Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvurumda rapor oranım düşürüldü. İtiraz ettim %50 raporum var..?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
işitme kaybı olan bir kişiyim % 44 raporumu ankara 24 düşürmüş ve yeniden hastaneye gitmem için malıyeye yazı gönderm,iş işitme db leri ve frekans larınıda yazılsın diye not bıakmıslar girdim devlet hastanesinde % 50 aldım bu raporu dşürürler mi? tşkkler

Arkadaşım Merhaba

Bende Hz: 500 1000 2000 4000 Sağ: 75 70 70 75 Sol: 75 70 70 80 oranları ile sadece işitme kaybından %41 rapor aldım, rapor Ankara'dan 1 ay içerisinde aynı oranla onaylandı.

Raporundaki eksikliler tamamlandıktan sonra senin %50 oranıda onaylanır diye düşünüyorum.

Evraklarını yollarken raporu aldığın odyo testinin fotokopisini alıp başhekim yardımcısına aslı gibidir diye imzalatıp evraklarının arasına koy, forumda bazı arkadaşlar yazmışlar bende o şekilde hareket ettim. Sende her ihtimale karşı evraklarının arasında odyo testini bulundurursan iyi olur bence..

zaten benim kulak doktoru başhekim yardımcısıydı o da içinde yolladılar

düşüremezeler düşürürlerse cevap gelir gelmez mahkemeye ver onuda site sorumlusu söyler 30 gun için de mahkemeye hemen baş vurman gerekiyor unutma ozaman kesin çözüm devlet engellilere engel olmayı seviyor

işitmeeden %50 raprumu ankara vergi daiersine yolladılar %52 ile onaylanmıs bülent bey kac gün sigorta günü lazım ve ne kadar ücret verirler 2003 sigorta girişim var

merhab arkadaşlar,
ben de vergi indirimi için başvuru sürecimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben kamuda 11 yıldır %40 raporla engelli memur olarak görev yapıyorum ancak bu zamana kadar indirim için başvurmamıştım 3 ay önce vergi indirimi hakkımdan yararlanmak için vergi dairesine başvurdum beni hastaneye sevk ettiler Dr. raporu düşük vermek için bir hayli uğraştı ve %39 rapor verdi .hastane bu düşük raporu vergi dairesine vergi daireside ankaraya gönderdi ankaradan bana 1 ay sonra cevap geldi vergi indirimi için hastaneye yapmış olduğunuz başvurunuzda verilmiş olan raporun düşük (%39) olmasından dolayı vergi indiriminden yararlanamayacaksınız diye bir yazı geldi. Ben de buna istinaden ankaraya itiraz dilekçesini yazarak hastanede benim rahatsızlığımım tam olarak değerlendirilmediğini, dr.ların detaylı incelemediklerini maadur edildiğimi bu maaduriyetimin ortadan kalkması, yeniden heyete girmem için gereğinin yapılaması şeklinde dilekçe yazdım. bana ankaradan gelen olumlu cevap sonucunda tekrar aynı hastaneye sevk edildim ve heyete girdim maadur edildiğimi ve dr.ların yeterli değerlendirme yapmadıklarını beyan ederek hakkımı aradım ve dile getirdim.
Vergi dairesinde ve hastanedeki işgüzar, çok bilmiş memurlar bana boşuna itiraz ediyorsun, ne değişecek ki, yine aynı sonuç çıkacak şeklindeki yorumlarına ben bakmadım onları dinlemedim onlara " insanın moralini bozmak için neden uğraşıyorsunuz ben itirazımı yapacağım değişmesede en azından uğraştım diyeceğim" demem oldu

çok şükür uğraşlarım ve mücadelem boşa çıkmadı 1 hafta önce hakkımı zor uğraşla da olsa aldım ve heyet bana % 58 rapor verdi. Şimdi raporumunhastaneden ilçe vergi dairesine, oradan il gelirler idaresine, oradan da ankaraya gitmesini , ardından tekrar ankara dan il gelirler idaresi sonra ilçe vergi dairesi. vergi dairesinin beni haberdar etmeleirni bekleyeceğim bakalım kaç ayımı alacak bu süreç. demem o ki hakkımızı gasp edenlere karşı müücadele edelim arkadaşlar haklarımızı gasp etmelerine izin vermeyelim zor ama sonuçta haklı olan hakkını er yada geç alacaktır....

umudum, bu güzel deneyimini burada aktardığın için teşekkürler. Maalesef en temel haklardan yararlanabilmek için bile var gücümüzle mücadele etmemiz gerekiyor.

teşekkür ederim bülent bey duyarlılığınızdan dolayı;
ben de bunun için paylaşmak istedim zaten önümüze konulan engeller karşısında pes etmemek, hakkımızı elde edene kadar mücadele vermek, verilmiş haklarımızı gasp edenlere, engellmeye çalışanlara ve işgüzar görevlilere cevap verelim her zaman her yerde diyorum.haklarımızı savunalım diyorum ammaaa..
bizler ne kadar duyarlıyız o da ayrı bir konu bakın ben bu örneği burada paylaştım içimizden biri çıkıpta bir yorum yapmadı, ilgilenmedi
en azından " hayırlı olsun bizler mücadeleye devam etmeliyiz" diyen çıkmadı ne yazık ki kimsenin ilgisini çekmedi mi acaba bizler bu kadar ilgisizsek diğerlerinden daha ne bekleyebiliriz ki. hakıszmıyım bilmiyorum
saygılar

Teşekkürler Umudum kardeş buraya yazmasakta içimizden sana dua ettik.

Kulaklarım için şu ölçüm sonuçlarını aldım.
Sağ kulak kemik 63 db hava 65 db

sol kulak kemik 70 db hava 82 db

yukarıdaki ölçümlere özürlülük oranım kaçtır. Erken emeklilik için oran ne olması gerekir. tşk
Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

ben %64 le başvurdum ve aynen geldi 2. derece olarak indirim..
ama şu warmış belirli oranlar war görmüştüm birisinde dosyayı ona göre veriliyor vergi indirimi diye biliyorum..

Üst Alt