Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvuru süreci

maxell07

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,
Vergi indirimi başvuru süresini merak edenler için anlatayım.Nisan ayının ilk haftasında çalıştığım işyerinden yazı ve sağlık raporunun onaylı suretiyle vergi dairesine başvurdum.Bu ayın dördünde yazı çalıştığım işyerine geldi.Yani raporun Ankara'ya gitmesi ve onaylanıp gelmesi üç ay sürdü.Rapordaki oranımda da herhangi bir değişiklik olmadı.

mrb arkadaşım vergi indirimin süreli mi vermişler toksa süreksizmi.

Bedriatak

Süresizdi arkadaşım.Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesinden Ocak ayında almıştım.

anladım hayırlı uğurlu allah emekliliği nasip etsin.

maxell07
gaziantep te yogunluk yok galiba ben mart in 7 sinde basvurdum 12 mayista ek tahlil yaptirdim gonderdim 8 haziranda vergi dairesi gonderdi 29 haziranda onaylandigini ogrendim ankaradan istanbul vergi baskanligina ulasmadi daha

murattial55

Burada fazla yoğunluk olmadığından dolayı sıkıntı olmuyor.Sabah saat sekizde sağlık kuruluna başvurdum aynı gün için bütün polikliniklerden randevu verdiler ve hepsine de aynı gün muayene oldum.

merhaba arkadaşım Ankara'dan nasıl öğrendin telefonla mı? benim raporum vergi dairesinden 24 mayısta Ankara'ya yollandı halen bir cevap yok eviss ten takip ediyorum <rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor yazıyor>

Çalıştığım işyerime posta yolu ile gönderdiler

teşekkür ederim verdiğin numarayı aradım öğrendim raporum nasıl gittiyse şekilde onaylandı

maxell07

Vergi indirimi ne hak kazanırsanız ne oluyor acaba , geçen gün ssk ya gidip malülen emekli olmak istiyorum dedim tc mi isteyip sigorta ma baktı galiba sonra 2-3 evrak getirmmen gerek diyip bi kagıt verdi ama ben vazgectım emeklilikten 500 600 maaş baglarlan falan, sonra ekpss için %40 almak için başvurmaya niyetlendim ssk bizimle ilgisi yok dedi onun ben nereye başvurup alıcam bu %40 veya üzeri raporu herhangi bir hasstaneye gidip ben geldim diiyip rapor basvurusu mu yapıcam acaba :))

FourFourTwo
Evet her hangi bir yetkili hastaneye gidip ben geldiiiimmm diyebilirsiniz, her hangi bir sevk gerekmiyor.
Rapoır kullanım amacı olarak istihdam belirtebilirsiniz.

@FourFourTwo

Benimde rapor oranım yüzde 40 idi.Hiçbir oran düşürmeden onaylayıp gönderdiler.
Vergi indirimi çalıştığın süre ve sigortalı olarak işe başladığın tarihe göre emekliliği hak ediyorsun. Özel sektörde çalışıyorsan eğer emekliliğini hak ettiğin zaman hem emekli maaşı alıp hemde farklı bir yerde çalışabilirsin.Yani iki maaş alabilirsin.Ancak bu devlet kurumunda çalıştığın zaman mümkün değildir.

maxell07
Malulen emekliliklerde maas dusuyor. Engelli heyeti olan bir hastaneden %40 ve uzeri saglik kurulu raporu aldiginizda, calistiginiz yerin bagli oldugu defterdarliga giderek yastan emekli olmak icin basvuru yapiyorsunuz raporunuzla, malulen emeklilik basvurusu degil. O zaman maas dusmuyor.

mTalk'tan gönderildi

scoob
Kardeş aynen dediğin gibi oluyor.Benim günüm doldu.Hizmet süresini yani 18 yılın tamamlanmasını bekliyorum.O sürede kısmet olursa 2017 eylül ayında doluyor.

maxell07

nasıl yani şimdi malülen emekli oldum zel sektörde calısmaya basladım maaş kesiliyormu ? ve daha sonrasında yaştan emeklilik basvurusu yapıp onaylandıgın da calısmaya devam edersem hem maas hem emekli maasımı alıyorum

FourFourTwo
Yok kardeş malulen emekli olmuyorsun.Normal emeklilik hakkı kazanıyorsun.
Yüzde kırk engeli bulunan arkadaşlarda 3600 gün 18 yıl çalışma hizmet süresi gereklidir.
Benim işe giriş tarihim eylül 1999 yılı.Benim 4500 sigorta günüm var.Vergi indirimim de Ankara'dan onaylanıp geldiği için şu anda yılımın dolmasını bekliyorum.Yani 2017 yılı eylül ayında kısmetse emekliliği hak ediyorum.
Emekli olduktan sonra özel sektörde de çalışarak çift maaş alabilirsiniz.

FourFourTwo
Çalıştığım prim gününe ve aldığın brüt maaş üzerinden hesaplanıyor.Emekli olmadan önceki birkaç yıl boyunca (son on yıl diye biliyorum belki daha azdır) aldığın brüt maaş üzerinden hesaplanıyor.

Üst Alt