Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi almak için ne yapmalıyım?

harun7272

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben izmirden harun

geçtiğimiz yıl 2013 mart ayında kısmı felç geçrdim.2005 yılında da açık kalp ameleyatı olmuştum zatn buna bağlı olarak kısmı felç oldum.size sormak istediyim şey 1 yıla aşkın raporluyum ama artık doktorlar malulen emeklılk dedi rapor vermickler emekliliye ayıracaklr ,

ben ise etrafımdan duyduğun kadarıyla özürlülk raporu ile emekli olursam yanı malulen deyil u durumda maaşım yükek olurmuş .vergi indirimnden faydalnmam gerkiyomuş bunun i.in evrak olark ne görtmem gerek ve malulen emeklilkle özürlü emeklilyi arsında maaş farkı ne kadar .

bana yardımcı olursnız sevinirim tam yürüyemiyorum düzelme olmadı yani elide ve ayağımda olmak üzere hasar büyük bu yüzden tam bilgi alıp bir kere de haletmek istiyorum .şimdiden tşkl edrim.

doğum tarihiniz, sigorta başlangıç tarihiniz, statünüz (ssk,bağkur,e.s) ve ne kadar priminizin olduğunu belirtir misiniz? öncelikle erken emeklilik için şartlarınızın tamam olup olmadığını değerlendirelim...

1972 doğumluyum ,ssk ,7273, günüm var kısmı felç den dolayı özürlük raporu çkatmak istyorum. 24 senem dolu tşkl ederim şimdiden.

anlattığınız şu durumda vergi indiriminden faydalanıp erken emekli olabilirisiniz..

Vergi indirimi almak için çalışıyor olmak gerekiyor. ya da 10 ilâ 15 gün çalışıyor gösterilip işyerinden çalıştığınıza dair belge alıp işyerinin bağlı bulunduğu defterdarlığa vergi indirimi için başvuru yapmalısınız. Elinizde % 40 ve üzeri güncel rapor varsa (yaklaşık 2010'dan sonra) kabul ederler. Yoksa sizi hastaneye sevk ederler ve Ankara'ya gönderilir, cevap işyerine gelir. bu sürede işten çıkabilirsiniz ama sonucu takipte kalın işyerinden...
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

ben hala çalışıyor görünüyorum iş yerimde bu bahsetmiş odunuz evrakları da aldım .sitnizden takip edrek tamamladım.evt aynen bahsediyiniz gibi doktora sevk edilecekmişim egeüniversitesi hastnede bir yıla aşkın tedavi görüyom artık doktrlar iş göremzlik raporu vermicklerini söylediler emeklilk işlemlerini bşltmam söylendi .şimdi malulen emeklilikte maaş ve özürlülk emeklisindeki maaş farkı ne kadr fark ediyo yada şöyle söylim evim kıra 2 çocuk okuyo biri üniversite diyeri orta okul yani yetebilrmiyim malulen emeklilkte .çevrem bu konuda bna özürlülk çkar diyo dha iyimiş ./60 rapor hata fazlası alıcam gibi görünüyo dr söylediyne göre tbi .şimdiden tekrar tşkl edrim

Öncelikle geçmiş olsun,zorlu bir dönem geçirmişsiniz,kayınvalidemde kısmi felç oldu.Az çok halinizi anlayabilirim.Konuya gelirsek benim bildiğim malülen emekli maaşı,vergi indirimiyle olandan daha fazladır.Malülen emeklilikte işgörmezlik parasıda alabilirsiniz ve bakım parasıda alabiliyorsunuz diye biliyorum.Tek dezavantajı yeniden çalışamıyorsunuz emekli maaşınız kesilir ve ceza ödersiniz.ssk gününüz (7273) gayet iyi toplam ödene priminiz ne kadar?eğer o da yüksekse iyi bir maaaş bağlanır.Vergi indirimiyle emeklilikte 2-3 ay Ankaradan onay beklersiniz,malülende aynı süre olabilir.Şuan size en yakın tercih bence malülen emeklilik.

harun7272,
Yerinizde olsam malulen emekli olmazdım hem süreç uzun hem de yorucu Kelebek kardeşimizin de dediği gibi hemen iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak bulunduğunuz ilin maliyesine vergi indirim hakkı için müracaat edin ve rapor alın raporunuzun incelenmesi sonucunda vergi indirim hakkı kazanır iseniz hemen ssk dan emekli olabilirsiniz.
Ayrıca ileride çalışmak istediğinizde malulen emekli olur iseniz emekli maaşınızı kestirmeniz gerekli ama vergi indirim hakkı alıp erken emekli olur iseniz hem emekli maaşınızı alır hem de çalışarak hak ettiğiniz maaşı alırsınız.

