Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvuru işlemleri ne kadar zaman sürer?

Konular
57
Reaksiyonlar
1
Defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirimini elde etmek ne kdr sürer bu konuda yardımcı olurmusunuz yani ben muhasebeciye soyledim daha sakatlık indirimi için formu doldurmadı doldurması ne kadar sürer daha sonraki prosedürler neler ben neler yapmalıyım işlemlerin hızlandırmak için 2 ay sonra emekliyim kısmetse

Slm ben raporumu 27/12/2011 de verdim vergi dairesine halen daha sonucu gelmedi beklemedeyim

kardeş bende vergi indirimi için müracat ettim fakat 1 yıldan fazla bekledim vergi indiriminden faydalanmak için. Bağlı bulunduğun vergi dairesine sor. Çünkü benim yazı maliyaye gelmiş kaldırmışlar rafa. üzerine düşmezsen ömrüyün sonuna kadar beklersin. Yalnız vergi indirimine müracat ettiğin tarih geçerli. Müracat tarihinden itibaren kesilen vergilerini geri alabilirsin. Saygılar

namso kardeş mesela suan bn vergi indirimi için basvurcam diyelim işlerler 7 ay sürdü bn 3 ay sonra emeklilik prim günün doldurcam peki sonrakı 4 ay n olacak vede bu indirimi almak için hastaneye sevk edıyorlar dimi benim saktlılıgım sürekli oldugu için daha önce aldıgım 3 sene önceki saglık kurulu raporu olurmu

safakyıldızı,
İş yerinizin muahsebecisi ne formu dolduruyor yok öle bir forum filan iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alın (Hemen vermeleri gerekli) ve direk Maliye'ye (Mükellef Hizmetler Birimine) vergi indirimi için müracaat edin.Vergi indirimi hakkına çalışma hayatı içerisinde istediğin vakti müracaat edebilirsiniz.Eski raporunuzu kurum kabul eder mi bilemiyorum zaman kaybetmeden hemen müracaatınızı yapın derim.
Bakın bu linkte müracaat ile ilgili gerekli bilgiler mevcut.
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Vergi indirim başvurusunda raporda sorun olm azsa süreç 2 ayda sonuçlanır: Ankara Maliye sakatlık indirimi takip: 0312 415 32 04-05-06 & 0312 415 27 05

peki benim prim günümün dolmasına 20 gün var ne yapmam gerekır hemen maaas baglanması için

slm arkadaşım yukarıda site yöneticileri bülent bey ve ilker bey in de yazdığı gibi pazartesi günü yani yarın çalıştığın iş yerinin muhasebecisine git ve ben vergi indiriminden faydalanmak istiyorum beni bağlı bulunduğunuz yerin maliyesine yazı yaz de dilekçe örnekleri sitede var o yazdığı dilekçe ile vergi dairesi tarama servisine götür onlar sana vergi indirimi raporu verecek bir hastaneye sevk ederler veya elinde önceden almış olduğun özürlü raporlarınıda götür belki senin önceden almış olduğun raporlarda olabilir hiç sanmıyorum ama yeni özürlü ölçütlendirmesine uygun olması lazım raporunun gönderdiği hastanede heyete gireceksin şimdi eskisi gibi uzun sürmüyo 1-2 günde hastanedeki işlerin biter aldığın oran yüzde kırk ve üzeri ise gözün aydın onlar kendileri yazışmalara devam ediyolar 1-2 ay içinde sana vergi dairesinden olumlu ise raporun dönüyolar sen de bu arada 20 gün eksiğim var yazmıştın o şart ta dolar diğer şartlarında tamamsa vergi dairesinden aldığın vergi indirimi raporunla hemen emekliliğe başvurursun sonra benim gibi beklemeye başlarsın ben 14 martta dilekçemi verdim ama benim hem bağkur um hem 2 ayrı ilde ssk lı değişik iş yerlerinde çalıştığımdan dolayı hala beklemekteyim ama aaldığım bilgiye göre bütün şartlarım tamam diğer ilden gelecek yazıyı bekliyolarmış önemli olan dilekçeyi verdiğim tarihten itibaren maaşım ın çalıştığı geç te olsa toplu olaRAK 14 MArt itibarıyle veya nisan başı itibarıyle maaşlarımın biriktiğini söylediler size de şimdiden hayırlı olsun der kolay gelsininşallah maaşınızı ağız tadıyla yemek nasip olur...

onur kardeşim çok saol uzun uzun yazmıssın benim ögrenmek istedigim hastaneye gittim raporu bana vermeden vergi dairesine gönderdiler onlarda ankaraya göndermiş fakat ankarayı aradım sordum ulaşmadıgını soylediler 1 hafda oldugu halde asıl ögrenmek istedigim işlemlerin hızlanması için ne yapabilirim bide 19 gün kaldı primlerimin dolmasına zaman kaybı olmaması için soruyorum ne yapmalıyım

saglık raporu için hastaneye gittiginizi ve size raporu vermeyip vergi dairesi ve ordanda ankaraya gönderilecegini yazmışsınız bunu açarmısınız. çalışan olarakmı başvurdunuz.

Şafak kardeşim ankaraya gönderdilerse 30 -40 gün içinde yüzde kırk üzeri ise raporun evrakın vergi dairesine gelir senin vergidairesine verdiğin kendinin veya işvereninin telefonundan sana ulaşırlar sende gidip 1 nüshasını sana verirler onunla raporu aldığın hastaneye gidip sağlık kurulundan,veya sağlık kuruluna benim rapor oranım kaç diye sorabilirsin yüzde 40 üzeri ise ankaradan gelecek haberi beklersin umarım 40 ve üzeri dir de emeklerin boşa gitmez 2-3 nüsha fotokopisi ile aslı gibidir yaptırabilirsin.

benim vergi indiriimim 2 ayda geldi adım benimde bir sorum olacak ben şimdi istanbuldan taınsam gittiğim şehirde vergi indiriimi tekrarmı almam gerek

teşekkürler onur dedigin gibi yaparım beklemektende baska yapcak birsey yok

Üst Alt