Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi almak için maliye'ye başvurduktan sonraki süreç nedir?

erhanorhan

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
2
bilen biri yardımcı olurmu lütfen

ben raporumu 2001 yılında ankara numune hastanesinden aldım %40 olarak rahatsızlığım çocuk felci yani nörolojik ve raporu aldığım tarihten beride özel bir şirkette özürlü işçi olarak çalışıyorum şimdi işyerim benden vergi indiriminden yararlana bilmem için sakatlık indirim belgesi getirmemi istedi ben bunun için maliye ye gidicem onlar beni tekrar rapor almaya mı göndercek ve raporun yüzdesi düşecek mi ne yapmalıyım verilen hak geri alınmaz diye bişey var ama duydumki alınıyomuş prosüdür nasıl işliyor

bilgi verirseniz sevinirim çok teşekkürler

Çalıştığınıza dair çalıştığınız yerden belge alarak maliyenin mükellef hizmetler birimine vergi indirimi almak istediğinize dair müracatta bulunacaksınız.. sizi yetkili hastaneye sevk ederler.. tüm hastalık/rahatsızlıklarınızdan %40 oranında rapor alırsanız hastane raporu Ankara'ya gönderir heyete girer ve bulunduğunuz ilin defterdarlığına oradanda çalıştığınız iş yerine bilgilendirme yapılır..

Ayrıca : http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Rahatsızlığınıza hangi oranda rapor verileceğine sakatlık oranı cetveli 'nden bakabilirsiniz.

Aslında olayı KKELEBEKK hanım çok güzel açıklamıştır. Fakat bir husus dikkatimi çekmiştir. "tüm hastalık/rahatsızlıklarınızdan %40 oranında rapor alırsanız hastane raporu Ankara'ya gönderir heyete girer" İbaresi;
Vergi indirimi kanunuda inceledim. Bu husuta bir açıklık göremedim. [SIZE=2][FONT=Verdana]
[/FONT][/SIZE]
[FONT=Verdana][SIZE=2]"Yetkili sağlık kuruluşunca verilecek raporlar ilgili müdürlüklerce Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğünde oluşturulan Merkez Sağlık Kuruluna gönderilecektir."
İbaresi bulunmaktadır. Eğer yanılıyorsam beni düzeltin..Teşekkürler
[/SIZE][/FONT]

nüfus cüzdanı örneğim yoksa fotokopisimi arkadaşlar hangisini götürmek lazım

Fotokopisi iş görür mü bilmiyorum, ama en olmadı noterden bir nüsha çıkartıp onu kullanabilirsiniz.

Merhaba ,
Ben 31 ocak ta istanbulda saglik kurulu ndan gectim..yuzde 40 aldim. ankaraya gonderilecegi soylendi..Ankaradan cevap ne zaman gelir acaba? tahmini bir suresi varmi yoksa, allah mi bilir:)

45gün ile 2 ay arası arkadaşim ...

Ankara Maliye sakatlık indirimi takip: 0312 415 32 06 & 0312 415 27 05

03.05.2011 tarihinde Bursa Uludağ Tıp Fakültesinde heyete girdim 18.5.2011 tarihinde de %42'lik raporun bir nüshasını bana verdiler diğer nüshasınında vergi dairesine gönderileceğini söylediler.Bugün rapor ilgili yerlere gitmiştir diye Ankara Maliye yi aradım yetkili Tc.Kimlik numarasına göre sonuçlara bakarak raporun 12.5.2011'de taraflarına ulaştığını ama oran olarak 0 (sıfır) verildiğini söyledi.Arkadaşlar bu mümkün mü raporun bir nüshası bana 18.05.2011 tarihinde verildi.Daha sonra yetkili dosyanıza bakalım dedi ama dosyanın yerinde olmadığını söyledi. Daha sonra arayın dedi ve kapattı.Mevcut %42'lik rapor oranı düşürülürmü raporda yazan teşhis aynen şu Solda polio sekeli uzun yürüme cihazı ile mobilize olabiliyor 6 cm.kısalık mevcut.Hasta tek baston ve KAFO kullanmak zorunda.Sol alt ekstremite parezik,DTR hipoaktif. Bu işin gelişmesinde bir hatamı var yoksa ben erken mi aradım .

kendi hastahane alacagınız rapor oranı ne kadar yüksek olursa o kadar iyi birde raporda sürekli olması sizin için iyi olur tekrar tekrar rapor derdiniz olmaz

bende ankaraya rapor gönderdim aynı oranda geri geldi ve emeklilik için kuruma başvurdum

mehmet bey merhabalar...oyle bırsey olması bence mumkun degıl.ayrıca bahsetıgınız surelerde bu ıslemın sonuclanmasıda pek mumkun degıl.söyleki:15/03/2011 tarihinde raporumu aldım.28/03/2011 tarihinde istanbul defterdarlık raporumu ankaraya gondermıstı.benım raporumun sonucunu ogrendıgım tarih 02/05/2011.mehmet bey bende rapor surecımın ılerlemesı bu sekılde oldu.sızın zaten heyete gırdıgınız tarıh 03/05/2011 raporu hadı 15/05/2011 maliyeye gondermıs olsalar bıle 15 gun gecmıs daha uzerınden bence hazıran ayı 20-25 gıbı netıcelenır.ama sıfır olayına kafanızı takmayın bence orada bır yanlıslık kesın vardı.hayırlı sonuclansında zaman gecer ınsallah.bılırım beklemek zor ınankı benımde uyku duzenımı bozmustu ama cok sukur hayırlı netıcelendı..

Aydın Bey neticeyi beklemek raporu almaktan daha zor çin işkencesi gibi.

Evet arkadaşlar bugün Ankara'yı aradım 06.06.2011 tarihi itibariyle raporum %42 olarak onaylanmış.Çok şükür sonunda oldu 15 yıllık uğraşın meyvesini aldım.

mehmet bey hayırlı olsun..ben boyle haberlerı duyunca kendıme olmus gıbı sevınıyorum ınanın..darısı sevgili mestan kardeşimin ve haklı olarak bu ıs ıcın mucadele verenlerın başına..

Üst Alt