşen hanım ancak tavsiyem iş yerinizde 1 hafta çalışın ikinci haftanızda işlemlere başlayın.
İşe başladıktan sonra işyerinizden şu tc kimlik numaralı Ayşen .... şu tarihten beri işyerimizde çalışmaktadır şeklinde imzalı onaylı bir yazı alacaksınız o yazı ile birlikte vergi dairesine gideceksiniz vergi dairesi sizi hastaneye sevk edecek vergi dairesinden alacağınız belge ile birlikte hastaneye gideceksiniz tetkiklerden sonra heyete gireceksiniz işleminiz bitmiş olacak hastane raporu size vermez rapor vergi dairesine gönderilir vergi dairesi de raporunuzu Ankara merkez sağlıkk kuruluna gönderir Ankara merkez sağlık kurulu raporunuzu onaylandıktan sonra vergi dairesine tekrar gelir vergi dairesi de çalıştığınız iş yerine % X rapor onaylı Ayşen .... vergi indirimi almaya hak kazanmıştır şeklinde bir yazı gelir o yazıyı işyerinizin muhasebeden sorumlu birimine verilir ve vergi indiriminiz maaşınıza yansıtılır. Vergi dairesine onaylı olarak gelen raporun bir nüshası da size verilir, o raporu kendiniz gidip almalısnız aslının aynıdır onaylı o raporu mutlaka saklayın ilerde işyeri değiştirmek zorunda kalırsanız o raporu noterden onaylatarak onaylı mrneğini yeni şyerinize verirsiniz.
degerli arkadaşım üst te mod arkadaşımızın dedigi gibi belerli bi süre yok sayın mod arkadaşım benim size bir sorum olacak iş yerine gelen vergi indirimi belgesi bende yok iş yeri vermedi ileride çıkartmam çok zor olurmu vergi dairesinde yedegi vardır diye düşünüyorum
Serka335, İşyerinde vardır tabiki ancak her işyeri vermeyebilirler siz işinizi sağlama alın bir dilekçe yazarak vergi indiriminizi belirten raporun aslına uygundur onaylı bir örneğinin tarafınıza verilmesini belirten bir dilekçe yazarak vergi dairesine başvurun, aldığınız raporu. fotokopisini gerekli yerlere verirsiniz rapor sizde kalır.
İzmirde oturan arkadaşlar benim oturduğum ilçekonak hangi vergi dairesine gidicem Basmane var kordonu varmış konak vergi dairesi varmı bilmiyorum varmadan nerde bilmiyorum bilgisi olan varmı acaba tesekkürler