Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi almak için özürlü kadrosunda çalışmak şart mı?

yaşar18

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar özürlü raporum var %49 ama işte özürlü kadrosunda çalışmıyorum vergi indirimine başvurmak için özürlü kadrosunda çalışmam şartmı.yoksa özürlü kadrosunda çalışmadan da vergi indirimine başvurulurmu ist nereye indirim için baş vuracam pendikte oturuyorum.iş yerinden baş vurmam için ne almam gerekiyor. yardımcı orursanız sevinirim tşk.

Halilha arkadaşımızın söylediği gibi özürlü kadrosunda çalışmanız şart değil.

A) İstanbul'da çalıştığı iş yerinin bağlı olduğu vergi dairesi, aşağıda yazılı 4 vergi dairesinden birine bağlı ise bağlı oldukları vergi dairesinden müracaat edecekler.
1- Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı
2- Şile Vegi Dairesi Müdürlüğü
3- Silivri Vergi Dairesi Müdürlüğü
4- Çatalca Vergi Dairesi Müdürlüğü

B) İşyerleri yukarıdaki vergi dairelerinin dışındaki vergi dairelerine bağlı olan çalışan engellilerin hepsi, vergi indirimi için, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığının Topkapı Cevizlibağ'da bulunan Yeşil Kundura Binasının 7. katındaki Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğünün Sakatlık Servisinden başvuracaklardır.

Pendik vergi dairesi yukarıdaki 4 maddede belirtilen yere bağlıysa, başvurunuzu Pendik vergi dairesine yapacaksınız. Eğer dördünden birine bağlı değilse, o zaman Cevizlibağ'a başvuracaksınız.

Pendik vergi dairesi telefonu: 0216 671 04 44

Başvuru yaparken işyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp maliyenin mükellef hizmetler birimine vergi indirimi almak istediğinize dair müracatta bulunacaksınız..
% 49'luk raporunuz 16 Aralık 2010 tarihinden sonra alınmışsa onuda verebilirsiniz, kabul ederler..
Bu tarihten daha eskiyse sizi yetkili hastaneye sevk ederler.. tüm hastalık/rahatsızlıklarınızdan %40 oranında rapor alırsanız
hastane raporu Ankara'ya gönderir heyete girer ve bulunduğunuz ilin defterdarlığına oradanda çalıştığınız iş yerine bilgilendirme yapılır..
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

tşkler bizim şirket b.mükellefler vergi dairesi

kkelebekk özür oranları hakkında tecrübeniz varmı

4-Venöz sistem hastalıkları: İ
ÖZÜR ORANLARI CETVELİ
nvaziv ve noninvaziv tetkiklerle tespit edilmiş derin ven trombozuna bağlıvenöz dönüş bozukluğu olanlar;

a- Staz ülseri bulunmayanlar:% 20

b- Staz ülseri bulunanlar
1- Tek ekstremite:% 40
2- İki ekstremite:% 70

iki ayagımda venöz yetmezlik var yazdıgım özür oranında staz ülseri olmayanlar % 20 diyo
bu tek bacak içinmi 2 bacak içinmi anlamadım doktor 2 bacak için % 20 diyo zorla 40 yazdırdım
maliye bu oranımı düşürürmü korkuyom maliyeye müracat etmedim

kkelebekk cvp verecekmisiniz

vergi indirimi için başvurmada sınır varmı

arkadaşlar vergi indirimi için başvurmada sınırlama varmıdır
yani başvurduk oran düşürüldü diyelimki daha sonra tekrar başvurulurmu sınır varmı

yaşar18;
Bende iki bacak için ayrı ayrı % 20 verilmesi gerekir diye düşünüyorum, çünkü aksi halde iki bacakta da staz ülseri bulunması şartıyla % 20 gibi bir ibare olması gerekirdi bence. yada staz ülseri bulunmayanlarda tek, iki bacak diye ayrılmalıydı. Tek bacakta staz ülseri bulunmuyorsa yüzde kaç alması gerektiğine dair bir not düşülmediği için bence ayrı hesaplanmalı.. Sakatlık oranı cetveline göre verilse dahi oranlar düşürülebiliyor, bunu kimse bilemez. Sonucu bekleyip göreceksiniz. İtiraz hakkınızı kullanacaksınız gerekirse.. Süreci bizimlede paylaşırsınız..

anlamadıgım tek bacak içinden staz ülseri olmadan %20 alanlar var
benimki 2 bacak inan maliyeye başvurmaktan çekiniyorum
düşürülerse tekrar başvurma hakkım varmıdır

Düşürülürse itiraz edersiniz İl Sağlık Müdürlüğüne başka bir hastaneye sevkinizi istersiniz..

ya doktor % 20 iki bacak için dedi bende tek bacak için ne verecektin dedim
şaşırdı oda % 40 verdi astımla %49 aldım şimdi gönderecem düşürürlerse diye çekiniyom
yada göndermeyimmi anlamadım gitti siz olsanız ne yapardınız

satz ülseri olanları ayrı ayrı yazmışlar ama staz bulunmuyosa sadece %20 demişler
bacak olarak ayırmamışlar ben bunu nereden ögrenebilirim tek bacak içinmi 2 bacak içinmi

peki düşürülürse başka hastalıktanda ilave edildikten sonra tekrar rapor çıkartıp
maliyeye başvurmamızda bir sakınca varmı

yada bel fıtıgı ilavesi yapıp % 8 ölemi başvurayım

yardımlarınız için çok tşkler allah razı olsun

Düşürülürse itiraz edip başka hastaneye sevkinizi istediğinizde bütün rahatsızlıklarınızı söylersiniz. Yeni rapor almak için 6 ay beklemek zorundasınız..

raporu çıkaralı daha 1 ay oldu şimdi başka hastaneden tekrar çıkaramammı
birbirlerinden haberleri oluyomu 5 ay sonramı çıkarabilirim artık

İlk önce başka bir hastaneden rapor almayı deneyebilirsiniz. rahatsızlıklarınızın eksik olduğu gerekçesiyle yeni bir rapora ihtiyacınızın olduğunu söyleyin...

Eğer alamazsanız, o zaman il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz ederek başka bir hastaneye sevk isteyeceksiniz. Yine aynı kapıya çıkmış olacak. Siz gelin hali hazırda zaten % 40 ve üzeri rapor almışken önce vergi indirimi için başvurunuzu yapın. Kaça düşürüleceğini görün. % 40'ın üzerinde olursa hiç karıştırmazsınız. Hem % 20'ye düşürülürse sonra alacağınız % 8 lik oranla beraber yine %40 olmaz.
Vergi indirimi için başvurun, raporunuzu elden verin. Sonuç düşük olursa itiraz edin, başka hastaneye sevkinizi isteyin, bel fıtığınıda söyleyin, yeniden gönderilsin Ankara'ya..

raporumu düşürürlerse aynı hastaneden bende ilave yaptırıp gönderirim
illaki o dönen sonuca itirazmı etmem gerekiyo yeni rapor için acaba

arkadaşlar maliyeye yeni çıkartmış oldugum özürlü raporuyla birlikte sonuçlar tahlillerde veriliyomu

arkadaşlar raporumu maliyeye verdim sonuç ne kadar sürede nereden en kısa zamanda ögrene bilirim

Üst Alt