Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvurumda oranı düşürülen raporum için itiraz hakkım var mı?

Akn36

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selam:
Arkadaşlar 1999 yılında bir kurumda iş başladım bu tarihten ihtibaren vergi indiriminden hiç yararlanmadım ançak 05/11/2011 tarihi itibariyle gelirler vergisi müdürlüğüne bir dilekçe ile baş vurdum oradan tam teşkilatlı devlet hastanesine gönderildim doktorlar tarafından muayene oldum daha sonra heyet kurulu tolandı bir kez daha sakatlığıma bakarak en geç yirmi gün içersinde raporunuz elinizde olur dediler dedikler gibi de oldu.

ançak hastanenin vermiş olduğu sakatlık oranı ` olarak gönderildi.Gelirler İdaresi Başkanlığı raporun oranını %40 olarak belirlemiştir.değiştirme yetgisinin olup olmadığını öğrenmek istiyorum bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum

1999-2012 arası vergi indirimini ala bilirmiyim

Msn :Aytekin_@hotmail.com

Hastanenin verdiği oranla Maliye Bakanlığının ilgili kurulunun oranları birbirini tutmayabilir. Oran size beklediğinizden düşük geldiyse, tekrar defterdarlığa dilekçe yazarak karara itiraz edebilirsiniz.
Bu vergi indirimi başvurduğunuz tarihten (05/11/2011) sonra size ibraz edilen tarihten itibaren uygulanır.

merhaba aytekin kardeşim benimde sorunum aynı sigorta günlerim dolu vergi indirimialıp emekliolacağım ama hastanede oranları düşürüp emekli etmiyorlar benim /43 iş istersem / kabul ediliyor ama emekli olacağım dedimmi hastane /22 ye indirip hayır sen sağlamsın diyor gelde çık işin içinden allah sabır versin hoşçakal

Hastane hangi oranda rapor verdi, defterdarlık bunu hangi oranla onayladı?

SSK (4a) statüsünde emekli olacaksınız değil mi? Öyleyse, belirleyici olan şey defterdarlığın vereceği oran ve sakatlık indirim hakkıdır. Eğer defterdarlık 3. dereceden sakatlık indiriminizi onaylamışsa, emekliliğiniz için önünüzde engel kalmamış demektir.

oturan boğa kardeşim hastane /43oranda rapor veriyor ama defterdarlık /22ye indiriyor defterdarlık onayı /22 işkur kaydımvar /43 iş isterken /43 kabul görüyorbenim günlerim dolu 5193sigorta günüm var 2007yılında 3600 günü doldurup vergiindirimine başvurdum defterdarlık /22 olarak onayladı ben şimdi haksızmıyım çalışırsam /43 okey emekli olacağımdedimmi hayır/22 peki şimdi bune oluyor hastanenin doktoruile defterdarlığın doktoru farklı dünyalardanmı

sayın oturan boğa kardeşim ilgilendiğin için allah razı olsun çok teşekkür ederim ben tek böbrekliyim 1986 yılında trafikkazasında kaybettim 2005yılında böbrekten /40 kulaktan /3 toplamda /43 raporum var ozamanlar bana 3600günüdoldur emekli olursun diye nasihatte bulundular bende 3600 günü doldurup2007yılında defterdarlığa başvurdum beni yeniden hastaneye yönlendirdiler defterdarlıktan gelen yazıda benim oranımı /22 ye düşürdüler daha sonra iki sefer daha hastaneye başvurdum her seferinde oranım düştü/19 /18 eskicetvelden böbrek /40 idiözürlü kimlik kartım var belediyenin pasosu var ama bende emeklilik yok şimdi 5193günüm varartık sigorta bile yapmıyorlar hasbel kader çalışıyorum 6yıl önce emekli olmam gerekiyordu yapmadılar nasıl geriye dönük işlem yaparım bilmiyorum esen kalın hoşça kalın

Maalesef, şu anda % 40 ve üzeri rapor alamıyorsanız, geçmişteki raporunuzla ne vergi indiriminden yararlanmanız mümkün ne de emeklilikten...

