Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvurumda düşen rapor oranıma itiraz edebilir miyim?

meddata

Yeni Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
merhaba
ben kara ciğer nakilli tıb 1 diabeti olan % 82 engelliyim.Vergi indirimi almak için baş vurduğumda ankaradan dönen rapor % 79 olarak dönmüş,ki ben 2006 yılın da 2022 maaşı alırken ankara tarafından 1. derece engelli olarak kabul edildim maaşımı da 1. derece engelli statüsünden aldım rahatsızlarım da herhangi bir düzelme yok çünkü rahatsızlıklarım kronik şimdi bu rapora itiraz etme hakkım var mı ne gibi bir yol izlemeliyim. önceki raporum % 82 şimdi ki ise % 79 teşekürler......

ezel,
Maliyeye itiraz edin rapor oranın 82% neden 79% düşüyor diye, Raporumun tekrar incelenmesini talep edin. Tekrar rapor almanıza gerek yok dilekçenizi yazın vergi indirim belgenizin fotokopisini ekleyin ve İlk müracaat ettiğiniz yere verin.

defterdarlığa itiraz edin ve yeniden değerlendirilmesini isteyin. Çünkü 2. derece ile 1. derece arasında emeklilik açısından fark var*

Not: aslında defterdarlığa değil. Size o % 79 kararını neresi göndermişse, oraya itiraz dilekçesi gönderin.

*
2008_oncesi.PNG

avukat aracılığı ile mi itiraz edeyim kendimmi dilekçe yazayım varmıdır bir örneği olan

Size kararı bildiren yer neresiyse, oraya şu tarz bir dilekçe ile itiraz edin:

Usulüne uygun olarak yetkili xxx hastanesinden alınmış %XX oranında işgücü kaybımın bulunduğunu gösteren raporum Kurum sağlık kurulu tarafından %XX'e düşürüldü ve 2. dereceden sakatlık indiriminden yararlanabileceğim tarafıma bildirildi (xx tarih ve sayılı yazınız).

Konuyu düzenleyen yönetmeliğin İtiraz'ı düzenleyen maddesi gereğince bu işlemin yeniden değerlendirilmesini ve %XX raporumun onaylanarak 1. dereceden sakatlık indirimi hakkımın tanınmasını arz ve talep ederim

çok teşekkür ederim hemen itirazda bulunacağım

Üst Alt