Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi İndirimi başvurusu için çalışıyor olma şartı..?

zeydtalha

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Selam benim bir sorum olacak. Issizken vergi indirimi alamıyoruz sanırım. Ufuk abinin bir yorumunu okudum yazmak istedim ufuk abi dediğiniz gibi bir yerde üç beş gün giriş yapıp basvurabilirmiyim herhangi bir araştırma oluyor mu işe devam ediyor mu diye. malum sonuçlanması süresi iki üç ay. Bir ikincisi raporum yeni bir ay olmadı göz yüzde 32 astım yüzde 20 toplam 46 Sürekli bu raporu düşürme ihtimali var mı. Genelde düşürüluyormus. Eğer düşme olsa dahi tekrardan rapor mu çıkarmak gerek yoksa o rapor devam ediyor mu. Rapor geçerliliğini yitirir mi. Cevap verirseniz sevinirim abicigim

zeydtalha
Raporu yeni almışsınız vergi indiriminde de geçerlidir.
Bir yerde sigorta girişi yaptıktan 3-5 gün sonra vergi dairesine başvuru yapıp, başvurudan sonra 3-5 gün daha sigortalı kalıp çıkış yapmanızda bir sakınca yok. Süreç sonuna kadar sigortalı olunacak diye bir kural olmadığından sigorta devam ediyor mu şeklinde bir denetim de söz konusu değil.
Ancak bazı vergi dairelerinin son zamanlarda bir ay dolmadan başvuramzasınız gibi bir gerekçeyle başvuruyu almadıklarını da duyuyoruz. Aslında yok öyle bir kural ama bazen öyle cins memurlar çıkabiliyor karşımıza.

Rapor, özür oran cetveline ve usulüne uygun düzenlenmiş ise oranda düşme olmaz, düşürülme olayı genelde cetveldeki karşılığından fazla yazılmış oranlar için söz konusu olmaktadır.

Maliye merkez sağlık kurulunun oranı düşürmesi sadece vergi indirimi konusunu etkiler, %40 ın altına düştüğünde vergi indirimi alamazsınız, ancak diğer tüm sosyal haklar için raporunuz geçerliliğini korur.

@Ufukalp Teşekkür ederim abicigim üç beş gün giriş yapıp basvuralim bakalım. Hayirlisi

Çok teşekkür ler abicigim

Vergi indirimi sonuçlandı

Arkadaslar sonunda vergi indirimi sonuçlandı geldi. Ufukalp abicim çok teşekkür ederim. On gün sigorta girişini soylemeseniz sıkıntı olurdu, yol gösterdiğin için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. Tüm bekleyenlerin ki olumlu gelir insl.

Üst Alt