Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvurumda rapor oranımı düşürdüler. İtiraz ettim..?

xtutunusx

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben 6 aylıkkken cocuk felci gecirdim sol ayak kalcaya kadar sakatım ve protez kullanıyorum sol kolda ve sag ayakda cok gucsuz ve koltuk degneği ile geziyorum
ben 2004 de yuzde 55 rapor alıyordum ve vergi indirriminden yararlanmamısdım
3600 iş guunune 1 ayım kaldı vergi indiirim icin bas vurdum bana vergi dairesinden %20 verdiler
bir az geldi yararlanamassınız diye ben buna itiraz etim bugun beni baska hastaneye sevk ettiler

size sormak istedigim sey benim ben gecen sene ssk dan malulen emek lilik icinde basvurmusdum bana yuzde 60 calısabilirsin demislerdi yani %40 oluyor benim raparum benim o rapr gecerli degilmi veya gecerli ise ne yapmam lazım

bana yardımcı olursanız seviniirm

Sizin durumunuzda olan bir arkadaşım %60 vergi indirimi aldı.Rapor alırken size tetkik yapıldımı emg, kemik ölçümü falan, sizi tablo 4.1 göre değerlendirmiş olabilirler yürüyüş bozukluğu hafif-orta diye der maddede buda %19 kapsar.Vergi indirimi için en az %40 ve üzeri rapor almalısınız, vergi indirimi raporundan malülen emekli olamazsınız ancak erken emekli olursunuz.Malulen emekli olmak için tek hastalıktan en az %60 almanız gerekli.

size tetkik yapıldımı emg kemik ölcümü bana bunlar yapılması bunu yapdırmak icin rapor alırken ne yapmalıyım bana soylerseniz sevinirim cunku pazertesi yapdırmam lazım yoksa son sansım benim bu

bana telefon numarası verebilirmisiniz yada ben vereyim ama siz verirseniz bunu ayrıntılı sekilde telefonda konusuruz cunku ben bu konularda biraz sanırım acemiyim cunku hic daha once bu tip olayla karsılasmamısdım

telefon numarak 0222 531 24 04

benim pazartesi gunu girecegim ortapedi fizik yas itibarı ilede zorla göz den girmek istedim ve birde nefes darlıgı diyerekde gögüs hastalıklarına siz bana hangilerini oneriyorsunuz

geçmiş olsun kardeşim sende bu kervana katıldın aynen senin gibiydi durumum %40 dan % 19 a düşürdüler itiraz ettim defalarca heyete girdim ama % 19 da kaldı yani bu kanun değişmedikçe hiçbişi olmaz öyle kalırsın

Benim arkadaşım rapor aldı, başta emg cektirmemişti rapor Ankaradan geri geldi emg istediler,Doktorlar dikkate almaz şikayetini iyi anlat, manken gibi gecme karşılarına.

Vergi indirimi için aldığım %66 oranındaki raporum Ankara'dan yüzde kaç gelir?

Arkadaslar ben vergi indiriminden yararlanmak icin eskişehir devlet hastanesine gittim sol ayak felcli kalcaya kadar sol kolda zayıf olmasına rahmen bana %20 verildi daha once benim %50 idi itiraz ettim bu seferde baska bir hastaneye sefk edildim simdi fizikden bana ölcümlerde %66 cıkardılar ölcümlerde ve iki bastonla yuruyebilir dediler simdi tekrar ankara giiti bu almıs oldugum rapor acaba tahmini kac gelir benim raporum

Yeni yasaya göre değerlendirildiyse %60 tan aşağıda düşmez.İkinci derece vergi indirimi alırsın, hayırlısıyla.

daha henüz cevap gelmedi 16 aralıkda cıkan yasaya goremi diyorsunuz 15 gun oldu ankaraya gideli bilmiyorum yeni ysaya goremi olucak

sağlık raporu

Sayın oturan boğa Ben eskisehir devlet hastanesinden bundan yaklasık 1.bucuk ay once sağlık raporu almısdım sanki saglık ocagında ilac yazdırı gibi bana nicin alıyorsun bunu dediler vergi indirirmi icin dedim ve bana poli sekeli diye ayzdı ortapedi doktoru ve daha sonra ankara gitti almıs oldugum rapor onceden %50 olan raporum ankaradan %20 düsdü daha sonra itiraz ettim buna ben beni baska bir hastaneye sevk ettiler burda beni fizik ölcümne sokdular ve %66 olarak fizikde sol ayak ve sok kolum dan olcumlerde bunu yazdılar tekrar simdi 15 gun oldu rapor ankara giitti sonuc ne gelir bilmiyorumm tahmini olarak bana ankaradan kac gelebilir soyleyebilirmisiniz

15 gün sonra bir gelişme olur diye düşünüyorum. Şuradan takip etmeye çalışın 15 gün sonra:

Ankara Maliye sakatlık indirimi takip: 0312 415 32 06 & 0312 415 27 05

Not: Malum, yönetmelik ve sakatlık oranı cetveli değişti. Olur ya yine reddeder maliye, o zaman yönetmeliğin değiştiği ve oranların arttırıldığı gerekçesiyle yeniden hastaneye sevk için defterdarlığa başvurun mutlaka.

sayın oturan boğa

peki demissiniz ya sakatlık oranları degisdi tekrar itiraz edin diye peki itiraz ettigimde beni bu sefer ankara numune hastanesine mi gonderirler yoksa aynı hastaneye mi tekrar sevk edilirim bundan bir bilgi verirmisin cunku bu sefer de itiraz edersem 3 cu olacak saygılar

