Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvurumda ve raporu alımında izlemem gereken yol nedir?

ahmetbey

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar durumum zor,yani ne kadar az gidiş geliş yaparsam o kadar iyi benim için.
o yüzden bu işe başlamadan önce iyice araşırıyorum sizlerden.
ilk önce hangi evrakları hazır etmem gerek, nerelere başvurmam gerek sırasıyla bilenler yazabılır mı acaba.
bir de yollayacakları hastane bize epey uzak, acaba kaç gün gidip gelmem gerekir hastaneye?
tabi tam bilemeseniz de tahminler önemlidir.
ne kadar surede biter hastaneye gidip gelme işim.

bir de vergi dairesinde tanıdık olması ne gibi işe yarar,bir akrabam var orda.bunu sormam yanlış anlaşılmasın. hareketlerim kısıtlı ve ağrılı olduğu için kimi bulsam yardım için o kar bana.

bu konuda yol gösterir misiniz.
saygılar.

Vergi indirimi için çalıştığın yerdeki defterdarlığa (ya da o yoksa vergi dairesine) başvuracaksın. Evraklar: bkz
Onlar sizi hastaneye sevk edecekler...

Vergi dairesindeki tanıdık bi işe yaramaz. Yazıcaklar sevk kağıdını vericekler sana. Sen hastaneye gidip işini halledeceksin... Esas tanıdık hastanede işe yarar. Varsa, 1 günde hallolur kuruldaki işin.
Hastaneye heyet raporu için başvurduğunda, eline bi evrak verecvekler. O evraka gitmek gereken muayenelerin adları var. Oralara gidip muayene olacaksın. İlgili doktorların imzalarını tamamlatacaksın. Sonra evrağı orada heyet kalemine mi ne bişey vardı, oraya vereceksin. Sonra sana hangi gün heyet olduğunu ve gelmen gerektiğini söyleyecekler. O gün gidip heyete gireceksin. Bu kadasr. Heyet raporu kendisi defterdarlığa yollayacak...

Hastaneye gittiğinde, başhekim ya da yardımcısına gidip, rapor konusunda sakatlığını öne sürerek öncelik talebinde bulunabilirsin usulünce. Ya da hasta hakları birimi vardır hastanede, önce oraya gidip, öncelik ve yol-yordam konusunda yardım isteyebilirsin.

öncelikle cevabınız için çok teşekkürler.
sizler için çok kolay gelecek bazı sorularım var.bunlar benım ıcın cok onemlı.
bunları cevaplarsanız sevinirim.
1-)Şuanda bir işyerinde çalışmıyorum.(durumum el vermıyor)fakat bu olay için bir yer bulup zar zor rica minnet sadece sigortam ödencek kadar bir işe gircem.
hangi iş kolu olması önemlimi.ankarada raporun onayı için.
mesela minübüs muavınlıgınden yada bır yerde tezgahtarlıktan gırebılrım.hangisi mantıklı ve uygun olur.
2-)1 ay prim odeyıp 2.ay başvursam olurmu defterdarlığa.yoksa sağlık karnemın çıkmasını beklemelıymıyım.
3-)Hastaneye gittiğinde, başhekim ya da yardımcısına gidip, rapor konusunda sakatlığını öne sürerek öncelik talebinde bulunabilirsin usulünce.demişsiniz mesela başhekıme ne konuda rica edıcem.doktor muayenelerını gezerken sıra beklememek içnmi rica etmelıyım.
4-)rapor almaya gıderken askerlıkten muaf kagıdını goturmem işe yararmı.gerçi aslı kayıp ama işe yarıyacaksa önce onu çıkartırım şubeden.ama işine yaramaz sözle soylesen yeter dersenız hiç çıkarmayım.
5-)gözlerdeki 1 ve 1.5 numara miyop bana puan kazandırımı.
6-)dilekçedeki ekler bolumunde rapor aslı demıssınız raporum yok bırde bakmala yukumlu kişilerin sağlık karnesi demişsiniz eşim var onun sağlık karnesı yok.bu durumda sigortada sağlık karnelerımızın çıkmasını beklemelıyım yoksa yok demem yeterlımı.
bunları cevaplarsanız bana çok buyuk yardımınız olur.lütfen cevap bekliyorum.
saygılar,mutlu,sağlıklı günler dilerim.

1)Vergi indirimi alabilmeniz için mutlaka çalışmanız gerekmektedir.
2)Çalışmaya başlamanızla birlikte İşyerinizde HİZMET BELGESİ alınız.
3)Hastahanalerde engellilerin işlerini daha hızlı yürütebilmesi için,Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge var.Bu genelgeye istinaden işlerinizin daha hızlı yürütülebilmesi için gerekli görüşmeleri yapın.
4)Raporonuzda engellilik dereceniz varsa,ve bu size fayda sağlayacaksa raporonuzu götürün.
5)Evet.Kazandırır.
6)Sağlık Karnelerini götürmenize gerek yok.

öncelikle cevaplar içn çok saolun.çok buyuk netlık oldu bu benım için.
sadece şunu sorayım
hangi iş kolu olması önemlimi.Ankarada raporun onayı için.
mesela minübüs muavınlıgınden yada bır yerde tezgahtarlıktan gırebılrım.hangisi mantıklı ve uygun olur.
birde dediğiniz hizmet belgesi sigorta prim ödenmesinden ne kadar sonra alınabılır.bu hızmet belgesını çalıstıgım yerın serbest muhasebecısındenmı kendımmı talep edıp alcam.
saygılar.

İşkolu önemli, çalışanlarının ücretlerinden gv kesintisi yapılması gerekiyor. Yani h.bina inşaatı,ev hizmetleri gibi çalışanlarının ücretinde gv muafiyeti olmaması gerekiyor. Bana göre minibüs muavinliği yerine tezgahtarlığı seçmelisin. Bence minibüs muavinliği arazlılar için daha uzak bir iş kolu.

sayın makri cevap için saol.
bende aynı fikirdeyim tezgahtarlık daha mantıklı.
saygılar.
arkadaşlar bunları bu kadar ince araştırmamaın sebebi olmassa bir daha ugrasma sansım pek yok.olmuşken tam olsun dıyorum.olmassa taaa yıllar sonra belki bir kez daha denerım ama oda yıllar sonra.

Üst Alt