Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvurusunda bulundum. Üçüncü kez hastaneye sevk edildim..?

dev adam

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar.ben vergi indirimi için vergi dairesinden sevk aldım ve ereğli devlet hastanesinden %35 rapor aldım.raporun bir nüssasını bana verdiler onla il sağlık müdürlüğüne itiraz ettim ve zonguldak ünüversite hastanesine sevk ettiler.ordanda %44 rapor aldım fakat şimdi il sağlık müdürlüğü haken hastane olarak zonguldak devlet hastanesine gönderiyor.benim durumum ne olur.üçüncü hastaneye neden gönderiyor.raporumun oranı değişirmi.

bülent bey iller bey bir bilginiz yokmu bu konuda

İki rapor arasında fark olduğunda il sağlık müdürlüğü 3. bir hastaneye sevk ediyor ve o raporu nihai kabul ediyor. Gidip prosedürü tamamlamaktan başka bir yol yok maalesef.

Bülent bey bugün hakem hastanede kurula girdim sonucu %45 şimdi rapor bana mı verilecek ilsağlık müdürlüğğünemi gidecek yoksa vergi dairesinemi gidecek....

Bir nüsha size verilecek bir nüshası sevk edildiğiniz kuruma gönderilecek. Bu konudaki detayları hastanedeki görevlilere sorun mutlaka. Size mutlaka bir nüsha vermeliler... Sonra 1-2 hafta içinde defterdarlığa gider, sürecin doğru şekilde işleyip işlemediğini öğrenmeye çalışırsınız.

vergi indirimi almadan erken emeklilik

selamlar.arkadaşlar ben a hast. den %35 rapor aldım vergi dairesinden sevkli gitmiştim.raporun 1 nüssa bana 1 nüssa vergi dairesine gitti.maliyeden cevap ret geldi.maliyeden cevap gelmeden önce elimdeki raporla il sağlık müd. itiraz ettim.b hast. ne gönderdiler sonuç %44.ordan bana rapor vermediler.hakem hast. gönderdi il sağlık müd.hakem hast. de %45 ömür boyu ibareli rapor aldım .rapor elime verildi.şimdi ne yapmalıyım.2008 deki yasaya göre vergi indirimi almadanda emekli olunabildiğini duydum.elimde %45 lik raporum var.burdan sonra ne yapmalıyım .lütfen beni yönlendirir misiniz. şimdiden teşekkürler........

Elinizdeki raporla vergi dairesine gidin ve başvurunuzu yapın (noter onaylı bir nüshasını verin, aslı mutlaka sizde kalsın)

teşekkür ederim .iş bulabilmek için ne yapmalıyım.bu raporla işkura gidebilirmiyim

bülent bey raporumun oranı düşürülür diye korkuyorum.vergi indirimi almadanda %40 raporla erken emekli olunabildiğini duydum ne derece doğru lütfen bilgi verirmisiniz.

1 Ekim 2008'den önce sigortalı olan ve 4a (eski adıyla ssk) statüsünde emekli olacak kişiler emeklilik için vergi indirim hakkı elde etmek zorunda.

Şu iyi bilinmesi gerekiyor. Her hastane raporu farklı veriyor. Baltazar formülüymüş, yok efendim bu formülmüş hikaye bana göre. Yani 3 ayda 3 kere farklı hastanelere bile gitseniz aralarında mutlaka %5-%10-%15 fark oluşuyor.

Zaten buradaki yaşanılan hadiselerden de görüleceği üzere tezimin doğru çıktığını anlayabilirsiniz. İtirazlar sadece hakem hastanelerine sevk edilmenize fayda sağlıyor. Ben 2 kere %39'dan döndüm. Gidip itiraz etmedim, çünkü bir işe yaramayacağını biliyordum.

Raporu kurul değerlendiriyor diyoruz ama bazı hastanelerde sadece 1 kişi bakıyor ve onaylıyor. Diğerleri de imzalıyor. Kimisi keyfi, insanın durumuna bakarak değerlendiriyor. Kimisi gününde olmuyor sağa sola bağırarak, sinirlenerek onaylama yapıyor.

Kimi hastanenin Prof dr ise, değerlendirmelerden bir haber olup, (Sen iyi bir kulaklıkla duyarsın) diyerek %45 olan raporu %28'e düşürüyor. Bu hadiseyi ben yaşadım :)

Başka bir yaşadığım hadisede içeride benden önce zihinsel engelli idi sanırım, yanında annesi vardı galiba. İçeride hararetli bir tartışma vardı. Neredeyse bütün hastahane duyacak o biçimden. Bağrışmalara rağmen anlama sorunum var ama belli ki, bir kısım o engelliye verelim derken, kurul başkanı vermeyelim diye diretiyordu. Arkasından ben girdim, sanırsınız ki cinayetten sorgulanıyorsun. Bir bağırmalar bana, (cihaz ile duysanız da anlamayabilirsiniz.) Acayip bir tavırlar, en sonunda, TAMAM ÇIK DIŞARI gibi kabaca davranışlar. Dedim benden önceki girenlerin ardından kabak bana patladı.

