Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi almak için nasıl başvuru yapmalıyım?

mufaaldo

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar.

%70 sakatlık raporu oranım var.tarım bağkurluyum , sitedeki arkadaşların tavsiyesi üzerine (onlara sonsuz teşekkürler) bağkurdan ayrılıp 3,5 yıl ssklı olarak babamın iş yerinde çalışmaya başlayacağım. vergi indiriminden yararlanabilmek için işkur a başvuru yapmak zorunda mıyım?

benim iş bulma ile ilgili bir sorunum olamadığı için işkura neden başvuru yapacağımı anlayamadım?.
ilgili rapor ve işyerinde çalışmaya başladığım belge ile birlikte maliyeye başvursak olamazmı.ayrıca vergi indirimiyle ilgili olarak:babamın işyerinde çalışacağım için soruyorum,,vergi indirimi işverene vergi yönünden mi yoksa benim için yatıracağı ssk primindenmi avantaj sağlar...ssk lı olarak işe başlayınca eşim ve 2 çocuğum var onlarda sağlık hizmetlerinden yararlanabilirmi?bağkurdan ayrılıp ssk ya başlayınca sağlık hizmetlerinden ne kadar bir zaman sonra yararlanabilkiyorum.zira böbrek nakli olduğum için ilaçlar hayati önemli olduğundan aksama olmamalı.

teşekkürler.

İşe başladığınızda çalıştığınıza dair belge alıp maliyenin mükellef hizmetler birimine vergi indirimi almak istediğinize dair müracatta bulunacaksınız..
sizi yetkili hastaneye sevk ederler.. tüm hastalık/rahatsızlıklarınızdan %40 oranında rapor alırsanız
hastane raporu Ankara'ya gönderir heyete girer ve bulunduğunuz ilin defterdarlığına oradanda çalıştığınız iş yerine bilgilendirme yapılır..

http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Vergi indirimi size avantaj sağlar.
2011 yılı için
1. dereceden vergi indirimi ( %80 ve üzeri ) : 105.00 TL
2. dereceden vergi indirimi alırsanız ( %60 - %79 ): 52.50 TL
3. dereceden vergi indirimi alırsanız ( %40 - %59 ): 25.50 TL
olarak maaşınıza fark yansır...

Son bir yıl içinde 30 gün prim olduğunda siz ve bakmakla yükümlü olduğunuz kişiler sağlık güvencesinden yararlanabilirsiniz.

paylaşım için teşekkürler arkadaşım.kaçıncı dereceden vergi indirimi alırsam maaşına yansır derken emekli olmadığıma göre işyerinde alacağım maaşı kastediyor olmalısınız değilmi?anladığım kadarıyla nakil olduğum hastaneden yeni aldığım yada alacağım sakatlık oranı raporumun bir faydasıda olmayacak.
ancak o raporla bazı indirimlerden faydalanabirilim sanırım.cep telefonu faturası ,uçak bileti alımında,tren bileti alımında.sanırım bu haklardan sadece kendim yararlanabiliyorum, eş yada çocuklar değil doğrumu biliyorum.
vergi indirimi hakkından yararlandığım takdirde 3,5 yılın bitiminde emekli olabilme imkanınında kazanmış oluyorum anladığım kadarıyla.teşekkürler....

işkur ile bir ilginiz olmayacak...

Evet, sigortalı olduğunuzda siz ve bakmakla yükümlü olduğunuz bireyler sağlık güvenceli olursunuz. Son bir yıl içinde 30 günlük bi sigortanız varsa, sağlık güvenceniz kesintisiz devam eder. Bunun için sigorta müdürlüğüne gidip gerekli aktivasyon işlemini yaptırın mutlaka.

Son 1261 prim ssk statüsünde olduğunda ve vergi indirim hakkı elde ettiğinizde, evet, ssk statüsünde emekli olabileceksiniz...

selam arkadaşlar.nihayet tarım bağkuru ile ilişiğimi kestim ve yarın ssk lı işe başlıyorum.

bununla ilgili olarak maliye beni en yakın hastaneye yani Alanya devlet hastanesine sevkedeceğini söyledi sonrasında oranın vereceği raporun Ankaraya gönderileceğini söylediler.
anladığım kadarıyla istediğim tam teşekküllü hastaneyi seçemiyorum doğru mudur.??
ayrıca bugün böbrek nakli olduğum hastaneye heyet raporu almak için gidecektim ama hastaneden rapor için maliyeden yazı gelmeden veremeyiz dediler. hatta 16,30 daki uçak biletim de boşa gitmiş oldu bu sayede. tamam biliyorum vergi indiriminden yararlanmak için maliye beni ilgili hastaneye sevk edecek. ama en azından hastaneden heyet raporunu vermeyi kabul etselerdi bu raporla bazı indirim (ulaşım indirimi,gsm operatörü gibi...vs) ve haklardan yararlanabilecektim ama malesef o da olmadı.

