merhab arkadaşlar,
ben de vergi indirimi için başvuru sürecimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben kamuda 11 yıldır %40 raporla engelli memur olarak görev yapıyorum ancak bu zamana kadar indirim için başvurmamıştım 3 ay önce vergi indirimi hakkımdan yararlanmak için vergi dairesine başvurdum beni hastaneye sevk ettiler Dr. raporu düşük vermek için bir hayli uğraştı ve %39 rapor verdi .hastane bu düşük raporu vergi dairesine vergi daireside ankaraya gönderdi ankaradan bana 1 ay sonra cevap geldi vergi indirimi için hastaneye yapmış olduğunuz başvurunuzda verilmiş olan raporun düşük (%39) olmasından dolayı vergi indiriminden yararlanamayacaksınız diye bir yazı geldi. Ben de buna istinaden ankaraya itiraz dilekçesini yazarak hastanede benim rahatsızlığımım tam olarak değerlendirilmediğini, dr.ların detaylı incelemediklerini maadur edildiğimi bu maaduriyetimin ortadan kalkması, yeniden heyete girmem için gereğinin yapılaması şeklinde dilekçe yazdım. bana ankaradan gelen olumlu cevap sonucunda tekrar aynı hastaneye sevk edildim ve heyete girdim maadur edildiğimi ve dr.ların yeterli değerlendirme yapmadıklarını beyan ederek hakkımı aradım ve dile getirdim.
Vergi dairesinde ve hastanedeki işgüzar, çok bilmiş memurlar bana boşuna itiraz ediyorsun, ne değişecek ki, yine aynı sonuç çıkacak şeklindeki yorumlarına ben bakmadım onları dinlemedim onlara " insanın moralini bozmak için neden uğraşıyorsunuz ben itirazımı yapacağım değişmesede en azından uğraştım diyeceğim" demem oldu
çok şükür uğraşlarım ve mücadelem boşa çıkmadı 1 hafta önce hakkımı zor uğraşla da olsa aldım ve heyet bana % 58 rapor verdi. Şimdi raporumunhastaneden ilçe vergi dairesine, oradan il gelirler idaresine, oradan da ankaraya gitmesini , ardından tekrar ankara dan il gelirler idaresi sonra ilçe vergi dairesi. vergi dairesinin beni haberdar etmeleirni bekleyeceğim bakalım kaç ayımı alacak bu süreç. demem o ki hakkımızı gasp edenlere karşı müücadele edelim arkadaşlar haklarımızı gasp etmelerine izin vermeyelim zor ama sonuçta haklı olan hakkını er yada geç alacaktır....