Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvurusunda bulundum. Rapor oranı %40 altında gelirse ne yapmalıyım?

alfi

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

İnanırmısınız geçen 2009 ağustos ayından beri vergi indirim raporuyla uğraşıp duruyorum. Genelde yanınlanan hastaneye gidiyorum oranın heyetine giriyorum raporu deftarlığı gönderiyorlar deftarlıkta ankaradaki heyete gönderiyor oradaki heyette o eksik bu eksik diye raporu sürekli deftarlığa gönderiyor neyse sonunda ankara hakem hastane olarak şubat ayında Kartal devlet hastanesi gönderdi.

Şimdi benim sol ayağımda 20cm kısalık var diz hareketi yok. Diğer bacağıma göre incelik var. Ve ikitane koltuk değneği olmadan yürüyemiyorum. Heyete girmeden önce ortapedist muayene etti ve evrağa %25,%10,%5,%5 yazdı altınada %40 yazdı (normalde toplandığında %45 yapıyor ancak %40 yazdı) ve heyete girdim bana raporun ankaraya gönderilecek oradan takip edersin dediler.

Şimdi bu durumda özürlü durumun ortada ve bu rapor ankaradan %40'ın altında gelebilir mi?

Eğer %40 altında gelirse mahkemeye başvurup birşeyler yapabilir miyim._

Eğer onlar %40'ın altında rapor verirlerse ben bu durumla 55-60 yaşına kadar çalışamam.

Sayın alfi.verilerinizi baltazar förmülü ile hesapladığımızda %39,6 üzerinden %40 çıkıyor.tam sınırda.tamamen ankara nın insafına kalmış durumdasınız.

Hocam sağol,

ne ankaraymış be kardeşim resmen %39,6 ile geleceğim ellerinde :( offf offf,

2009 yılından beri kabusum oldu rapor olayı ne sitres yaptım şimdi senin yazdıkların resmen uykularımı kaçıracak :(

Bir şeyler ilave edebilseydiniz çok iyi olurdu.mesala bende gözden puan alabileceğim hiç aklımda yoktu.gözcüye girdiğimde puan alamayacağımı zannederek birşeyim yok deyip zaman kazanmak istedim.doktor sağolsun iyi bir adamdı .vardır vardır otur bi bakalım dedi ve benim bilmediğim bir iki rahatsızlıktan %4 verdi .allah bereket versin dedim çıktım odadan.yaniiiiiiiiiii

Ortapedi doktoru muayene ettikten sonra önünde bir dosya vardı ona bakarak oranları yazdı. Muhtemelen bahsedilen cetvele bakarak yazdı. İnşallah yazdığı gibi %40 alabilirim.

Hastane bana %40 rapor verdi. Maliyede gitti onlarda %20 verdiler. Şidmi ne olacak.

alfi kardeş benim sorunumda sol bacakdan alt ekstremi polio sekeli mevcut.4 cm'lik kısalık ve incelik var.bende cok teretdütde kaldım raporu göndereyim göndermeyeyim diye ama %40 gönderdiğim rapor aynı şekilde geri geldi ankara maliyeden.inşallah seninkide bozulmadan gelir...

genelde son zamanlarda hastanden cıkan sonuclar salt olarak kabul edilmekte ve aynen onaylanmaktadır.bende kasım 2009 yılında basvuruda bulundum yüzde 40 rapor verdi hastane bana bende senin gibi kara kara düşünerek gecirdim zamanımı acaba indirirlermi endişesi ile ama aynen 40 olarak ankaradan geri geldi.fazla kafaya takmamak lazım her seyin bası sağlık ...

Bende 3 ay önce değişik branşlardan muane oldum hastane %60 verdi Ankara aynı şekilde onayladı.Hastane zaten düşürüyor raporu 40 vermiş %20 ye düşmesi cok anlamsız bir yerde aksaklık var.Haseki hastanesinden aldım raporu ben, sistemi kurmuşlar hastanede yeterki siz derdinizi anlatın doktora, onlar gerekirse tetkikte yapıyorlar.İstanbulda bazı hastaneler var gercekten ne yaptıklarını bilmiyorlar özellikle okmeydanı heyet konusunda insanı delirtiyor !!!

hükümet böyle istiyor yapacak birşey yok verilen hakları almasınıda biliyor ak partimiz faruk çelik yaptığı en iyi iş emekli 3 yıl ekledi pirimleri ölçüyü getirip yükseltip ayrıca 2006 önce alınan raporlar geçerli değil yeniden vergi indirimi şartı koydular çıta yükseliyor ankaradaki doktyorlar uzaydanmı geldi çok şey biliyorlar diğer doktorlara neden itibar etmiyorlar ----heyet doktorlarımıza neden güvenemiyorlar ankara çokmu biliyor bu işi ozaman oraya gidip alalım eziyet olmasın -----

bende o ınanılmaz bekleyıs ıcersındeyım dusunmeyın dıyorsunuz ancak dusunmeden olmuyor umarım hayırlısı olur sag ayak koltuk degnegı kullanıyorum hıpertrıglıserıd ve seker hastasıyım hastane sureklı %56 verdı ancak eksık evrak tablo 3.4 dedıler onuda yaptırdım gecen 25 gun once doktor eksık evrak ta %20 vwerdı bakalım ne olacak

BİMER'e başvurdum

Selam arkadaşlar,

Bu vergi inirimi için hastaneye başvurmuştum geçen ay maliyeden %20 oran geldiği için vergi indiririm olmadı. Bu yeni çıkan yasayla beraber bende Dün BİMER'e başvurdum ve raporumun tekrar bu yeni yasaya göre değerlendirilmesini istedim.

Ancak orata şöyle birşey var.

Ben önce x hastanesine gittim orada heyete girdim heyetten verdikleri rapor

Solda 20cm Kısalık
uylukta 7cm atrofi
baldır 12cm atrofi+Flexiyonda (Ext.)
0 derece -ABD
Düşük ayak
Kalça hareketi yok
Sol femurda konjenital deformite (prox. femur fokal defekti?)
Koltuk değneğiyle yürüyebilir.
%40 süreklidir.

bu raporu maliye kabul etmedi ve kartal eğitim araştırmaya gönderdi. orada yanı raporu verdiler.

Bende BİMER'e durumu anlattım rapor tarihlerini protokol numralarını ve hastane adlarını yazdım. Bakalım BİMER raporları hastaneden isteyip raporları tekrar heyete sunacakmı.

2006'dan önce alınan vergi indirimleri geçerli değil yeniden alınacak ne demek anlamadım böyle birşey varmı arkadaşlar ben duymadım.

alfi, bimer'e yazmana gerek yok. Defterdarlığa gidip yeni rapor yönetmeliği çıktığını, rapor oranlarının arttığını ve yeniden hastaneye sevk istediğini söyle...
Tabii, yeni yönetmeliğe (ve sakatlık oranı cetveli'ne) göre %40 ve üzerinde rapor verileceğinden eminsen uğraş...

Üst Alt