Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvurusunda 16 Aralık öncesindeki raporlar geçersiz mi?

mimars

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba

26.11.2010 tarihinde ankara hastanesinden almış olduğum %79 raporumla bugün vergi indirimi için müracaat ettim. Bugüne kadar beklememin nedeni 4C l, olarak çalıştığım için sözleşmemizin bitimine 1 ay vardı ve korkudan riske etmek istemedim dün sözlşemler yenilende ve bu sabah bende müracaatım yaptım

ancak 26.12.2010 tarihinde yeni bir kanun çıkmış ve bu tarihten önce alınan ve ilk müracaatta bulunacakların müracaatları kabul edilmeyecekmiş yani rapor geri dönermiş.
Başvurduğum yerdeki yetkili şansımızı deneyelim kabul etmeyebilirler dedi.

Bu kanununla ilgili tam olarak bilgisi olan varmı bu kanunun içeriği nedir ?

Orjinalini aldılar vergi dairsei elimde hastaneden aldığım aslı gibidirler var şuan. Raporum vergi dairesinden geri dönermi son çıkan yasadan dolayı.

Sakatlık oranı cetveli'ne göre uygun bir raporsa, tanılar netse, bir sorun olmadan onaylanacaktır. Zira tek geçerli olan şey bu cetveldir. O ne derse herkes ona uymak zorunda.

aNLADIM TEŞEKKÜREDERİM. Son bir sorum daha var bizlerden damga vergisi alınabilirmi işe girerken ve senede birkez vergi dilimine giriyor maaşlar bundanda muafmıyız aceba ?

Damga vergisi dediğiniz zaten ücretlerde %0,66 dır (binde 6,6)
1.000 tl lik bir brüt ücretten sigorta primi,işsizlik ödeneği ve sakatlık indirimi kesildikten sonra kalan ücret vergi matrahıdır.
Kesilecek damga vergisi nerden baksanız 5 tl dir.
Bu kadar ince hesap adamı öldürür valla :)

Yanlışınız var damga vergisi olaral binde 25 kesiliyor daha yeni 01.01.2011 de sözlme imzaladım ve 60 tl damga vergisi yatırdım dediğiniz gibi 5tl olsatdı emin olun okadar ince hesap yapmazdım.

Damga vergisine tabi çok çeşitli gelir ve işlem mevcuttur.Siz neden bahsediyorsunuz bilmiyorum ama yukarıda da yazdım ücret,maaş,ikramiye gibi gelirlerde binde 6,6 dır.
Damga vergisi derken nasıl bir işlem için daha açık yazmalısınız,damga vergisi gelir vergisi gibi sabit oranlarda olmuyor çok çeşitli uygulama alanı var ve hepsinde de oran değişik.
Ama ücretler için %066 dır bunda yanlışım yok.

Üst Alt