Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvurumda %65 olan raporum %42'ye düşürüldü. İtiraz edebilir miyim?

cengz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba,

2007 yılında şişli etfalden %89 oranında ortopedi ve iç hastalıklarından engelli raporu aldım.
2016 yılında raporum sisteme işlenmediğinden tekrar aynı hastanede heyete girdim bu sefer %40 verdiler bende rapor a itiraz ettim 2017 de okmeydanı ssk da tekrar heyet e girdim orada rapor oranını bana söylemediler ve il sağlık müdürlüğü beni hakem hastane olarak gaziosmanpaşa ya gönderdi hakem hastane engelli oranımı %65 olarak belirledi.08.2019 tarihli rapor
bende hemen vergi indirimine başvurdum ve gelen sonuç %42 .
benim merak ettiğim konu hakkında bilgisi olan var ise
1 itiraz hakkım varmı? varsa süreç nasıl işleyecek?
2 süreç ne kadar zaman alır?
3 itiraz sonucu gerçek oranı alabilir miyim?

şimdiden teşekkürler.

cengz senin işini görür.Midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma derim.

cengz
Vergi dairesine bir dilekçe ile başvurup raporun yeniden değerlendirilmesini talep edebilirsiniz.
Tabi dava açma hakkınız da var, ancak dava sonuçlanana kadar zaten 3.derece ile emeklilik zamanınız gelmiş olur. kiraman
Hayır, işini görmez.
2.derece vergi indirimi ile 7 ay sonra emekli olabilecekken 3.derece ile bu süre 2 yıla uzar.

hakkımı aramıyayımmı ? engelliyim diye susup oturayımmı ? yııllardır tek bacağım ile sağlam insanların yapması gereken işleri yaptım tek akciğer ile soluksuz çalıştım çocuklarıma harcadığım paradan fazlasını devletime vergi olarak ödedim tam emekli olacağım bunun ile karşılaştım bence çok birşey istemiyorum hakkım olanı versinler benim için kafi

Itiraz edebilirsiniz tabiiki, hatta edin bence,ne yazık ki hak verilmez alınır, sonuna kadar hukuki haklarınızı kullanın, itiraz hakkınız olduğu gibi dava hakkınız da var, şu an için dava ile uğraşamayacak iseniz en azından itiraz edin ki hakkınızı saklı tutmuş olasınız

vergi indirimi itirazı kanunu

merhaba,

vergi indirimi oranına itiraz edeceğim . bu konu hakkında düzenlenmiş bir kanun varmıdır?
itiraz dilekçeme neler yazmalıyım?

dün itibarı ile itirazımı yaptım . Cimer e şikayet yazmalı mıyım sizce?

cngz
İtiraz başvurunuz sonuçlansın yine olumsuz çıkarsa o zaman isterseniz denersiniz bu yolu. Bu aşamada ters tepebilir.

benim raporumu %46 dan %28 düşürdüler. ben memurum. Ben bütün haklarımı kayıp mı ettim şimdi. ben ne yapmalıyım. Nasıl bi süreç izlemeliyim. Kurumdakiler bunu görünce işte senin engelli hakların bitti diyor.

Merhabalar geçmis olsun,, eger merkez sağlık kurulu oranınızı düşürdüyse oranınızın düşürülmesine ilişkin işleme karşı süresinde dava açılmalıdır , buna ilişkin davaları açıyoruz dilerseniz yardımcı olabiliriz

itiraz nasıl bir dilekçe ile vergi dairesine mi teslim edilmeli.
Ufukalp
vergi dairesinin hangi bölümüne itirazımızı sağlıyacagız.

Benimde dusuruldu yuzde 46 dan 32 ye ben mahkeme ye verme surecini kacirdigimdan itiraz ettim sonuc bekliyorum manuelvites kendisi bana yardimci oldu ben sureyi gecirdim ALLAH KAHRETSIN

Merhabalar bir sorum olacak ben epilepsi hastasıyım %40 engelli raporum var askerlikten muafım ve epilepsi ameliyatı oldum tegretol 400 kullanıyorum ameliyattan sonra raporum tekrar uzatıldı ve engelli vergi indirimine başvuru yaptım yalnız %20 çıktı itirazda bulunabilirmiyim ve yükseltilme durumu olabilir mi..

Merkez sağlık kurulu kararının size tebliği tarihinden itibaren işlemin iptali için süresinde dava açılması lazım

cengz son durum nedir itirazınız nasıl sonuçlandı? Benimde 2019 yılında en güncel yönetmeliğe göre düzenlenen raporum %75 den %50 ye düşürüldü itiraz süreci nasıl işliyor yorucu bir süreç ise hiç uğraşmayacağım.

Üst Alt