acaba maliyenin sevkettiği hastaneden alacağım raporla bu haklardan yararlanabilir miyim eğer yararlanabilirsem sadece kendim mi yoksa bakmakla yükümlü olduğum kişiler de yararlanabilir mi.

hepinize sağlıklı günler dileğiyle

Arkadaşım;
Şimdi ssk lı olarak çalışmaya başladın yani hayırlı olsun...
Şimdi Maliyeden sevk aldıktan sonra hastanede gerekli tetiklerden sonra raporun direk maliyeye gider sana rapor verilmez ama ilk müracaatında banada bir nüsha verilmesini istiyorum diye dilekçende belirt ki sana da bir nüsha versinler ..
Maaş olarak bir sıkıntın olmayacak herhalde ssk nızı kendiniz yatırmayacak mısınız sizin tek sıkıntınız özürlü çalıştırma zorunluluğu olmadığı halde özürlü çalıştıran bireylerin ssk priminin yarısı hazinece karşılanır bu hakkı almak için iş kur a kayıt yaptırmalısın ve işveren ssk primlerinizi %50 indirimli ödesin..
Demiş sin ki ;
Ulaşım indirimi,gsm operatörü gibi...vs bu haklardan faydalanmak istiyor isen rapor alır iken bir tanede kendine al bu rapor ile sosyal hizmetlerden özürlü kimlik kartı al ve o haklardan faydalanacağın kurumlara müracaat yap..

ssk numaram farklı
arkadaşlar 1989 daki ssk numaram ile şimdiki uyuşmuyor.3,5 yıl ssk primi yatırıp vergi indiriminden yararlanmak için ssk lı olarak bir işe başladım ama numaralar 22 yıl önceki ile aynı değil sorun olurmu acaba??yarın maliyeye başvuracağım,dilekçem 3 adet fotoğraf hepsi hazır.fakat ilgili hastane sevki ile ilgili olarak hastaneden benmi randevu alacağım yoksa maliye mi benim adıma ilgili hastaneyle görüşür...

Günaydın arkadaşlar.

sonuç...

nihayet 45-50 günlük uğraştan sonra %70 engelli raporumu dün aldım, hastane yetkilileri raporun bir örneğini maliyeye göndrdiler vergi indirimi hakkı için.. 19 mart 2011 dede ssk lı olarak babamın işinde işe başladım.
aldığım raporla işkur a gittim işverenin ssk prrimi teşviğinden yararlanması için kayıt yaptırdım orda çalıştığım işyeri ile beni eşleştirdiler, yani ben işkur un sitesine girince babamın işnde engelli olarak çalışıyor gözüküyorum. işkurdan bana bir belge verdiler ben de bu belge ,dilekçe,kimlik fotokopisi ve raporun aslı gibidir kaşali bir örneğini muhasebecime verdim o da bugün sgk ya teslim edecek. sanırım ben vergi indiriminden işverende ssk primi teşviğinden yararlanmış olacak belgeler ilgili yerlere ulaşınca.

raporda sürekli yazıyor. işkurda veye sgk da her yıl durumumu izah eden yani engeliliğimin devam ettiğini açıklayan bir yenileme gerekir mi acaba.

teşekkürler arkadaşlar bu hakları elde edebilrsem inanın ki sizlerin sayesinde elde edeceğim. sizlere minnet borçluyum bilgi paylaşımında emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürler.

Hayırlı olsun :)

Rapor ve ona istinaden defterdarlıktan elde ettiğin sakatlık indirimi "sürekli" olduğuna, bir kontrol muayenesi öngörülmediğine göre, bundan sonra herhangi bir işlem yapmana gerek yok.

eyvellah dostum teşekkürler.raporda sürekli yazıyor.daha rapor maliyeye ulaşmadı ama akşam sabah ulaşır.

Sürekli rapor olması Ankara da kontrol koymayacakları anlamına gelmez.Bekleyip görelim evraklar Ankara'ya ulaşınca sana 45 gün sonra dönüş yaparlar...

ilker;

bana direk maliyeye gönderileceğini söylediler ankara ile bir işi yokmuş raporun artık.2011 den önce raporu veren hastane ankara ya da gönderiyormuş ve ankaranın verdiği geçerli oluyormuş ama şimdi işler daha kolaylaşmış.haaa eğer bir itiraz durumu olursa o zaman ankara hakem hastanesi devreye giriyormuş.benim durumum sabit yani rapor oranım.bakalım görelim...