ARKADAŞLAR malulen emekliliği kimseye tavsiye etmiyoruz zaman kaybınız olur yazık olur. imkanınız varsa çalışın engelli primden emekli olun malulen olmayın...

selam benim öğrenmek istediyim bişi var . şimdi ben özürlülk emeklisine baş vurupta kabul edilirsem maaş bağlanırsa ben bunun yanında genede çalışabilrmiyim devleten alacağım maaşı keserlermi çalışıyorum diye .çalışabirmişim gerçi ama öğrendiyime göre devlet maaşımı kesermiş bunun doğrulk payı nedr acba lütvn bana bunu açıklrmısınız.

sigorta girişim 1988 ssk 7272 günüm var 24 yılım doldu 1yıla aşkın halla raporluyum.

şimdi size sormak istediyim ben vergi indriminden faydalnmk istiyorum fakat raporluyum bunun için çalışıyo olmam gerkıyomuş ama iş yerim bunu rica etmeme rağmen yapmadı .

bu konuda bana yol gösterebilr misiniz? nasıl yapabilrim raporlu olduğum hlde. vergi indirmine başvurabilr miyim emekli olabilr miyim özürlü olarak .

şimdiden tşkl edrim.(MESLEĞM TIR ŞÖFÖRÜ)

harun arkadaş sen malulen emekli olursan maaşın düşük olur artı ek iş yapamazsın, yaparsan malulen maaşın kesilir tekrar bağlatmak için de çok uğraşırsın, ama vergi indirimi alıp emekli olursan maaşın sanıldığı kadar yüksek olmaz ama çalıştığın yerde sgdp primini ödeyerek ek iş yapabilirsin bu durumda emekli maaşın kesilmez sadece sgdp primi kesilir o kadar.

% 40 ve üzeri rapor aldığınızda mesleğinizi yapamaz hale getirebilirler sizi. Yani, siz rapor aldığınızda hastane Emniyet'e bir yazı yazıp "bu kişi sürücü yönetmeliği'ne göre sürücü belgesi alamaz, varolan sürücü belgesi varsa iptal edilmelidir" diyebilir.

Onun için, emekli olmaya karar verdiğinizde vergi indirim muhabbetini açmanız daha doğru olabilir diye düşünüyorum

şimdi napcam

merhaba ben vergi indirimi için baş vurdum sonuç olarak 94 raporum çktı kontrolsüz ve hastlığım süreklı denmiş.sizden öğrenmek istediğim 1988 yılından ssk girişim ve 7474 günüm 24 yılım var, kısmı felç, epilepsi aynı zmnda 2005 yılında da açık kalp amelytı olmuştum,kısmı felç ve epilepsi 2013 yılında yani gecen yıl oldu,herkes farklı bişi söylüyo ben şimdi emekli nasıl olurum napmam gerekiyo sgk gidip başvuru ypmalımıyım ? bu ara bn halla raporluyom kafam çok karıştı lütven sağlıklı bir cevap istyorum yanlış bişi ypmak istemiyorum.başvuru yptığımda beni tekrar hastneye gönderirlermi yoksa raporum yetrli olurmu .şimdiden tşkl edrim en kısa zmnda cvp bklıyorum.

evt dediniz gibi vergi indirim raporumu aldım 94 oranda CKTI ama hala raporluyum 2 ay var raporun bitmesine bn bu durumda gidip engelli çalışan emeklimi olmalıyım yada nasıl bir yol izlemeliyim ? iyce kafam karıştı 7474 günüm var 24 ylılm ve ssk lıyım .raporumda araç kulanamıcam yazıyo buna rağman araç alabilrimyim eşim kulansın diye.tşkl edrim

Raporunuz ile vergi indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvurun. Bu hakkı elde ettiğinizde bu sfer erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğğüne başvuracaksınız ve emekli olacaksınız. Prim gününüz de sigortalılık süreniz de erken Yaşlılık emekliliği için yeterli.

Vergi indirimi ile erken Yaşlılık emeklisi olduktan sonra çalışmaya devam edebilirsiniz. Sadece, o halde çalışırken muhasebe açısından sıradan sigortalı değil, sosyal güvenlik destek primi ödeyerek sigortalı olmanız lazım (bunu zaten muhasebeciler bilir)

Elinizdeki % 94 raporla ötv-mtv istisnalı araç alabilirsiniz. Aracı eşiniz dahil -istisnasız- herkes kullanabilir.

Emeklilik aşamasında sizin sürücü belgenizip iptal edilmesi çok muhtemel. Ya hastane ya Maliye ya da SGK "bu kişi sürücü yönetmeliği'ne göre sürücü olamaz" diye Emniyet'e yazı yazacaktır...

Üst Alt