Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi almak ve engelli kadrosunda çalışabilmek için ne yapmalıyım?

djgoldıe

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar mrb lar. Oncelikle biliyorum ana konu basliklarinda bilgiler var ancak aklim karisti biraz lutfen bana yardimci olun.

Ben bir bankada asistan olarak gorev yapiyorum ve bugun itibari ile askerlikten sag kulagimdaki total yani sifir isitme kaybi ile muaf oldum. Simdi dolayisi ile bunu isyerime bildiricem ancak ilk olarak vergi muafiyetinden yararlanmak istiyorum tabi sonrasinda bankamda engelli kadrosuna gecis icin gerekenleri yapmak istiyorum bu kadroya gecmeyi sirf gicik bir yonetmenim var onun icin yapicam onumuzu kesiyor ve bizi hak ettigimiz pozisyonlara getirmiyor hazir pismis elemani elinde tutmak istiyor ancak ilerlememizi engelliyor neyse yonetmen bana vergiden yararlanmam icin ilk olarak iskura basvurmami soledi acaba dogrumu

Rics etsem bana ilk olarak nereye gidip ne islem yapmam gerektigi ve ilk anda hangi evraklar gerektigini yazabilirmisiniz tek kulak sagarligi %40 alirmi sizce

Ve engelli kadrosuna gecis icin ne yapmam gerekli acaba

Paylasacaginiz bilgiler icin simdiden tesekkurler

arkadaşım engelli kadrosunda çalışmak için iş kur senin devlet hastenesine sevk edecek oradan aldığın rapor yüzde kırksa heryerde engelli çalışma imkanın var vergi indirimi bir çok engelinin yaşadığı oran sorunu halen devam etmekte yüzde seksen rapor alanlar bile yüzde kırka düşürüyorlar emekli olmak içinde vergi indirim şartı devam ediğini biliyom yanlışım varsa arkadaşlarım uyarsın

Yönetmeninizin yönlendirmesi yanlış.
Vergi indirimi için defterdarlık ya da vergi dairelerine başvuracaksınız.
Engelli kadrosu için ise işkura başvurmak gereklidir.
Siz zaten çalışıyorsunuz ve iş hayatı sürecinde özüelü duruma gelmişsiniz. İşvereninizin işkura başvurarak sizi engelli kadrosunda tescil ettirmesi gerekmektedir.
Bu aşamada işkur sizi hastaneye sevk eder,gelen rapora göre işgücü kaybınız %40 ve üzeri ise sizi o işyerinde engelli eleman olarak tescil eder.

Üst Alt