Yani neler neler var. Belirli bir özürü olan kişiyi aynı gün 5 tane hastaneye engelinin % kaç olduğuna dair tespiti için götürün mesela. Her birinin arasında farklılıklar olduğunu göreceksiniz. Hani illaki farklılıklar olacak, bu %3 olur, %5 olur, %7 olur. Ama %10-%15'de olmaz ki be kardeşim.

hakem hastanenin raporu %45 olarak il sağlık müdürlüğünden 4 nüsha olarak verildi.fakat raporun geçerlilik süresi 2 yıl diyor.bu ne demek.raporu vergi dairesi dışında nerde kullanırım.teşekkürler.

peki aynı hastaneyemi gidecem.onlar benim muayene günümü biliyorlarmı.sevkli mi gidecem yoksa direk hastaneyemi gidecem yeniden rapor prosüdürlerini yerine getirecem mi.teşekkürler hüseyin kardeş.

peki elimdeki raporu defterdarlık kabul edermi. bu raporla vergi indirimi alabilirmiyim...

hüseyin kardeş raporun tarihi 24 temmuz 2011 yanlız şu var hakem hastaneden önce başka bir hastanede tedavi oluyorum 2 ayda bir kontrole gidiyorum forumun başını okuduysan 3. hastane raporu bu ben diyorumki madem iki yıl sonra rapor aldığım hastaneden tekrar rapor alacaksam normal kontrollerimi ve tedavimi bu hastaneye geçireyim.yok hastane fark etmiyosa tedavi gördüğğüm hastanede tedavime devam edeyim...

arkadaşlar bugün raporu defterdarlığa verdim 2 ay sonra sonucu belli olur dediler bunu takip edebileceğim bir ling varmı

Ankara Maliye sakatlık indirimi takip: 0312 415 32 06 & 0312 415 27 05

aynısı benimde başıma geldi eski raporumu kabul etmemiştiler yeni %50 rapor almıştım raporda çelişki var diye tekrak istediler tekrar aldım yine çelişki var deyip hakem hastaneye sevk ettiler ordada %42 geldi raporum. gönderdim sonuçlanmasını bekliyorum.

bülent bey ilker bey;benim 2 hastaneden aldığım farklı sonuç olan raporumda enson hakem hastaneden %45 oranında 2 yıl süreli rapor aldım defterdarlığa verdim henüz sonuç gelmedi.rapor sürem bitince vergi dairesi sevkiyle hastaneye gidersen beni ereğli devlet hastanesine sevk eder sanıyorum fakat ereğli devlet hastanesinden %35 rapor almıştım ona itiraz ünüversite hast. sonra hakem hastane .vergi dairesi beni başka hastaneye sevk etmez mi yoksa ereğli devlet hastanesi bana yine %35 verir.ben tedavi gördüğüm üniversite hastanesine sevk edilmek isterim.defterdarlık sevki şartmı eğer şartsa ben tedavimi ereğli devlet hastanesine alacam değilse aynı hastanede devam edecem.iki gün sonra kontrolüm var.hangi hastaneye gideyim.süreli raporu yenilerken ereğli dev .hast. sevk edileceksem o raya gideyim .yazdığım biraz karışık oldu ama kusura bakmayın kafamı toparlayamıyorum lütfen acil cevap......

ya hüseyin kardeş ben raporu 3. hastaneden itirazlı aldım.iyi diyosun hakem hastaneye gidecen.fakat bir arkadaş diyoki defterdarlık sevkiyle gidecen defterdarlık beni rapor aldığım hastaneye veya tedavi olduğum hast. sevk etmiyor.oturduğum yere en yakın hast. sevk ediyor.oda ereğli dev. hast. orada psikyatri doktoru ters bi adam yine rapor vermez tekrar itiraz etmem gerekir.

eğerki defterdarlık sevki şartsa ben tadavimi ereğli dev . hast. ne alayıum mı diyorum....

yani defterdarlık sevki olmadan direk kişisel müracaatla raporu aldığım hakem hastaneye gidecem....teşekkür ederim kardeş.....

2 sene sonra kendi başınıza dilediğiniz hastaneye gidip rapor alın ve defterdarlığa verin. İlle de "biz sevk edeceğiz" diye tutturmazlar diye düşünüyorum.

teşekkür ederim.2 yıllık raporla vergi indiriminden yararlanabilirmiyim.raporu ankaraya gönderdim 2 hafta oldu...

vergi indirimi alırsam bana ssk primi olarak faydası olacak mı.veya ne gibi faydası olacak...

Yararlanabilirsiniz tabii. 2 sene sonra yeniden başvuru yapacaksınız o kadar...

yaw kardeşim burda bir saçmalık var şimdi biz 2008 öncesi sigortalıyız diye vergi inidirm şartı var 2008 den sonrakilere yok bu nasıl saçmalık arkadaş akıl mantık işi değil bunun için şikayette bulunacağımız bir yer yokmu Allah bilir böyle kaç bin insan mağdurdur

vergi indirim hakkı elde ettiğimde ödenen sigorta primi vb. işverene maliyet düşecek mi?bana nasıl fayda sağlayacak ...

bu sorumu da cevaplarsanız çok sevinirim ....şimdiden teşekkürler...

Vergi indirimi aldım. 1 yıl sonra kontrol muayenesi istenmiş..?

selam arkadaşlar ben 2 yıl süreli % 44 raporla vergi indirimine başvurdum.ankaradan %41 ile 1 yıl sonra kontrol lü vergi indirimi hakettiğimi söylediler henüz elime ulaşmadı.şimdi 2 yıl süreli rapor iptalmi oldu.1 yıl sonra kontrol ne demek yeni rapor mu yoksa sadece hastalığımdan kontrolmü.....cevap yazarsanız sevinirim.teşekkürler...........

Bir yıl sonra tekrar kontrole gideceksiniz, demekki rahatsızlığınızın iyileşme durumu var.Raporunuzda sürekli yazsa konrole gerek kalmaz.

Üst Alt