Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvurumda Maliye oranı düşürdü. Ne yapabilirim?

bylunatic

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Ben bir bankada 8 ay oldu işe başladım. özel sektör olarak görünüyoruz biz yanlış olursa düzeltin lütfen. 657 ye tabi değil yani.

bundan 3 ay önce % 40 oranlı engelli raporu ile deft. başvurdum ankarda, bende ankarada çalışıyorum zaten, bunlar beni tekrar hastaneye sevk etti ve 1 ay sonra defterdarlıktan cevap yazısı geldi oran % 33 e düşürülmüş.
burada sonuçlanan ve kazanılmış davaları gördüm. bende dava sürecine girmek istiyorum. öncelikle örnek bir dava yazısı var mı? başvuru için hangi süreçlerden geçmeliyim. masrafı ne olur tahminen?

şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

o zaten önceliğimiz ama ben hakkımı aramak istiyorum bilgisi olan varsa paylaşabilirse sevinirim.

Benim de raporum düşürüldü sonuç hala elme ulaşmadı. Bende senin gibi itiraz edeceğim. Mahkeme masraflı değil ve fazla zamanınızı almıyormu. itiraz dilekçesini raporunuzu düşüren kurun yai vergi dairesine vereceksiniz bildiğim kadarıyla. Bilen arkadaşlar yardımcı olacaklardır. bende takipteyim burayı...

kardeş ben ankaranın rapor oranını neden ve hangi şartlarda düşürdüğünü anlayamadım cok kişide aynı sorun var oranın düşmesi

bu konu daha önce çok verilmişti.. ama bu sitede ARAMA diye bir button var kimse kullanmıyor.. aynı konu binlerce açıldı.

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı​

Konu : Raporumda gerçekleştirilen oran değişikliğine itirazım

.................. VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞINA
(Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü)

İlgi : ..................gün ve .................. sayılı yazınız.

…../…../2008 tarihinde vergi indirim belgesi almak için tarafınıza gönderilmiş olan ……/…../………… tarihli raporumda rapor derecem %....... dır ancak sizin tarafınızdan benim yeni rapor yönetmeliğine göre almış olduğum rapor derecem %...... düşürülerek tarafıma %........ olarak gönderilmiştir. ( Resmi Gazete Tarihi: 16.07.2006 resmi Gazete Sayısı: 26230 yayımlanan özürlülük ölçütü, sınıflandırması ve özürlülere verilecek Sağlık kurulu raporları hakkında yönetmeliğin ekinde yer alan özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranları) cetveli ve hesaplama tablosuna göre belirlenen oranlar sabit olup bizzat beni muayene eden doktor tarafından rapora işlenmiştir. İlgili cetvel kabul edilmişken, bizzat konunun uzmanı doktor tarafından muayene gerçekleştirilmek suretiyle rapor tanzim edilmişken engel oranımın beni görmeden ilgili komisyon tarafından söz konusu cetvele rağmen %..... düşürülmesinin yasaya aykırı olduğu kanaatindeyim. Bu nedenle raporumda yapılan oran değişikliğine itiraz eder raporumun değişiklik yapılmaksızın kabul edilmesini arz ederim.​

ARKADAŞLAR BU DİLEKÇEYLE MALİYE BAKANLIĞINA İTİRAZ EDİN KABUL GÖRMEZSE BAĞLI BULUNDUĞUNUZ İLİN İDARİ MAHKEMESİNDE DAVA AÇIL AVUKAT GEREKTİRMEYEN SADECE HARÇ YATIRARARK AÇABİLİRSİNİZ DAVAYI AMA UNUTMAYIN 60 GÜN İÇİNDE İTİRAZ ETMENİZ LAZIM VE 60 GÜN İÇİNDE CEVAP GELMEZSE İTİRAZ RED SAYIŞIR YİNE 60 GÜNLÜK SÜRE İÇİNDE DAVA AÇMANIZ LAZIM SAYGILAR

muzo konunun burada defalarca açıldığını bende biliyorum en az 2-3 saat arası arama yaptım! bilmeden yorum yapma istersen. bu konu defalarca açılmış ama burada herhangi bir örnek dava yazısı göremedim ben.

ben itiraz ettim zaten gerekli dilekçeyi hazırlayıp ankaraya gönderdim. benim isteğim dava açmadan önce buralarda örnek bir dava varmı? ona bakarak izlemem gereken yol nedir bunu aramaya çalışıyorum. cevabın için teşekkürler melih.

dava konusunda yardımcı olabilecek varsa yardımlarını bekliyorum.

Dava açmak için önemli konulardan biri Maliye ye yapılan itirazın cevabı eğer 60 gün içinde gönderirlerse olumlu veya olumsuz o cevapla birlikte /cevap vermezse porta ile gönderdiyseniz posta alındısı yada elden verdiyseniz girdi numarası ile birikte tüm aldığınız rapoelarla birlikte 60 gün içinde dava açmanız gerekli
İdari mahkeme dava dilekçesi çok önemli
ben bugün Avukatla buluşup dava dilekçesi yazıcam ve 150/200 tl arası bir dava harcı yatırıp davayı açıyorsunuz.
Örnek bir davada var onuda arayın mutlu engelli hattını size mail atsınlar yada faks dava açıpta hakkını alamayan olmamış arkadaşlar.

verdiğin bilgiler için teşekkürler melih. kendi açtığın dava konusunda burada gelişmeleride paylaşırsan sevinirim.

Üst Alt