Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvurumda rapor oranım düşürüldü. Ne yapmalıyım?

diyabet

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Mrb arkadaşlar Tip1 diyabetim yaklaşık 13 yıldır. 2004 yılında İşe girebilmek için 0/0.40 oranında rapor aldım ama bu raporumu sadece işe girmek için almıştım. 2012 yılında 2'ci rahatsızlıgım ortaya çıktı HİPOTROİDİ Vergi indirim için baş vurdum. Gerekli evraklarımı hazırladıktan sonra rapor sonucumu aldım bugün baglı bulumdugum vergi dairesine götürmek için rapor sonucum 0/0.37' düştü şok oldum bunun için ne yapmam lazım. Böyle kurul görmedim zahten ne açlık kan şekeri ne totluk ne varklı testler neye göre böyle yaptılar anlamadım. NASIL BİR YOL İZLEMEM LAZIM VERGİ İNDİRİMİNDEN YARARLANMAM İÇİN RAPOR ANKARAYA GİDERSE 0/0.40 YAPARLARMI YARDIMINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Vergi indirmi

Mrb arkadaşlar 2004'te yüzde 40 rapor aldım tip1 diyabetim. Raporumu işe girmek için almıştım ama kullanmadım. 2012'de Hiper tiriodi guatır rahatsızlıgım ortaya çıktı. Levetron kullanıyorum günde 250.mg tsh degerim çok yüksek enson 150'di Vergi indirimi için başvurdum. hipertirodi+Tip1 diyabet aldıgım sonuç beni yıktı. raporumu 0/0.37 düşürdüler 2004'te zahten 0/0.40 vardı şimdi ikinci rahatsızlıgım ortaya çıktı.ben raporumun normal derecesini 0/0.45 beklerken ortaya bu çıktı 13.yıldır diyabetim. dahiliye açlık kanşekeri 200.mg'üzerinde seyrediyor+hipertiroidi ama kuruldan 0/0.37 çıktı bununla ilgili olarak İl sağlık kuruluna itirazda bulunsam nasıl bir sonuç çıkar. yardımlarınız lütfen

Oranın düşürülmesine karşı itiraz dilekçesi yazıp ankara maliye'ye gönderin:

Usulüne uygun olarak yetkili xxx hastanesinden alınmış % XX oranında işgücü kaybımın bulunduğunu gösteren raporum Kurum sağlık kurulu tarafından % XX'e düşürüldü ve sakatlık indiriminden yararlanamayacağım tarafıma bildirildi (xx tarih ve sayılı yazınız).

Bilindiği üzere 14.01.2012 tarihli Resmi Gazete'de (Sayısı: 28173) yayınlanarak yürürlüğe giren ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK'in 15. maddesi "Vergi indirimine esas raporlar"a dairdir: "193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır."

İş bu gerekçe ile aynı yönetmeliğin İtiraz'ı düzenleyen 10. maddesi gereğince sakatlık indirimi başvurumun yeniden değerlendirilmesini ve % XX raporumun onaylanarak X. dereceden sakatlık indirimi hakkımın tanınmasını arz ve talep ederim

yanlız 2004'te Şişli etfal egtim ve araştırma hastahanesinden aldıgım 0/0.40 rapor sadece işe girmek için almıştım. Ama kullanmadım raporumu. 2012 yılında Hipotroidi+tip1 diyabet oldugum için Vergi indirimindende faydalanmak İstedim. Bakırköy dr sadi konuk eğtm ve araştırma hastahanesi raporumu 0.37'ye düşürdü Zahten tip1 diyabetim. Raporların ve SAĞLIK KURULU MUYANE kagıdının işlemeri bitirmeden önce fotokopisinide aldım İç hastalıkları HİPOTROİDİ+TİP1 DM 200'ün üzerinde yazıyor. Buna rahmen 0.37 aldım bi yanlışlık var. YASADA
Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus % 40 VERMİYORMU Zahten sağlık kurulu Muyane Kagıdında İç hastalıkları kısmında
HİPOTROİDİ+TİP1 DM 200'ün üzerinde yazıyo. ne yapmalıyım.

il sağlık müdürlüğüne itiraz edilmeyeceki

2004'te sadece işe girmek için aldım bu raporu VERGİ İNDİRİMİNDE KULLANMADIM Yinede maliyeyemi yoksa il saglık müdürlüğüne mi

2004'deki raporunuzu unutun, o hiç bir işe yaramaz. 2012'de aldığınız rapora dair yazdım ben yukarıdaki bilgiyi...

