Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvurumda Maliye raporumu düşürdü! Ne yapmalıyım?

güneş-synr

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar Bursada yaşıyorum 2012 yılında %40 oranında rapor aldım vergi indirimi için başvuruda bulundum. Fizik tedavi doktoru %40 oranında olan raporumu %18 e düşürdü. Ortopedik engelliyim Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim :( :( :(

sol bacağım kalçadan itibaren felçli yaklaşık 4 cm kısalık var bacak kaslarım çok zayıf ayağımı indirip kaldıramıyorum koltuk değneği kullanmıyorum.

güneş-synr

Tablo 3.4'e göre oran verilir:

Tablo_3.4.png

Itiraz edin ve birdahaki sefere hastaneye bastonla gidin yoksa %40 alamazsiniz

Şuan hamileyim emeklilik günümde dolmuştu ne yapsam bilmiyorum doğumdan sonra yeni rapor için mi başvursam şimdi mi itiraz etsem bilemiyorum ama bu işlerde koşturacak hiç gücüm takatim yok :((

güneş-synr

eğer baston kullanıyorsanız ya da kullanmanız gerekiyorsa bastonla gidin yoksa kendinizi yalandan bastonlu gibi göstermiş olursunuz ve yalan yere olan şeyden de hayır gelmez. bacağınızı indirip kaldıramazken desteksiz gündelik yaşamınızı sürdürmeniz oldukça zor oluyordur sanıyorum. Geçmişler olsun, bebek kısmetiyle gelir elbet işleriniz rast gider.

maalesef bizim için hayat çok zor hamilelik dahada zorlaştırdı. bacağımı bana bağlı bir baston gibi kullanıyorum ama bunu anlatamadım diğer ayağım olmasa ayakta duramam :(

çok teşekkür ederim mesajınız için. inşallah her şey güzel olur...

fizik doktoruna gittiğinizde herşeyi anlatın, ne ağrınız varsa söyleyin ki MG filan istesin... o şekilde omurganızdaki tahribat ortaya çıkacaktır... kolaylıklar dilerim...

güneş-synr

Yahu şu baston,değnek vs her neyse mereti siz kullanmayacaksınızda kim kullanacak merak ediyorum doğrusu..Üçkağıtcılıkla ne alakası var bunun..Bir bacağım felçli kısa ve zayıf diyorsunuz.Memlekette sapsağlam adam düz yolda zor yürüyor Allah aşkına yapmayın..Nasılki araç süren kişinin emniyet kemeri takması şartsa sizinde yürürken bir yardımcı aparat kullanmanız şart..Hani sağlıklı yürüyüşş..hani güvenli yürüyüşş..

Üst Alt