Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvurumu kendim yapabilir miyim?

GoXEl

Üye
Konular
38
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar,

Vergi indirimi için başvurumu kendim yapmak istiyorum. planladığım süreç şu şekilde;

1. hastaneye gidip her konuda kullanılmak üzere sağlık raporu almak istiyorum diye başvuru yapıp raporumu alacağım,
2. iş yerimden çalıştığıma dair yazı ve diğer evraklarla beraber vergi dairesine evraklarımı teslim edeceğim.

Acaba bu süreci bu şekilde işletmem yanlış mı olur? illa ki işyerimin o yazıyı vergi dairesine gönderip, vergi dairesinin mi sevk etmesi gereklidir?

yardımlarınızı rica ediyorum.

Belirttiginiz sekilde oluyor.

Ben aynen o sekilde Vergi indirimi aldim.

O zamanlar, is yeri sevki, iskur sevki vb. sevkleri bilmiyordum. Once gidip kisisel muracaatla Saglik Kurulu Raporu almistim, sonra raporu Vergi dairesine getirdim, 2 tane matbuu evrak verdi. Bunlari isyerime kase-imza vb. bilinen rutin islemleri yaptirtip muracatimi kabul ettiler. 20 gun sonra raporum Ankara Maliye Saglik Kurulu tarafindan aynen onandi.

Not: Kisisel rapor talebinde Doktor muayene ucreti odersiniz, kurum sevki ile giderseniz para odemiyorsunuz..

kişisel başvuru yaptım hiç bir ödeme yapmadım alınmıyor diye biliyorum boş yere para verme sakın.

evet bende hiçbir suretle para alınmayacağını biliyorum. ama illa isterlerse veririm parayı o zamanda çatır çatır tüm problemlerimi görmesi ve raporuma yazması adına eski raporlarımı ve tetkiklerimi veririm eline :D :D 20 cm olan sol ayak kısalığım ve diz kapağında 45 derece fleksiyon kontruaktörünü 3 yıl önce ki rapora yazmayan ve kısalığı 5 cm olarak gösteren kasap yüzünden %27 almıştım :D hiçbir itirazda bulunmadım şimdi 0 dan başlayacağım... kendi özel doktorum yönetmeliğe göre en aşşağı %44 almalısın dedi.

inşallah kardeşim gönlünce olur herşey

Teşekkür ederim kardeşim umarım raporumda hakettiğim oran üzerinden verilir ve ankarada ki zebaniler aynen onaylar ve onlarda herşey gönlünce olsun diye not düşerler :D

Sizin bireysel olarak aldığınız raporu kurum (Maliye) kabul etmeyebilir.
1-iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alın
2-Maliyeye vergi indirimi için müracaat edin
3-Kurum sizi rapor almaya yetkili hastaneye sevk etsin.,
4-Bu esnada sizde dilekçe yazın ve bir nüsha isteyin rapordan kendinize

Merhaba oficer,

bu şekilde yapan arkadaşlar varmış ama ?

Şimdi konuştum b7u linkte ki telefon numarasıyla; stanbul Vergi Dairesi Bakanl tamamdır, geçerli olur dediler :) Oleyyy :)

devlet hastanelerinden alınan raporlar gecerli.özürlü raporunu gösterirsen para alınmaz.yoksa verirsin.adam senin resmiyetine bakar.durumuna değil

Vergi Dairesinden bağımsız kendi isteğiniz ile aldığınız rapor kabul ediliyor,edildi.Vergi dairesi sevki ile gidince zaten hastanede farklı muamele görüyorsunuz.Vergi indirimi lafı duymaya görsünler:mad:Oranınız kritik sanırım İETT den ücretsiz yararlanmak için başvurduğunuzda sorun olmuyor...

Rapor icin asla ucret alinamaz..

Bu dogru da.

Kisisel muracaatla gidin , 1 ilac almaya gittiginizde doktor katki payi icin odediginiz rakami gorun beni anlarsiniz.

Rapor icin dolastiginiz her poliklinik icin muayene katilim payi kesiliyor.

Tabi o an anlamiorsunuz, taaki ilac almak icin eczaneye gittiginizde veya e-devletten katilim payi sogulamaya baktiginiz da.

Yasal degil ama aliyor amcalar iste.

Üst Alt