engelli raporu sorgulama
iaternette engelli raporu sorgulama diye bir site var sanırım sizlerde biliyorsunuzdur.T.C .kimlik numarasını girince sorgulama yapılabilyor.benim rapor somut olarak kendimde olmasına rağmen sorgulamada bulunamıyor.bu konuda bilgisi olan varmı arkadaşlar.19 martta ssk lı oldum 20 nisan gibi raporu alabildim.mart ayına ait 13 günlük ssk primimi normal yani indirimsiz ve teşviksiz ödedi işverenim.işkur kaydım da 20 nisanda yapılmıştı.muhasebecimiz indirmden ve ssk teşviğinden nisan ve sonrası için yararlanabileceğimi söyledi.sizce işveren ne kadar ssk primi öder..?

ssk primi hakkında:
selam arkadaşlar.bugün muhasebcim çalıştığım işyerine ssk bildirgesi ve işverene prim ödeme bildirgrsini getirdi,ancak işveren teşvikten bu ayda yararlanmamış.yani 265 tl prim+37,10 tl de stopaj 302 lira ödeme emri geldi.işkura kayıt yaptırdığım halde ve bu işyerinde engelli statüsünde çalıştığım göründüğü halde işveren niçin teşvikten ve vergi indiriminden yararlanamamıştır.sizce muhasebecim eksik bişeylermi yapmıştır.

Arkadaşın probleminin aynısını bende yaşadım bana sgk dan söylenen muhasebeciniz bildirge verirken 5510 sayılı indirimden feragat etmesi lazım iki indirimden aynı anda yararlanılamıyor .
Yani siz şuanda 5510 sayılı düzenli ödeyen kişilerden yapılan %5 lik indirimden yararlanıyorsanız aynı anda özürlü işçi indiriminden yarlanamazsınız,

MESTAN;

bana muhasebecimde dediki ilgili madde işverene tanımlanmamış dedi.ama benncede sizin dediğiniz gibi muhasebecimin eksik bilgisinden kaynaklanan bir sorunbu.yani önce 5510 sayılı indirim için ilgili butonu tıklayınca diğer indirimden işveren yararlanamaz oluyor.bugun soracağım tekrar.paylaşım için teşekkürler.

aktivasyon:
musabeye tekrar sordum ve bana, işyeri şifresini girerek ilgili sgk bildirge sayfasında işveren için tanımlanmış maddeleri gösterdi.sadece 2 madde tanımlı 5510 ve 6011 yani torba yasayla ilgili madde başka yok.muhasebenin bana söylediğine göre torba yasa ile ilgili yoğunluktan dolayı sgk nın işvernin başvurusunun henüz sisteme aktive edilmediği yönünde oldu.hatta buna örnek olarak bir başka işyerinde 29 yaş altı işçi çalıştırıp teşvik isteyen işvereninde başvurudan 2 ay geçmesine rağmen teşvikten yararlanamadığı nı söyledi bana.sizcede böyle bir durum olabilirmi.gerçi bu kadar hantal bir kurumda bundan daha doğal ne olabilirki.şimdi ne yapmalıyım ,bana bir yol gösterebilirmisiniz.telefonlara bakmıyorlar ,cevap vermiyorlar.

Arkadaşım benim muracaatım 2 senelik yeni değilki bizzat gittim sgk ya ordaki memurun bana söylediği bu ,bir mükellef aynı anda 2 indirimden yararlanamaz diyo olayı bende araştırıyorum 2 yıllık kaybım var eğer sgk nın dediği doğruysa muhasebeci hatasından dolayı zarardayım
Memurun bana söylediği aynen şu siz 5510 dan yararlandığınız için özürlü işçi teşvikiniz işlemde kabul görmemiş ve hersene ocak ayında kaydınızı yenilemeniz lazım 5510 a devam ettiğiniz için yararlanamamışsınız dedi

bilgi almak istiyorum..selam arkadaşlar.
nisan 2011 den bu yana babamın işyerinde engelli statüsünde çalışmaktayım.işveren yani babam 54857 sayılı kanun kapsamında vergi teşviğinden yaralanmakadır.bu kanundan yaralanmaya devam edebilmesi için işverenin yada benim her yıl ocak ayı içersinde işkurdan alınan bir bildirimin sgk ya bildirilmesi yönünde bazı yazılar okudum.konu ile ilgili bağlı bulunduğum işkur bürosuna ilgili konuyu danıştım.onlar da bana sen engelli statüsünde çalışıyor görünüyorsun buna göre herhangi bir bildirimde bulunulması gerekmemektedir dediler.bu arada raporumda sürekli ibaresi vardı..bugün sgk dan öğrenebildiğim kadarıyla ocak ayı içersinde bildimde bulunulmasa 54857 sayılı kanundan yarlanma hakkımın olmayacağını ilettiler bana.sizlerin fikirleri nedir bu konuda...

Üst Alt