Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvurumda vergi dairesi yeniden değerlendirme istedi..?

bahadir_03

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Herkese hayırlı günler arkadaşlar
Ben afyon araştırma hastanesinden saglik raporu almıştım
Vergi indirimine başvurdum ve ankaradan bana tebligat geldi ve onda da özürlülükle ilgili bulguların tam ve ayrıntılı belirtilmediğinden herhangi bir karara varilamadigi yazıyor
Yani koskaca araştırma hastanesi kafasına göre mi rapor veriyor ayrıca igneli emg sinden diğer kullandığım ilaçların raporuna kadar hepsi mevcut
Yalnız gelen yazının ekinde şu yazıyor
Fiziksel tıp ve rehabilitasyon bölümü açıklamasının sonucu %41
Aynı açıklama nöroloji de de var ama onun karşılığında %0 yazıyor
Hastaneye gittim ve oradaki görevli ikisi de aynı şeyleri inceler dedi
Ama bacakta kisalik olduğu için fiziksel tıp da derece belirtilir dedi
Nasıl bir yol izlemeliyim
Dilekce yazıp tekrar ankaraya gönderdik bakalım.ne olacak

Gelen tebligatı ve raporu siteye yükleyemedim
Nasıl yüklendiğini tam.olarak bilmiyorum

Gelen e tebligat ile raporu siteye yukleyemedim
Nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum

bahadir-03
Kardeşim, önclikle hastaneye giderek sana gelen yazıyı gösterip fiziksel tıp bölümünün seni hangi durum ile ilgili raporlandırdığının ön rapor detayını al.
Ön raporda bu konu açıkça yazar,yani sana bacak kısalığındanmı yoksa nörolojik rahatsızlıktanmı oran verildigi belirtilir.
Şayet,bacak kısalığındansa veya herikisindensede bunun önrapor fotokopisini başhekimliğe onaylat ve sana gelen yazıyıda ekleyerek iadeli taahütlü olarak kuruma gönder.

Hastaneye gittim ankaradan gelen yazının benim şahsıma ait olduğunu söylediler
Hastanemiz adına bir dilekçe yaptır gel dediler
Vergi dairesine gittim oradaki adam da daha önce aynı durum olduğunu söyledi ve benim adıma bi dilekce yazıp tekrar Ankara ya gönderdi
Bakalım ne sonuç gelecek
Olmazda yeniden rapor alacağım ve tertibatli arac kullanır ibaresini de ekleteceğim otv den muaf arac için

Merhaba arkadaşlar
Geçen sene araştırma hastanesinden %66 sürekli rapor aldım ve vergi dairesine yaptığım %66 süresiz vergi indirimi basvurum onaylandı

Şimdi benim sormak istediğim sürücü olabilir raporu aldıktan sonra , otv muafiyet belgesi için tekrar saglik raporuna başvurduğum da benim oranım da düşüş olur mu
Diğer bir sorum ben şuan kaçıncı derece de engelli sayılıyorum
Her yerde ayrı bir derece tablosu var kafam karışıyor

Geçmiş olsun.Rapor alımla ilgili bütün süreçler hem psikolojik hem bedensel acıdan yıpratıcı..

2. dereceye giriyorsunuz engeliniz ortapedik mi

Evet sag ayak polio sekeli
Koah ve hiper taniyon var ve şeker var

Başlangıç 2016

Benim emeklilik sartlarim nedir acaba hocam

bahadir_03 ilk önce ehliyet değiştirin gerekli kodları aldıktan sonra mecburen tekrar engelli raporu için heyete gireceksiniz 2019 sonrası engelli raporlarında tertibatlı araç kullanmalıdır ibaresi mutlaka olmalı yoksa araç alma şansınız yok birde şunu sorayım ehliyetiniz var mı yoksa sıfırdan mı ehliyet alacaksınız

bahadir_03

2016 sigorta girişiniz olduğu için emekliliğiniz ile vergi indirim hakkının ya da bugün aldığınız rapordaki oranın hiç bir ilgisi yok. Emeklilik zamanı geldiğinde sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler. Hastane rapora oran yazmadan sadece tanıları belirtecek, sonra o rapor sgk sağlık kurulu'na gidecek, onlar raporu SGK Hastalık Listesi'ne göre inceleyecek ve Hafif-Orta-Ağır tanılarından hangisine girdiğini tespit edip diğer şartlar da tamamsa emekliliği onaylayacak.

Üst Alt