Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvurumdan 7 aydır cevap gelmiyor. Ne yapmalıyım?

uzunlulu_mahmut

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
haziran 2012 yılında vergi indirimi için müraacat ettim. Hastaneden B rapor aldım hastanenin vermiş olduğu oran maliye bakanlığının merkez sağlık kurulunca düşürülürmü ve 7 ay geçmesine rağmen sonuç alamadım. 1 ay önce eksik evrak var dediler onuda tamamladım. Vergi dairesinin internet sitesinden sorgulama yaptığımda maliyeye yazı gönderildi cevap bekleniyor deniyor. ama 7 ay geçmesine rağmen ne yapmam gerekir.

vergi dairesinin neresinden sorgulama yapıyorsun mahmut kardeş bizede söylede bizde sorgulayalım

Ankara Maliye sakatlık indirimi takip: 0312 415 32 03-04-05-06 & 0312 415 27 05

Hocam bu numaraların hiç birine cevap vermiyorlar yau :confused:

vergi dairesinden vergi indirimi ile ilgili sorgulama yapmak isteyen arkadaşlar netten SİBİS diye girdiğinizde sizi bu site yönlerdiriyor.

Verilen numaralardan ulaşılamıyor. Ben engelli raporumu (%49) yeni aldım Şubat Ay'ında, diyabetliyim. Maliye'ye vergi indirimi için gitti ama hala sonuç gelmedi.Sonuç elbet gelir de kafama takılan 1-2 soru var tecrübeliler aydınlatabilirse sevinirim.

1- Raporum 1 yıllık. Seneye raporum bittiğinde tekrar vergi indirimi için rapor çıkartıp tekrar mı başvurmam gerecek, her sene onaylasın diye uğraşacak mıyım?
2- Diyelim raporum onaylandı? İş değiştirdiğimde direk başka işyerinde de beni takip edecek mi? Yoksa yazı falan mı almam gerecek?
3- Vergi indirimine hak kazanınca erken emekliliğide otomatikman hak kazanıyor muyuz? 1754 günüm var 4200 olunca emekli miyim?

Cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler

NUMARALARI hafta sonu ve mesai saatleri yani 17:00 itibari ile aramayın...

1- Kontrol muayenesi yazıldığı sürece maalesef her yıl o eziyeti çekmek zorunda akalacaksınız.

2- İşyeri değiştirdiğinizde o işyerinde çalıştığınıza dair bir yazı alıp defterdarlığa gideceksiniz. Onlar yeni işyerinize hitaben bir yazı yazıp vergi indiriminden yararlandırılmanızı isteyecek..

3- 1 ekim 2008'den önce sigortalı olmuş ve emekliliği de SSK (4a( statüsünde gerçekleşecek olanlarda evet, vergi indirim hakkının bulunması emeklilik hakkını da kazandırmış olacak.

Emeklilik tablosu:

2008_oncesi.PNG

oturanboğa çok teşekkür ederim. Kontrol muayenesi derken onu anlamadım. Raporum 1 yıllık ve raporda vergi indirimi yazıyor. Seneye Şubat'ta dolacak, tekrar yeniletip
başvurmam gerekecek o zaman yanlış anlamadıysam.

20yıl-4400 günde emekli olabiliyorum, burada anlamadığım ya 20 yıl ya 4400 günden birini doldurmam yeter mi yoksa 2 si birden mi sağlanmak zorunda. İlk defa rapor aldığımdan bilgisizim soru soracakta kimse yok.

Teşekkürler

Rapor önemli değil, önemli olan vergi indirim belgesinde bir süre kısıtlaması olup olmadığı. Eğer o belgede 1-2 yıllık kısıtlama varsa, o süre sonunda yeniden rapor alıp vergi indirimine başvurmak gerek.

Emeklilik için süre de prim de dolmalı. Yani her iki şart da tamamlanmış olmalı.

Sağol oturanboğa

o belge vergi indirimi onaylanınca maliyeden mi gelecek?

Teşekkürler

Evet, yazı defterdarlıktan gönderilecek size

Üst Alt