Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvurusunda bulunacağım. İşyerim çalıştığıma dair belge vermiyor..?

kafkasyali

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
en baştan işyerim orda çalıştığıma dair belge vermiyor ne yapabilirim.%40raporum var ve vergi indirimi almak istiyorumolası%85-90 alırım raporudamı yenilemeliyim vergi indirimi %85-90 raporum %70-75sorun olurmu yada hem rapor hem vergi indirimi beraber alınabilirmi alınsa %85-90la sigortalı gösterilebilirmitşkler

arkadaşım bende yeni bir işe başladım vergi indirimim var %40 3. dereceden defterdarlıga gittim iş yerinden çalıştıgına dair yazı getir vergi indirimini almaya devam et dediler ama iş yerim yazıyı vermek istemiyor her fırsatta yarın gel iki gün sonra gel deyip duruyor acaba neden böyle yapıyor ben zaten vergi indirim raporumu almışım benim amacım 25.5 tl nin maaşıma yansıması başkada bir amacım yok daha önceki işyerim veriyordu ama burası vermek istemiyor neden olabilir acaba iş yerine bir zararımı var bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

primleriniz ödeniyormu? lütfen buna dikkat edin.. .

eğer işyeriniz sizi sigortasız çalıştırıyorsa böyle bir yazı vermekten kaçınır..

Bir yasıma daha girdim! şirketinizin çalıştığınıza dair resmi bir yazı vermemesinin sebebi nedir?

İş yerin belge vermiyorsa, sigorta primlerini ödemiyor olabilirler. E-devlet uygulamasından bakıver sigorta primlerine.

pirim ödemenizde problem yok ise neden belge vermiyor iş yeriniz.. Siz bizzat baktınız mı E-devlet uygulamasından primlerinize..

Diğer soruları cevaplaya bilmemiz için ilk önce iş yerinizden belge almanız gerekli.Diyelim ki aldınız o belge ile Maliye ye müracaat edeceksiniz kurum sizi hastaneye sevk edecek 16.12.2010 tarihinde yürürlüğe giren yeni yönetmeliğe göre rapor alacaksınız aldığınız rapor Ankara'ya gidecek ve hangi oranda vergi ind. hakkı kazandığınız iş yerinize yazılı olarak bildirilecek...
Vergi ind.müracaatı için çalışıyor olmak şarttır. Siz çalışıyorsunuz ama belge alamıyorsunuz o belge elinizde olmadan hiç bir işlem yapamazsınız.

Sebebin kayıtdışı sigortasız çalıştırma olacağını hiç sanmam.
Arkadaş engelli personel olduğuna göre bu zaten mümkün değil,engelli çalıştırdığı personeli göstermese bu sefer ödeyeceği primden kat kat fazla ceza ödemek zorunda kalacak.

%40 tan %52 ye yükseltim raporumu

slm 2003te %40 iken 2011 aralıkta %52 oldu ve istesem %70-80 olabilir 2000 küsür günüm var iş yerimde sorunlarım var malülen emekli olmak için bir kerede tek hastalıktanmı %60 alınmalı yoksa farklı hastalıklardan%70-80 olabilirmi olursamalülen emeklilik için ne yapılabilir iş yeri çalıştığıma dair belge vermiyor başka çaresi varmı sara%20-diyabet%40-davranış bozuklukları psikolojik bozukluklarda var bunlarla birlikte bel boyun fıtığı var dizlerimde kıkırdak erimesi var psikolojim alt üst çalışamıyorum vergi indirimi almam yeterlimi yoksa rapora da gerek varmı tşkler

Vergi indirimi başvurusunda resim istemediler. Bu normal mi?

arkadaşlar vergi indirimi için baş vurdum ama benden fotoğraf istemediler 1-dilekçe 2-iş yerinde yazı 3- rapor aslı,noter onaylı fotokopisi,normal fotokopi 4-kimlik fotokopisi ama fotoğraf istemediler normal midir bir problem olur mu

Vergi indirimi başvurusunda rapor alınan hastaneden aslı gibidir yapılmış rapor ile başvuru yapılabilir mi bilgisi olan var mıydı acaba
saygılar.

kafkasyalı arkadasım engelli vergi indirimi başvuru esnasında resim almaları şarttır.

arkadaşım senden resim isterler çünkü o resim senin vergi indirimi aldığın belgeye yapıştırılacaktır neden alınmadı bilmiyorum ama belki ilerde sorun teşkil edebilir. Bence başvurduğun yere tekrar git teyit ettir. Geçmiş olsun

kaan arkadaşım vergi indirimi icin asla Raporunun Aslını VERME hastaneden alacağın aslı gibidir kaşeli fotokopileride kabul etmiyorlar. Yapman gereken tek şey raporunla Notere gidip Aslı Gibidir kaşesiyle tastikletmek ve noterden aldığın kağıdı vermek. Aksi taktirde aslını isterlerki bu hiçg doğru değil. Geçmiş olsun

Süreli vergi indirimi kontrolünde oran düşer mi?

slm 2014te vergi indirimi için müracaat ettim(%67)hak kazandınız ama 2015 nisanına kontrol verdiler verdiler acaba kontrol de oranı düşürürler mi doktorum sorunsuz srunsuz aynı oranı verecek(diyabet,sara,göz,psikiyatri)

psikiyatri olduğu için süreli indirim vermişler
eğer psikiyatrik rahatsızlığınız kronikleşirse süresiz indirim vereceklerdir

Benim de depresif majör ve sağ göz kaybım var oran ne veriyorlar kontrol ediliyor mu iş kazası geçirdim ama,

kontrol muayenesi hakkında

slm 2014nisan ayında vergi indirimi için yaptığım müraacaatta 1yıl kontrol verildi %40pisikiyatri ,%30diyabet, %20nöroloji kontrol zamanı aynı oranı kronik şekilde aldım%66 acaba tekrar kontrol verilirmi puan kırılırmı tşk ederim

Arkadaşım benim de aynı şekilde idi % 58 psikiyatrik engelliyim banada 1 yıl sonra kontrol koydular bir yıl geçti 1 ay önce vergi dairesine gittim sevk aldım hastaneye gittim bu seferde aynı şekilde sürekli ömür boyu rapor verdiler ama sefer ki raporumda senin ki gibi süreğen kronik yazmışlar sende aynısını yap bu sefer vergi indirimini bana sürekli verdiler inşallah sende sürekli alırsın arkadaşım

Slm dikkatli baktım raporda kronik bölümü de işaretlenmişti raporu vergi dairesine bu gün teslim ettim asıl görevli yoktu ankara bilir mi kontrol dönüşü yeniden gönderdiğimizi yoksa bazı evraklar ekleniyomu

SLM İNŞALLAH KRONİK BÖLÜMÜ İŞARETLİYDİ

Vergi dairesine gidip sevk aldıysan ve öyle rapor aldıysan iyi olur ben öyle yaptım çünkü ama öyle veya böyle ben bir sorun çıkacağını düşünmüyorum çünkü onların evraklarında bilgisayar sistemlerinde gözüküyor inşallah sana da süresiz vergi indirimi verirler şansın bol olsun

Üst Alt