Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvurusu yapan kadın ve erkeklerin yaşadıkları tecrübeler hakkında..?

şeymah

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba,

vergi indirimiyle ilgili sitedeki başlıkları uzun zamandır takip ediyorum. Konugündeme taşıyanların ve mücadele verenlerin ezici çoğunluğunu erkek arkadaşlar oluşturuyor. Hanımlar bu konuda daha az mı mücadeleci veya onların başvuruları daha olumlu mu sonuçlanıyor, doğrusu tahmin edemedim.
Bu konuda fikri, bilgisi, tecrübesi olan arkadaşları konuyla ilgili paylaşım yapmaya davet ediyorum.

Teşekkürler

Sahiden, siz yazınca fark ettim! Kadın çalışan az mı acaba? Enteresan bir tespit... Tabii, "zaten soruların cevapları forumda var" diyen zeki kadınlar çoğunlukta da olabilir :)

16 Ekim'de vergi indirimine başvuru yaptım Ankara Numune Hastanesine sevk aldım. Aynı gün Ankara Numune Hastanesine gittim gerekli muayene işlemlerimi bitirip heyete girdim. Yarın 15:00'te raporumu vereceklermiş. ( Vergi indirmi ile beraber ÖTV indirimi içinde başvuru yaptım. Bu nedenle ÖTV ile ilgili olanı bana elden verecekler Vergi İndirimi ile ilgilim olan raporu da sevk eden kuruma posta ile göndereceklermiş. Hayırlısı bakalım vergi dairesi ne kadar kesecek rapordan göreceğiz :)

İlahi Oturan Boğa!

bak benim aklıma gelmemişti hiç hemcinslerimin zekası, sesli güldüm :D:D
vergi indirimine geçen ay başvurumu yaptım. olursa olur, olmazsa tekrar dilekçeyle uğraşır mıyım bilmiyorum. bakalım hayırlısı.

Suat06,
vergi indirimiyle uğraştık, tamam. bi de ÖTV indirimi mi var. vay anam vaay. araba satın alırken falan mı lazım oluyor acaba? İstanbul trafiğine bir araba da benim yüzümden eklenmeyiversin. ben bir şey kaybetmem İstanbul çok şey kazanır :)

erkerk calısan ve engellı daha azınlıkda bayan arkadslarımızın bır cogu ya calısmak ıstemıyor yada vergı ındırım belgesını bılmıyor şeyma sen ıyı yere parmak basmıssın sıtede zaten hep erkek ler var emeklılık ve rapor ıcın ugrasan

Arkadaşlar yaklaşık 30 dk önce %86 oranlı raporumu elime aldım. Daha önceki raporum %70 ondan öncekilerde %60'tı... Şimdi Bakalım Çalıştığım kuruma Vergi Dairesi ne kadar kesinti yaparak gönderecek merakla bekliyorum.

bu bence çalışan erkek ve bayan orantısıyla alakalı bayanların çalışma hayatındaki oranı epey düşük olması vergi indirim belgesini bilmeyen o kadar çok insan varki

şeymah;
ben hiç sıkıntı yaşamadım ...

2012 haziran başında %40 oranında güncel bir raporla vergi indirimi için başvurdum. 2 ay sonra tablo 3.4 e göre değerlendirilmesi gerek diye evraklarımı geri göndermişler. Tekrar kurula girdim muayene vs. Kurul teşhislerin yazılı olduğu ancak oran belirtilmediği bir rapor örneği verdiler bana. Oran neden yok diye sorduğumda oranı Ankara'nın vereceğini söylediler. 1 Kasım da Ankara yı sonuç için aradığımda raporda eksikler olduğunu oran belirtilmediğini bu nedenler geri gönderilmek üzere postaya verildiğini söylediler. Şimdi belge gelince tekrar hastaneye gideceğim oranların belirtilmesi için.

Çalışan bir anneyim 1 ve 7 yaşlarında 2 çocuğum var. 3. dereceden bile olsa vergi indirimin onaylanırsa 22 Kasım 2012 de ( 6 gün sonra inşallah ) 4080 gün prim günüm tamamlanıyor. Ve bu belgeyi alabilmek için hergün dua ediyorum. Evde keyif yapmak için değil asla. 24 saat çocuklarımın yanında olabilmek için. Gün içinde onları çok çok özlüyorum:( Kızım okula gidiyor ama ben kendi elimle hazırlayıp okula gönderemiyorum onu :( Diyeceksiniz belki sadece senin çocukların mı annelerinden ayrı ?? Ama belki engelli bir anne olmanın verdiği bir duygu ile onların özlemini çok çok fazla hissediyorum. Ve inşallah vergi indirim belgesini almayı çok çok istiyorum be nedenle:((

Üst Alt