2012'de 0.37 aldım bu rapor hakkında maliyeyemi yoksa il saglık müdürlüğüne mi ama 2004 teki neden yaramaz sonuçta kazanılan hak geri alınamaz tabiki bn o zaman vergi indirimine başvurmadım Raporların ve SAĞLIK KURULU MUYANE kagıdının işlemeri bitirmeden önce fotokopisinide aldım İç hastalıkları HİPOTROİDİ+TİP1 DM 200'ün üzerinde yazıyor. Buna rahmen 0.37 aldım bi yanlışlık var. YASADA
Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus % 40 VERMİYORMU Zahten sağlık kurulu Muyane Kagıdında İç hastalıkları kısmında
HİPOTROİDİ+TİP1 DM 200'ün üzerinde yazıyo. ne yapmalıyım.bu konuda yardımcı olurmusuz buna göre kaç alırım

itiraz etmezsek ne olur 6 ay sonra mı tekrar başvurabilirmiyiz aceba ne yapmalıyım sizce bana yol gösterirmisiniz.

sakatlık oranı cetveli ne diyorsa o.... Cetvele aykırı olarak rapor oranını düşürmüşse maliye, yukarıda yazdığım gibi itiraz etmelisiniz.

Ya da bekleyin, 1 sene sonra yeni bir rapor alıp yeniden başvuru yaparsınız sakatlık indirimi için. Sonuçta emeklilik zamanınız gelmeden önce sakatlık indirimi elde etmeniz kafi.

TİP1 DİYABET MELİTUS. 2004'te Şişli etfal egtim ve araştırma hastahanesinden aldıgım 0/0.40 2012- Bakırköy dr sadi konuk eğtm ve araştırma hastahanesi raporumu 0.37'ye düşürdü karara itiraz ettim. Hakem Hastahaneside 0/0.37 verdi. bu kararları YARGIYA TAŞISAM NASIL OLUR. Kazanabilirmiyim. Veya Verilen bu sonuçlar ne kadar geçerli Tekrar Rapor almak için aradan nekadar zaman geçmesi lazım yardımınız için teşekkürler cevaparınızı bekliyorum.

Farkli hastahaneye gidebilirsiniz. Ayni hastahaneden tekrar rapor alabilmek icin en az 6 ay gecmesi gerekiyor. Sizin aldiginiz rapor gerekli olan % 40 altinda oldugundan i yok hukmundedir. Dolayisi ile farkli 1 hastahaneye gidebilirsiniz.

Fakat , farkli hastahaneden aldiginiz rapor % 40 ve uzeri olsa dahi , Vergi indirimi icin muracaat ettiginizde Maliye Saglik kurulu raporun oranini dusureceginden emin olabilirsiniz.

Il saglık müdürlüğüne itiraz ettim farklı hastahaneye sevk ettiler o hastahanede 0/0.37' verdi 2013 yılında vergi indirimi için tip1 diyabetten 0/0.40 ve üzeri alan varmı.lütfen mesajlarınızı beklkiyorum..

siz tip 1 şekerden %40 kafanızda sabitlemişsiniz .hasar yoksa ki anlattıgınıza göre hasar yok olsaydı oda işlenirdi tip1 şekere % 30 veriliyor.o akş 200 altında tutuladıgı gibi şekerin verdigi hasarlarda göz önüne alınıyor.orda hata yapıyorsunuz ve %40 da kalıyorsunuz.

Üst Alt