Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi almazsam emekli olamaz mıyım?

abdullahilhan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar

benim %40 raporum var. 6 yıldır bir şirkette çalışıyorum ama vergi indirimine başvurmadım.
2000 gunun uzerinde pirimim var.
ilerleyen yıllarda emekli olmaya kalksam nasıl emekli olurum.

bazı arkadaşların raporlarıda %40 dı vergi indirimine başvurduklarında raporlarını duşurmuşler. 3. derece sakatlar kaç yıl çalışmak zorundadır.
vergi indiriminden yararlanamasam emekli olma şansım yok mu?

LUTFEN BİLENLER VARSA CEVABINI BEKLİYORUMMM

Evet vergi indiriminden faydalanamaya SSK'lı erken emekli olamaz.

Deftardarlığa muracat et çalışıyosan, işyerinden çalıştığına dair belge al, 3 resim, nufus örneği, deftardarlık sizi hastaneye sevkedecek,sağlık kuruluna muracat edip, hastanede ilgili polikliniklere gireceksin, sonra heyete gececek rapor.Heyette raporu Ankara ya yollayacak, sonuçlar Ankaradan Deftardarlığa gelecek, oradanda posta ile size./40 alırsanız erken emekli olma şartınız var, prim sayısı ve çalışma süreniz yeterli ise erken emekli olursunuz.Günleriniz ve prim günleri eksikse, vergi indirimi almış olursunuz.Benim bildiklerim bu kadar, yanlışım yoktur umarım, bu sıralar bende deftardarlığa 2. kez başvuracağım 3 sene aradan sonra.

peki arkadaşlar bir sorum olacak, %40 raporumla bir kamu kurumunda engelli kadrosunda çalışıyorum. erken emeklilik için defterdarlığa başvurup tekrar% 40 rapor alamazsam işveren beni işten çıkarırmı (biliyorsunuz defterdarlık, raporun bir suretide işverene yolluyor). cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

sado7174;

evrakında şöyle yazar kuruma yollayacagın evrakta

xxx isimli şahsın rapor %40 altındaysa.. xx şahıssın vergi indiriminden faydalanması mümkün degil xx yasa geregi der... bu işten atma olmaz bu vergi indirimi alamaz ama özürlüdür... olur

eger raporun %40 ve üstü ise xx şahsin xx hastaneden aldıgı rapor doğrultusunda %40 3 derece vergi indirimiden faydalanması gerekir der...

korkma yani

Kamuda sakat statüsünde çalışan kişiler, %40 ve üzeri raporla memuriyete başlayan kişiler daha sonra rapor oranları düşse dahi işlerinden çıkartılamazlar.

peki muzo kardeşim, verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. benim raporumda sürekli ibaresi yok, kontrol süresi 1 yıl yazıyor, sıkıntı olurmu. teşekkür ederim.

Bir yıllık süre sonunda %40'ın altına düşerse rapor oranınız, memuriyete son verilir mi, emin olamıyorum. Verilebilir gibime geliyor...
Ama bir ihtimal, sakat statüsünde çıkartılırsınız ve sakat olmayan statüsüne geçersiniz.

Doğrusu, süreli raporla memuriyete başlatılmamanız gerekirdi...

memur değilim, kamuda işçi statüsünde çalışıyorum. 4857 ' ye tabi olarak görev yapmaktayım.

Eski adıyla SSK'Lısınız yani...
Bu durumda işveren isterse "sen artık sakat değilsin" diyerek işten çıkartabilir. Bu tamamen işverenin insiyatifinde

vergi indirimi

merhaba arkadaşlar

benim %40 raporum var bir işte çalışmaktayım vergi indiriminden yararlanmak raporumu vergi dairesine baş vurdum onlarda ankaraya yolladılar raporum ankaradan geri yolladılar yazılan acıklamalar yeterli deyil diye tekrar hastaneye git raporu yenile diye ben ozaman gitmedim aradan 3 sene geçti tekrar aynı raporla vergi indirimine baş vura bilirmiyim.emekli olmak için vergi indiriminden yararlanmak gerrekiyormu.veya hastaneye gitsem bu sefer %40 rapor alabilirmiyim.
lütfen bilgisi olanlar cevap yazsınlar...

abdullah,
ssk lı olarak çalıştığın için evet vergi ind. hakkı almadan erken emekli olmazsın.Çalıştığın iş yerinden çalıştığına dair belge alarak maliye'ye müracaatını yap ve yetkili hastaneye sevk al.
Rahatsızlığınız ile ilgili rapor oranını en iyi doktorunuzdan alabilirsiniz.

Üst Alt