Tutunuş arkadaşım senin rapor karara bağlanırda düşük gelirse itiraz edebilirsin ama hakem hastaneyede göndere bilirler çünkü raporlar farklı diye hakem hastanenin kararı katidir.Ama oda düşük gelirse(hakem hastane sağlık kuruludan) 6 ay sonra tekrar itiraz ederek defterdarlıktan başvurabilirsin

atmaca kardes fizikden ben bu gitmis oldugum hastanede %66 ölcümler sonucu is goremez diye ölcümlerde yazıyor ama anakarada maliyede ne kadar düser bilmiyorum yada neye gore degerlendiriyorlar bilmem

oturan boğa yeni

sayın oturan boga kardesim bu yeni rapor duzenlemsine gore bana hastanede fizikde rapora yzılan yeni duzenlemeye gore heyette su yazıldı tek baston yada çift baston uzun bacak ortez le yuruyebilir dendi buna gore benim rapor sonucu ne kadar olur

g. Hasta tek baston / tek koltuk değneğinin yanında uzun bacak breysini (Diz – ayak bileği – ayak ortezi, KAFO) sürekli kullanmak zorundadır.

[FONT=&quot]h. Hasta iki baston veya iki koltuk değneğini rutin olarak kullanmak zorundadır.[/FONT]

Serkan raporun sonucu
g.bendine göre değerlendirilirse %43
h .bendine göre olursa %48
herhalukarda 40 gecersin

merhaba sayın oturan boga kardesim ben 12 ayın 7 sinde hastanede heyete girdim simdi telefon edip vermis oldugun telefon numarasına arayıp sordum henuz rapor sonucu belli olmamıs benim ve ordaki gorevli bana dediki sen ayın 7 sindi aldıgın icin senin ki eski rapoara gore duzenleme olacak belli olacak dedi ocak 3 kadar oyleymis benim ki eski rapara gore ozaman emg sonucu 60 sol ayak ölcümlerinde cıkdı uzun bacak ortez kullanıyorum ve tek baston ve cift baston kulanılabilir denildi hastane heyeti bana buna gore eski rapora 2006 kanuna gore benim rapor sizce kac olur cunku ben eski duzenlemeyi bilmedigim icin soruyorum

xtutunusx;

nasıl ya eskı rapora gore duzenleme yapıkacak cok sacma degılmı bulent abı boyle bırsey olurmu sence

7 aralıkda aldıgım icin rapor eski ysaya göre soylediler bugun aradım daha benim ki ankarda heyete girmemis ve bana soylenen de odur 3 ocaktan itibaren yeni yasa gecerli dediler

eski yaaya gore baltazar kanununa göre benim %60 emg ve tek baston ve citf baston kullanabilir demesine göre benim rapor % kac gelme ihtimali var bana yardım edecek bir arkadas yokmu

VALLA arkadasım aynı sorun bendede var eksık evrak var dıye gerı gelen raporumu onlara gore eksıklıklerı tamamlayıp yolladım bende haber beklıyorum

benım hastanede heyet gunum 13.12.2010 tarıhınde hastane ne zaman yolladı vergı daıresıne vergı daıresı nezaman yollar ankaraya ankarada ne zaman sıra gelır tam bır MUAMMA?

effe

effe kardes sen bu baltazar eski kanuna anlıyormusun nasıl degerlendirdiklerini

selam xtutunusx arkadaşım benim sol ayagım çocuk felcinden dolayı hem kısalık hemde zayıflık var tek baston kulanıyor diye ortopedik fizik noroleji doktorları rapora yazdılar ankaradan %40 onaylanmış kasımın 5 de sanırım sanada %40 üstünde verirler için rahat olsun

benim de cocuk felci ve 8 santim kısalık var benimde uzun bacak ortez kullanıyorum ve ölcümlerde %60 cıkdı buna gore ve tek baston kullanıyorum bende

Sevgili Nejdet benimde tek bacakta polio sekeli var, %40 lık raporum 2006 yılı değerlendirmesine göre %19 a indirilmişti. Şimdi bu yeni yönetmelikle yeniden %40 alabilirmiyim. Sanırım seninde tek bacakta polio sekeli var ve bu yekin çıkan yönetmelikle %40 aldın. Bunların kafalarına taşmı düştü, anlayamadım. Eğer öyleyse çok mağdurlar vardı harika oldu

Sağlık kurulu raporu

Arkadaslar ben eskisehirden 1 ci raporum ölcüm yapılmadan devlet hastesinden vergi inidirimi icin almıs oldugum rapor %20 gelmisdi
itiraz ettim baska ssk devlet hastesinden ölcümler yapıldı fizikden %60 iş göremez die heyet raporu aldım
ben uzun bacak tek ve icft baston kullanabilir diye almısdım
simdi beni bugun itibari ile hakem hastanesine sevk ettiler

eskisehir'de hakem hastane olarak hangiisi var bilen varsa sevinirim soylerse yoksa ankara numume hastanesimi

Eskişehir'de bildiğim kadarıyla hakem hastanesi yok. Afyon, Ankara ya da Bursa'Ya sevk ederler sanırım: Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi

Afyon Devlet Hastanesi

Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Dr . S.Ulus Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Bursa Devlet Hastanesi

Arkadaslar simdi hakem hastane rapor sonucunu ogrendim %45 almısım cok mutlu oldum artık emekli olabilirim allah hepinize nasip etsin hersey icin tsk ederim

Hadi hayırlı olsun Serkan..

Hangi hakem hastanesine gönderdiler?
Defterdarlık da onayladığında bu başlığa yaz lütfen...

hakem hastane ankara numune eğitim hastanesi

hakem hastane ankara sevk ettiler ve %45 rapor aldım gecen hafta salı gunude ankara deftarlıgı onayladı sayın oturan boga bu haftada bana gelmesini bekliyorum geldimi emeklilik dilekcemi vericem

Üst Alt