sayın oturan boğa kardeşim 2005 yılında işkur yönlendirmesi ile izmir alsancak develet hastanesinden /43 sağlık raporum var2006 yılında defter darlık benim vergi indirimi başvurum sonucu beni yeniden hastaneye gönderdiler aynı hastane aynı doktorlara muayene oldum ve sağlık raporum onay almadı 2005yılında bana den özürlüsün diyen devlet 2006 yılında hayır kardeşim sen sağlamsın diyor benim emekliliğim engellenmiştir kardeşim benim gibi yüzlerce vatandaşında engellenmiştir bir insana kağıt üzerinde oynayarak sen engellisin sen değilsin denilmez şim di ben hakkı yenmiş birvatandaşın en gerçeğiyim 3 çocuğumla yarım yamalak çalışarak mücadele eden gerçeğin ta kendisiyim başkada söyleyecek sözüm yok başını ağrıtımsa kusura kalma hoşça kal

Selam Benim hastanaden aldığım rapor oranı %60 Gelirler İdare Başkanlığının Vermiş olduğu rapor %40 vermiş buna ihtiraz etme hakkım varmı varsada GİB lığına'mı verecem yardımcı olursanız sevinirim

akn kardeşim almış olduğun /60lık rapor yeni ise itiraz edebilirsin çünki yeni alınan rapor lar aynen gelir idaresinden geçiyor şu anda /40 işini görüyormu görmüyorsa itiraz edersin dediğimgibi raporun tarihi yeni ise ayrıca oturan boğa kardeşimiz daha tecrübeli bu konularda ona danışmanı tavsiye ederim hoşça kal

Evet, Aytekin bey, gelirler idaresi başkanlığına itiraz edeceksiniz:

Usulüne uygun olarak yetkili xxx hastanesinden alınmış % XX oranında işgücü kaybımın bulunduğunu gösteren raporum Kurum sağlık kurulu tarafından % XX'e düşürüldü ve sakatlık indiriminden 2. derece değil 3. dereceden yararlanabileceğim tarafıma bildirildi (xx tarih ve sayılı yazınız).

Bilindiği üzere 14.01.2012 tarihli Resmi Gazete'de (Sayısı: 28173) yayınlanarak yürürlüğe giren ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK'in 15. maddesi "Vergi indirimine esas raporlar"a dairdir: "193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır."

İş bu gerekçe ile aynı yönetmeliğin İtiraz'ı düzenleyen 10. maddesi gereğince sakatlık indirimi başvurumun yeniden değerlendirilmesini ve % XX raporumun onaylanarak 2. dereceden sakatlık indirimi hakkımın tanınmasını arz ve talep ederim

Selam arkadaşlar ...
ankaradan raporum düşmüş olarak geldi 34 de bu şekilde itiraz edersem şansım nedir?

Hiç uğraşma itiraz edemezsin diyeceklerdir muhtemelen.... 5-6 ay bekleyip çalışıyorsan işyerin vasıtası ile bulunduğun ildeki vergi dairesine vergi indirimi adı altında başvurup başka bir devlet hastanesinde heyete girip yeniden rapor çıkart..Yanılmıyorsam 6 ayda bir yeni rapor çıkartma hakkı var

ilk raporum %45 ti vergi indirimi için yeni rapor istediler %36 yı çaktılar 6 ay sonra tekrar başka hastanede girdim %60 süreklidir oran verdi hastane.. raporun aslı ankaraya gitti 4 ay oldu halen ses yok ....koltuk değnekleri ile zar zor hareket edebiliyorum. çalıştığım işyerine her gün arkadaşım ve arabası aracılığıyla gidip geliyorum.

anladım arkadaşım umarım olumlu bir yanıt alırsın benimde raporum sürekliydi ve doktorum aynı hastanede aynı hastaneden rapor alsak sorun oluyormu..?

oturan boğa selamlar.. ankaradan 34 le gelen raporum için itiraz dilekçesini yazsam nereye göndermem gerekiyor.. sizce itiraz edersem işleyiş nasıl olur şansımız varmıdır daha önce itiraz etmiş ve olumlu yanıt almış arkadaşlar varmı yoksa mecbur 6 ay sonra tekrar şansımı deniycem =(

Yukarıdaki dilekçeyi uyarlayıp gelirler idaresi başkanlığına itiraz edeceksiniz.

Üst Alt