Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvurumuzdan çıkan rapor oranı %25. İtiraz için ne yapmalıyız?

SEA2002

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,
sıkıntımız yine rapor sonuçlarıyla ilgili. Eşim VSD hastası 1999 yılında almış olduğu P raporu vardı. Vergi indirimden falan bugüne kadar hiç yaralanmadık. Bu yıl çalıştığı şirket raporunu yenilemesi gerektiğini söyledi. Ve 15 haziranda vergi dairesinin yönlendirdiği hastaneye gittik. Günler süren hastane çilesinden sonra bize 20 gün içinde vergi dairesinin işyerine raporu göndereceğini söylediler. Hastanden bize raporla ilgili bir döküm yada oran verilmedi. Sonucu ancak bugün maliyeden telefonla öğrenebildik. (20 gün dediler 3 ay oldu) Maliyeden oranı telefonla öğrendik % 25 vermişler....

Ama hastane oranını bilmiyoruz. Onu öğrenelim dedik hastaneyi aradık bilgi veremezlermiş. Hastane oranı nedir onu bari öğrenebilseydik... Bunu neden bize söylemezler onu da anlamıyoruz. Ama hastane oranı % 40 ın altında olsa maliyeye gitmesine gerek bile olmazmış doğrumu??

Biz şimdi ne yapmalıyız. Davamı açmalı yada yeni rapor için başvuruda mı bulunmalıyız??Ne yapacağımızı şaşırdık sabahtan beri ikimiz bir yandan forumda ki geçmiş yazıları okuyoruz ama kafamız allak bullak artık...
Konuyla ilgili yardımınızı rica ediyorum.

Sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor verilmesi gerekiyorsa ve hastane bu oranı vermişse, buna rağmen Maliye bu oranı düşürmüşse, defterdarşığa gidip yeniden değerlendirilmesi için itiraz etmelisiniz.

Hastanenin hangi oranda rapor verdiğini öğrenmek için hastaneye dilekçe ile başvurup, maliye'ye gönderilen raporun bir nüshasının size verilmesini talep edebilirsiniz.
xxx Hastahanesi'ne,​
... / ... / 2011
xxx tarihinde xxx sevki ile sağlık kurulu raporu almak için hastanenize başvuru yaptım. Süreç sonunda hastaneniz raporu xxx'na göndermiş ve/fakat bir nüshası tarafıma verilmemiştir.

Bilindiği üzere 16.12.2010 tarihli 27787 sayılı mükerrer Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK'in "Özürlü sağlık kurulu raporunun onaylanması ve verilişi"ni düzenleyen maddesi şu şekildedir:
MADDE 14 – (1) Raporların usulüne uygun olarak düzenlenip düzenlenmediği, formdaki bilgilerin tam olarak doldurulup doldurulmadığı kontrol edilerek, gerekiyorsa eksik ve yanlışlıklar düzeltildikten sonra raporlar; kurum müracaatı ise üç nüsha, kişisel müracaatlarda ise iki nüsha olarak düzenlenir ve başhekim tarafından onaylanır.
(2) Özürlü sağlık kurulu raporunun bir nüshası ilgili kişiye verilir. İlgilinin talebi üzerine hazırlanmış olan özürlü sağlık kurulu raporlarından; özürlünün yararlanabileceği hakları sayısınca veya talep ettiği sayıda çoğaltılarak imza edilir, onaylanır ve mühürlenerek ilgiliye verilir. Kurum müracaatlarında ise raporun bir nüshası raporu isteyen kuruma gönderilir.
(3) Raporun bir nüshası, gerektiğinde belgelendirilmesi amacıyla raporu veren sağlık kurumunda saklanır.

İş bu gerekçeyle kayıtlarınızda bulunan raporun bir nüshasının tarafıma verilmesini arz ve talep ederim.

tc kimlik no
adres
telefon
ad soyad
imza​

Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi eğer hastane raporu %40 yada üzerindeyse defterdarlığa gidip yeniden değerlendirilmesi için derken aynı raporun tekrar maliyeye yollanmasını mı yoksa yeniden sağlık raporu almamızımı kastettiniz? İtiraz süremiz ne kadar? Defterdarlığamı il sağlık müdürlüğne mi itiraz etmemiz daha doğru olur?? Allak bullak olsuk ne yapacağımızı şaşırdık. Bazı forumlarda hemen dava açılmasından bahsediliyor? Sizce doğru olan hangisi? Önce itiraz mı edilmeli ki? Rapor böyle gelmeseydi bu ayın 25 inde sanırım emekliliğe hak kazanıyorduk:(( Hayırlıs artık diyecek bişey yoka ama yapacak çok şey var sanırım..

Öncelikle hastaneye gidin ve raporun bir nüshasını edinerek oradaki oranı öğrenin.

Eğer hastanenin verdiği rapor %40 ve üzeri ise, o zaman defterdarlığa itiraz edin:

Usulüne uygun olarak yetkili xxx hastanesinden alınmış %XX oranında işgücü kaybımın bulunduğunu gösteren raporum Kurum sağlık kurulu tarafından %XX'e düşürüldü ve sakatlık indiriminden yararlanamayacağım tarafıma bildirildi (xx tarih ve sayılı yazınız).

Konuyu düzenleyen yönetmeliğin İtiraz'ı düzenleyen maddesi gereğince bu işlemin yeniden değerlendirilmesini ve %XX raporumun onaylanarak 3. dereceden sakatlık indirimi hakkımın tanınmasını arz ve talep ederim​

Yine sonuç olumsuz olursa, bu durumda red kararına karşı dava yoluna gidin: http://www.engelliler.biz/forum/sak...-verdigi-rapor-gecerlidir-mahkeme-karari.html

Yüreğime su serptiniz çok teşekkürler... İnşallah hastane rapor oranı düzgündür. Değilse kısmına şimdi hiç değinmeyelim.. Hastanenin bize raporu vermeme gibi bir şansı yok değil mi?? Biz vergi dairesinin yönlendirmesiyle gittik ya hastaneye bunu öne sürerek raporu bize vermeme durumları olabilir mi??

Bir nüshayı daha en baştan size vermeleri gerekirdi. Yukarıdaki dilekçe örneği ile başhekimliğe başvurun. Raporun bir nüshasını size vermek zorundalar.

Sonuç ister 40 ın altında olsun genede itiraz edebilir başka bir hastaneye sevk isteyebilirsiniz ben 6 kere itiraz ettim farklı hastanelerden aldım

Benim merak ettiğim bir şeyde elimde %40 sağlık raporu var diyelim.İşe ben bu raporla girdim ve vergiden muaf olmak için başvurdum diyelim.rapor oranını maliye %35 e düşürdüğü zman benim sağlık raporu oranı mı düşmüş olmuyor mu ? bu seferde iş yeri sıkıntı çıkartmaz mı senin oranın düşük diye ?

Üst Alt