Şu iyi bilinmesi gerekiyor. Her hastane raporu farklı veriyor. Baltazar formülüymüş, yok efendim bu formülmüş hikaye bana göre. Yani 3 ayda 3 kere farklı hastanelere bile gitseniz aralarında mutlaka %5-%10-%15 fark oluşuyor.
Zaten buradaki yaşanılan hadiselerden de görüleceği üzere tezimin doğru çıktığını anlayabilirsiniz. İtirazlar sadece hakem hastanelerine sevk edilmenize fayda sağlıyor. Ben 2 kere %39'dan döndüm. Gidip itiraz etmedim, çünkü bir işe yaramayacağını biliyordum.
Raporu kurul değerlendiriyor diyoruz ama bazı hastanelerde sadece 1 kişi bakıyor ve onaylıyor. Diğerleri de imzalıyor. Kimisi keyfi, insanın durumuna bakarak değerlendiriyor. Kimisi gününde olmuyor sağa sola bağırarak, sinirlenerek onaylama yapıyor.
Kimi hastanenin Prof dr ise, değerlendirmelerden bir haber olup, (Sen iyi bir kulaklıkla duyarsın) diyerek %45 olan raporu %28'e düşürüyor. Bu hadiseyi ben yaşadım
Başka bir yaşadığım hadisede içeride benden önce zihinsel engelli idi sanırım, yanında annesi vardı galiba. İçeride hararetli bir tartışma vardı. Neredeyse bütün hastahane duyacak o biçimden. Bağrışmalara rağmen anlama sorunum var ama belli ki, bir kısım o engelliye verelim derken, kurul başkanı vermeyelim diye diretiyordu. Arkasından ben girdim, sanırsınız ki cinayetten sorgulanıyorsun. Bir bağırmalar bana, (cihaz ile duysanız da anlamayabilirsiniz.) Acayip bir tavırlar, en sonunda, TAMAM ÇIK DIŞARI gibi kabaca davranışlar. Dedim benden önceki girenlerin ardından kabak bana patladı.
Yani neler neler var. Belirli bir özürü olan kişiyi aynı gün 5 tane hastaneye engelinin % kaç olduğuna dair tespiti için götürün mesela. Her birinin arasında farklılıklar olduğunu göreceksiniz. Hani illaki farklılıklar olacak, bu %3 olur, %5 olur, %7 olur. Ama %10-%15'de olmaz ki be kardeşim.