Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvuru süreci nasıldır? Kurum kendisi halledebilir mi?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
243
Reaksiyonlar
165
arkadaşlar mebe lise mezunu hizmetli olarak atandım ilçe mebdeyim sormak istedigim maaş bürosu vergi indiriminizi hallettik dedi sistemden girdik dedi ben rapor falan vermedim inandırıcı gelmedi burda forumda vergi dairesine başvuruyorlar böyle bişey mümkünmü 2 ci sorum vergi indirimine başvuru süreci nasıl işliyor raporumuzla vergi dairesine başvuruyoruz sonraki süreç nasıl işliyor bilgi verirseniz sevinirim

[FONT=sans-serif]@ufukalp % 50 raporla vergi indiriminden yararlanıyorum mebde hizmetliyim şimdi raporum yükseldi %80 oldu tekrar vergi indirimine başvurmayı düşündüm 132 tl gelir diyorlar forumlarda %80 rapora ama bu oran gelmiyor evliyim eşim çalışmıyor 1 cocugum var [/FONT]Memurlar.Net

[FONT=sans-serif]burda hesapliyorum %50 raporla 2206 tl çıkıyor maaş bodromla aynı çıkıyor bi yanlışlık yok dogru gösteriyor %80 rapor giriyorum hesaplarken 2223 tl çıkıyor 15 fark geliyor sadece bu fark evli olmam çocugumun olması agi etkiliyormu neden 132 tl gelmiyor [/FONT]
Memurlar.Net

paranoya
1.derece vergi indiriminde 880 tl vergi dışı bırakılır ve bunun maaşa yansıması 132 tl olur, bu genel ifadedir.
Ancak sakatlık indirimi tutarı ile agi toplamı o ayki tahakkuk eden gelir vergisinden fazla olamaz çünkü bunlar aylık gelir vergisinden mahsup edilirler.
Memur maaşlarında vergi bışı kalemler bulunmakta olduğundan gelir vergisi matrahı fazla yüksek olmamaktadır.
Yani diyelim toplam tahakkuk eden gelir verginiz 150 tl olsun bunu 90 tl sini agi olarak alırsanız sakatlık indirimi olarak size ödenecek tutar 1.derecede de olsanız sadece kalan 60 tl olacaktır.

Üst Alt