Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi almak için rapor ve başvuru süreci nasıl olacak?

riznad

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
2
Merhabalar,

engelli raporu almak için 2019 yılı itibariyle direk gidip hastaneye başvuru yapabilir miyim? yoksa zorunlu olarak ilk olarak işyerinden yazı alıp, sonra defterdarlığa gidip oradan hastaneye mi sevk almalıyım?

yani iş yerinden sevk almak zorunlu mu?

up
yakın zamanda rapor başvurusu yapan?

vergi indirimi almak için işyerinden çalıştığına dair imzalı kağıt alıp vergi dairesine başvuruyorsun onlarda seni hastaneye sevk ediyorlar,hastane yüzde 40 ve üzeri oran verirse vergi dairesine yolluyor vergi dairesi de ankara merkez sağlık kuruluna yolluyor ve engelli emeklilik sürecin başlamış oluyor...kolay gelsin geçmiş olsun..

riznad mrb isterseniz
Bireysel olarak hastaneye engelli raporu için başvuruda buluna biliyorsunuz eğer%40 üzeri rapor alırsanız daha sonra elinizdeki raporla işyerinizden yazı alarak vergi dairesinden başvuru yapabilirsiniz vergi indirimine.

Merhaba bende bu konuyu araştırıyorum benimde bireysel başvurum var ..
Ne yaptınız acaba nasıl bir yol izlediniz.

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Deniz
Eğer raporunu aldıysan %40 ve üzeriyse çalıştığın iş yerinden işe giriş bildirgesi alacaksın başvuru yaparken mutlaka çalışıyor olman gerekiyor. Çalışıyor kağıdı ve raporun ile birlikte iş yerinin bağlı olduğu vergi dairesine gidip vergi indiriminden emekli olmak istiyorum diyorsunuz. Ben şahsen yaptım sigorta başlangıç tarihim 1996 prim gün sayım 4900 ve bu halde bana 4080 gün gerekiyordu ve tamam. Vergi indiriminden faydalana bilmeniz için prim gün sayınız 4100 üstü olması lazım. 3980 filan değil emekliliğe kabul edilmez sadece vergi indiriminden faydalanırsınız. Bunun için sitelerde zaten çizelgeler var.

Shaky34

Oranım 45
Ama bende cizergeye göre konuşuyorum..
Hatta alo 170 aradığımdada aynı cevabı aldım..

denizmm

Anladım işte vergi dairesine verdiğinde rapor ankaraya gittiğinde orada oranı düşürebiliyorlar yada düşürmüyorlar belli olmuyor

Shaky34

Umarım düşmez ama tabii bellide olmaz bunların işi [emoji849] saglık olsun diyelim..

denizmm

Merhaba.gecenlerde bir arkadaşın beni uyarması ile gibi gov tr de engellilik ve vergi indirimi icij online başvuru yapılan sayfa gördüm. Eğer raprounuz yok ise gideceğiniz hastaneye okadar oradan seçerek işlem başlatabiliyor sunuz

calinan

Cidden böyle birşey varmı ki..
Gerci basvurumu yaptım bakalım sonuca..

Eve t var tabiki.boyle bir başvuru yeri. Raporu. Yoksa direk ordan başvurup hastaneni bile sesiyorsun raporun var o isarwtlersen de ozaman raporunu görturmen gerekiyor.

https://ivd.gib.gov.tr/tvd_side/mai...926bc259dbc75e39dd8e202535fd70a7098396c74a6f7

Yada internet vergi dairesi yazın. E devlet diğeri ile de giris yapiliyor

calinan 'gibi gov tr' adresi nedir tam olarak? gibi.gov.tr diye bir adres yok.

Yorum yazdım bakar mısın
https://ivd.gib.gov.tr/tvd_side/mai...926bc259dbc75e39dd8e202535fd70a7098396c74a6f7
Buna tıkla . E-devlet şifrenizi ile gir.sokdaki seçeneklerde engelli vergi indirim başvurusu var onu seç

calinan

Tesekkürler en azından öğrenmiş olduk ..
Bekleme sürecindeyim..umarım olumlu cevabım gelir [emoji120]

Üst Alt