Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvurumda %45 raporum %28'e düşürüldü! Ne yapmalıyım?

murat ş

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler arkadaşlar bir sorum vardı bilgisi olan paylaşırsa sevinirim ben 2015 tarihinde %24 rapor aldım ve bu yıl itiraz ettim iki hakem hastanesine gönderdiler son çıkar rapor ankara şehir hastanesinden %45 çıktı vergi indiriminden yararlanmak için vergi dairesine baş vurdum ve ankaraya gitti %45 lik raporumu %28 e düşürmüşler ne yapmam lazım

vergi dairesi sadece raporu istedi tetkik sonuçlarını istemedi.raporu gönderdi hastaneye bundan sonra nasıl bir yol izlemem gerekir

vergi indiriminiz süresiz ise neden hastanenin vermiş olduğu 2 yıllık raporu yenileceksiniz ? istanbul40

vergi indirimi vergi dairesini baglar..ayrı birşey...
engelli raporu ayrı sgk hastanesi süresiz vermediği sürece süreli raporları yenilemek zorundasınız...iett ve su indiriminden yararlanmak için..
ama kullanmıyorsan yenilemene gerek yok tabii...........
vergi indirimi ile süresiz emekli oldum.
ancak rapor süreli oldugu için raporu günü bittiğinde yeniletmek zorundasın...yoksa iett,su gibi indirimden yararlanamazsın...
1.il saglık müdürlüğüne itiraz edersin.
2.vergi dairesini cimer'e şikayet edersin
3. mahkemeye gidersin.
4. rapor için 6 ay beklersin yeniden rapor alırsın. yeniden ankara ya gider.
Anlayan anlamayana izah etsin

Arkadaşlar arkadaş tektik eksik evrak falan yok diyor niye hala üsteliyorsunuz hakem hastanenin 100de45lik raporu vergi dairesi 28e düştü ne yapmalıyım diye soruyor

Merhaba, talebinizin reddine dair işleme karşı süresinde dava açmalısınız. Buna benzer açtığımız bir davada mahkeme davamızı kabul etti, dilerseniz yardımcı olabiliriz

nasıl bir dava açabiliyoruz.kazanma şansımız nekadar.kaybettigimizde karşı tarafın masraflarınıda bizden alıyorlar

benim bildiğim itiraz edince sizi yeni bir hastaneye yönlendiriyorlar. Oradan gelen rapora göre hareket ediyorlar. Önce il sağlık müd. itiraz edin yada sgk ya gidin kesin bilgi alın. Sgk gitmek bilgi almak kolay arkadaşlar biraz araştırın lütfen.

Ayrıca engel durumu nedir ? Bu kadar düşmüş

Talebin reddine dair işleme karşı iptal davası açılır , her olay kendine özgüdür dolayısıyla her dava ayrı gelişir ama genel olarak maliyenin gerekli araştırmaları yapmadan direkt olarak oranı düşürdüğü durumlarda aksi birşey yoksa mahkeme davayı kabul etmelidir, açtığımız davalarda genelde böyle oluyor, ama tekrar yinelemek gerekir ki her olayı durumu ayrı değerlendirmek lazım

maliye bakanlığında düşen engelli raporuna itiraz dilekcesiyle itiraz edilebilirmi

iyi günler benim sorum şu yeni alınan %45 lik raporu ankara maliye %28 e düşürdü buna itiraz dilekceciyle nereye itiraz edilir ve itiraz dilekcesi nasıl yazılır bilgisi olan yazarsa sevinirim.maliyeden geleli 20 gün oldu kaç gün sonra itiraz edilmez

murat ş

maliyenin oran belirlemesi yeni bir rapor mahiyetinde değildir. bu nedenle buna bir itiraz prosedürü yoktur. 30 gün içerisinde dava açmanız gerek. başka bir yol yok maalesef.

ayrıca dava açmazsanız ve maliye oranı kesinleşirse bu sadece vergi indirimi için geçerlidir. diğer haklarınız %45 üzerinden devam eder.

ortopedi,hipertansiyon koah rahatsızlığım var maliyenin gönderdiği rapora itiraz ettim tekrar incelenmesi için tekrar maliyeye gönderdim.sonuç ne olur bilmiyorum

Merhaba, itiraz değil dava açmanız lazım ilgili işlemin iptali için, avukatlık hizmetinden yararlanmak istiyorsanız özelden yazabilirsiniz

iyi günler itiraz ettim 3 gün oldu vergi dairesine evrakları verdim.Vergi daireside ankaraya gönderdi tekrardan.Raporumun tekrar incelenmesi için.Bu hakkımız varmış.Dava açsam uzun sürer dediler.

Merkez sağlık kurulu kararına karşı genelde idari süreç bittiği için dava açılması lazım, inşallah işiniz görülür hak kaybı yaşamazsınız yine de,

murat ş
Merhaba,

aynı süreç bende de mevcut ,hakem hastaneden aldıgım %60 lık rapor .% 19 olarak geldi,
tekrar degelendirlmesi için itiraz dilekçesi yzdım ,1-2 hata önce Ankaraya ulaşmış ,1 aya cevep gelir sanırım.

inşallah hakkımızda ne varsa hayırlısı sonucu beklemekten başka çaremiz kalmadı

ersin bey sizin rahatsızlığınız neydi.Ben raporla gerekli evrakları gönderdim mesela kullandığım ilaçları ve ilaç raporlarıyla birlikte gönderdim

Üst Alt