Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başlangıcı hangi tarih olur?

ilim

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba. 2008 ortalarinda ise girip bi süre çalıştım. Daha sonra ise rapor aldım. Yakın zamanda da engelli olarak ise girdim. Maliyeye kayıt olmadım. Bundan sonra kayıt yaptirmak istiyorum. Benim sorun şu*
ben maliyeye başvursam ve gerekli emeklilik oranını alırsam emeklilik için gereken sureyi maliyeye başvurduğum tarih itibarı ile mi başlatırlar yoksa ise girdiğim tarihi mi esas alırlar yada 3. İhtimal maliyeden cevap geldiği tarihten mi başlatırlar?

Maliyeye başvurma tarihinizle emeklilik hesaplamanın ilgisi yok. Emeklilik için vergi indirimini hakettikten sonra ilk sigortalı olduğunuz zaman dikkate alınır ona göre prim gün sayınızın ve siğortalılık süresinizin (yıl olarak) emekliliğinizi doldurup doldurmadığına dikkat edilir.

hayır işe giriş arihinden itibaren geriye dönuk vergi indirimi birikmişlerini alabliyorsunuz ben aldim

iyi akşamlar. kunta nasıl aldın geriye dönük açıklarsan seviniriz.ben işçi olarak çalışıyorum alabilirmiyim

Benim de kafam iyice karıştı. Yani sigorta girişi ekim 2008 öncesi de olsa vergi indirimi almanın emekliliğe bir katkısı yok mu? Bu indirimi daha sonra alsak bile geçmiş günler eklenir mi?

Geçmişe dönük vergi indirimi nasıl anlamadım tam olarak???vergi indirimine basvurdugun tarihten itibarenmi-ilk işe giriş tarihinden itibarenmi yoksa son iş yerine giriş tarihinden itibarenmi ve nereye nasıl basvurmak gerekli???aydınlatırsanız seviniriz...

kardeşim raporu almadığı süre çalıştığın sigorta primi engelli statüsüne girdiğinde oraya yansır. yani örneği: ocak ayında sigorta başladı martta engelli oldun. arada 2 ay var martta başlar emeklilik sürecin ama 2 ay yatırdığın sigorta emekliliğe iki ay kala oraya yansır. yani 2 ay kaybın olmaz...

Arkadaşlar net bir bilgiye sahip olan birisi açıklayabilirmi.Geçmişe dönük vergi indirimi birikmişleri alınıyormus bunu alırken hangi tarih baz alınıyor,vergi indirimini hak ettiğin basvurdugun tarihmi yoksa sigortaya ilk giriş yapıldığı tarihmi???nereye nasıl basvurmak gerekli???

vergi indirimi hakkında oturan boğa yada office arkadaşlarımıza sor onlar daha iyi bilgiye sahiptir.

ben vergi indirim belgemi 05/09/2014 de aldım ve belgede zaten belirtildiği gibi başvuru tarihim olan 03/07/2014 den itabaren hak kazanmıştır diye yazıyor. geriye yönelik nasıl alınıyor anlamadım

Üst Alt