Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvurusu için nereden başlamam gerek?

Rosso

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Hayırlı günler herkese aSlm arklar ben 28 yaşimdayım 1996 da all2 losemi tedavisi gördüm tedavim 2001 de bittin şuan 5 senede bir kontrole gidiyorum 2005 beşte askere gittim ama hastaligimi soylemedim ve askeriyede hastalanınca beni gataya askeri hastaneye sevk ettiler ordada. Tedavi gördügümü daha önce ailem soylemis ve bana askerlige elverişlî degildir raporu verdiler 2003 sîgortam var halen çalişiyorum ama bildigim kadari raporlarda özürlü derecesi yaZmiyor ama suan cok iyiyim ben herhangi bir şeyden faydala bilirmiyim vergi indîrimi yada malunen bunun için heyetemî girmem gerekiyor hiç birşey bilmiyorum en baştan başlıyorum lütfen yardim

ilk önce devlet hastanelerinden birine gidip özürlü raporu hakkında bilgi alabilirsin yada heyete girmek istediğini söyleyip alacağın rapora göre işlemler başlatabilirsin ama ne istersen iste heyet raporu heryerde isteniyor bu yüzden verilirse rapor alman şart vergi indirimi için yada özürlü kartı için

Peki benim alma durumum nedir sence ala bilirmiyim ustunden zaman geçti cünkü

Sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri rapor alabilir misin, bilmiyorum. Ama şansını denemek istersen:

1- Sakatlık indirimi talebiyle defterdarlığa başvur: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

2- Sevk edecekleri hastaneye gidip rapor al

3- Rapor % 40 ve üzeri olursa ve Maliye sağlık kurulu bunu onaylarsa, maaşında 25 TL artış olur. Ayrıca, eğer ilk sigortalılığın 1 ekim 2008'den önce ise, aşaüıdaki tabloya göre erken yaşlılık emekliliğinden de yararlanma hakkına kavuşmuş olursun:

2008_oncesi.PNG

Peki ilk olarak nerden başlim çaliştigim için her zaman her dk izin alamiyorum şuan iş yerim bilmiyor bu olaylari haberleri yok ist ikamet ediyorum cvp lar için tşk ederim

Üst Alt