Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvuru yaptığım tarihten itibaren mi ödenecek?

kalben

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
30 Kasım 2012'de vergi indirimi için başvuru yaptım.
Cevabı bugün geldi onaylanmış olarak ama kafama takılan bişey var;
Vergi indirimi başvuru yaptığım tarihten itibaren mi geçerli?
Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar...:confused::confused::confused:

Raporda yazdığı gibi %49 olarak onaylandı vergi indirimim. Ben başvurmasam bile ilk maaşımdan itibaren düzeltme yapılabilir mi peki?

Yardımcı olacak bilen bi arkadaşımız yok mu acaba?:confused::confused::confused:

Geri donuk Vergi indirimi farki almak guc.. Vergi indirim belgen calistigin is yerine teblig edildigi gunu takip eden ilk ayligina eklenir.

3 dereceden Vergi indirimi hak etmis 1 calisanin maasina 28,5 TL ilave edilir. (190 TL x 15% = 28,5 ).

Sayet Net Asgari ucretle calisiyor ve 5 cocuk varsa (AGI den dogan vergi muafiyeti) de varsa 28,5 TL de yansimaz cunki odeyecegin vergi yok ortada. Bu kismi karisik .
Buna ragmen evlimisin , aldigin ucret ve bakmakla yukumlu oldugun kisi sayisini yazarsan daha saglikli bilgi verebiliriz.

Ayrica

Kumulatif Matrahindan da 190 TL dusulur..

bekarım ve bakmakla yükümlü olduğum kimse yok. kamuda görev yapmakta olup 1750 tl alıyorum.

Aynı anda hem sakatlık indirimi hem asgari geçim indirimi varsa, şu detay önemli:

RsEgQlE.png

vergi iletişim merkezi diye bir yer var 444 0 189 ben buraya sordugumda..basvuru tarıhınden sonuclandıgı tarıhe kadar odeme yapmak zorundalar dedı.Yani ılk basvuru tarıhı baz alınıyor..ben subatta basvurdum..hazıran da sonuclandı tabı daha evrak gelmedı bana 3 aylık odeme yapması gerek sırketın.

Uğur benimde 2. dereceden vergi ind. belgem işyerime geldi başvuru tarihimden itibaren geçmişe dönük 6 aylık indirim ödenmesi gerekiyor fakat işyerim önümüzdeki aydan itibaren vergi ind. maaşıma yansıyacağını fakat geçmişe dönük ödemeleri yapamayacaklarını belirttiler.çalıştığım firma büyük tanınmış ve köklü bir kuruluş 300-350 tl nin peşinde koşacak bir firma değil.. fakat geriye dönük yazışmalarla bürokratik işlemlerle hesaplamalarla uğraşmak istemiyorlar.Bu yüzden üstüne gitmedim...Diyeceğim şu ki geriye dönük 3 aylık 3.dereceden vergi indirim hakkın 90 tl için hiç uğraşmaya değmez...

selam peki vergi indirimi için istek yapdin evraklarini verdin vergi dayresine ve isden ayrildin sonra vergi indirimine hak kazandin sonuç ne olur :confused:

vergi indirimi onaylanmış ise birdaha emekli olanakadar gecerli olur cıkmanız vergi indirimi iptal olur anlamına gelmez başvuru esastır çalışır iken çıkkışınız etkilemez şayet olumlu rapor aldı iseniz

nostradamus;
derecem 1 derece...valla su an dugun arefesındeyım 50 tl ye bıle ıhtıyacagım var desem emınım hak vereceksındır.Tabı muhasabeden ısteyecegım..ha baktım zor olacak ustelemenın bır manası yok elbet.lakın bu paranın verılmesı ısyerınınde avantajına olmuyormu?

adaş uğur; tabiki para zor kazanılıyor hakkındır heleki evlilik hazırlıklarındaymışsın bu arada kutlarım hayırlısı olsun :) ben daha yerimde sayıyorum bekarlığa devam.. bulamadım daha gönlümce bir bayan.:)
işyerinin zararına veya yararına olan bir durum yok çünkü işyeri sigortaya ödediği vergi matrahını sigortaya ödemeyip senin maaşına ekliyor.Fakat geriye dönük işlemler için gerekli bir takım hesaplamalar, işlemler,sigortayla ve vergi dairesi ile yazışmaları oluyor zannedersem.kısacası meşakatli ve karışık olduğu için işyeride uğraşmak istemiyor işin aslı....Fakat işyerindeki sorumlularla gerginlik çıkmayacağını düşünüyorsan ve anlaşabilirsen üstüne düş..para kolay kazanılmıyor.yanlış anlama Ben bekar olduğum ve şu an çok yüklü harcamam olmadığı için üstüne düşmedim..fakat emin ol ki senin durumunda olsaydım bende şansımı zorlardım:cool:

allah hayırlı ıyı bırı cıkarsın karsına ınsallah.

Üst Alt