Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvurusunda oranların düşürülmesi yasal mı?

Lvnt00

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Selamlar
2014 Yılında %40 heyet raporu aldım ve 1 ay önce vergi indirim talebi için bağlı bulunduğum ilçede ki vergi dairesi başkanlığına müracaat ettim ve Ankara'ya gidecek oradaki işlemler sonucu iş yerinize gelecek dendi sonuç
Ama Ankara'ya giden rapor oranları düşüyormuş hatta sürekli olan raporlar süreli olarak değişiyormuş,bu yapılan kırpma işlemi yasal mı ve bu kırpma sonucu yapılması gerekenler nedir ?
Devletin hastahanesinde yapılan tahlil tetkik sonucu ve o hastalığın yasada ki oranı ne ise o uygulanan oran ,Ankara'ya gidince nasıl değişir ,yardımcı olursanız sevinirim
İyi günler herkese

illaki düşecek diye bir durum olmuyor bunu ifade edeyim, benim raporum 48 le gitti 55 le geri döndü.. Gelirler İdaresi Başkanlığı yönetmelikte yazılanların doğru mu olduğunu kontrol ediyor

Teşekkür ederim ilgilenip yanıt verdiğiniz için

yssmn

yönetmelikte yazılan doğru veya değil nedir anlamadım yani geriye dönük kazanılmış haklar tekrar değerlendirme yapılır mı?etik mi yani nedir?
emekli olmuşuz maaşımızı alıyoruz hakkımızı aldık bitti o oymuş bu buymuş onların işi gücü yok işgüzarlık degil de ne olabilir sizce?

bu konu hakkında kimsenin sesi çıkmıyor benimde 40lık raporum 18 e düşürüldü buna anlam vermek mümkün değil en azından medya yoluylu bunu duyurmak isteyende yok ben elimden geldiği kadar haber programlarına yazıyorum bimere yazıyorum araştırıyorum doğru düzgün bunları yaşayan engellileri görmüyorum ben doktor değilim benim her iki ayağım poliseke doktor beni muayynene dai etmeden gözle ayaklarıma baksa bu insan bu ayaklarla ne yapabilir diye kendi kafasında düşünmesi gerek apaçık ortada engel durumum. devlet heyyet raporu verme yetkisi vermiş hastaneye doktor yazmış muayyene etmiş 40 oran vermiş bu hastalık süreklidir demiş. ankara gelir idaresi sağlık heyyeti hayır bu adam sağlam 18llik engel kaybı var demiş gelde çıldırma delirme bu işe ben şimdi sürekli raporum varken tekrar rapor alıcam süreli sürekli hiç birşey ifade etmiyor arkadaşlar

@dephyr

Bakanlığın artık alınan kararlarda kırpma olmayacak diye bi karar aldığı söyleniyor hatta raporda verilen oran Ankaradan geldikten sonra kırpılan birkaç kişi vergi mahkemelerinde kazanıldığı söyleniyor ,bunlar çok olumlu gelişmeler ama o kadar araştırdım bulamadım o dava dilekçelerini veya mahkemenin gerekçeli kararlarını,bulsam burda bağlantısını hemen paylaşcam ,bu konularda sıkıntı yaşayan kardeşlerimiz için referans olması için

@ersin_67

Çok geçmiş olsun ,karara tekrar itiraz edip aynı karar gelmesi halinde vergi mahkemelerinde başvurun deniyor genel de böylesi olumsuz durumlar için,Devletin buna kökten çözüm bulması gerek aslında,madem hastahanede ki verilen raporu düşürüyon o zaman hastahaneleri yetkili kılma,herkesi ankaraya çağır orda girsinler ,devlet kurumları birbiri ile çelişiyor ve olan bizler gibi hastalara oluyor

hergün bakıyorum hergün googula engelli vergi indirimi hakkında güncel haber varmı diye maliye bakanı bu konu hakkında çalışmalarımız var demiş ama yok bi haber iki bayan milet vekili var arada birde olsa meclisde dile getiriyorlar ama bakanlar cevap vermiyo bu sorulara

sadece maliye baksın bu işe ozaman onlar muayne etsin itiraz ettim kabul olmadı ilave rahatsızlığınız var ise tekrar rapor alın diyo tekrar değerlendirilir diyo.burda hata birazda bize rapor veren doktorun ayrıntılı şekilde rapora yazı yazmaması fonksiyon kayıplarına yer vermemesi oluyor ağır iş yapamaz uzun süre ayakta duramaz yazıp geçiyo ben 86 yılından 97 yılına kadar 6 kez amaliyat oldum iki ayağımdada çivi vida var ayak bilekleri biri donduruldu biri çalışmıyo daha bi sürü sorunlar var tabi ama bunlara hiç yer vermiyo filim dai çekmiyo adam birşey diyemiyoruz kızıyo doktor yazacak okadar çok şeyler varki burdan dışarı gitmiyo kendi aramızda yazıp kalıyo allah kolaylık versin gerçekten herşey kötüye gidiyo ülkede zor

ersin_67

Yakın bi arkadaşımın rapor oranı %45 idi ,vergi indirim belgesi için başvurdu %49 olarak geri geldi ,yani bazen oran düşürülüyor bazen ise yükseltiliyor ,demek ki devlet hastahanelerinde ki sakatlık çizelgesi ile Ankarada ki çizelge farklı veya daha farklı durumlar var ,bunların aşılması için bi yasa olması gerek ,sosyal politikalar bakanlığı bu işe el atması gerek

Hocam çok güzel emeği geçenlere teşekkür ediyorum,daima böyle birlik beraberlik olunmalı

Kusura bakmayın arkadaşlar tamam imzada olsun tabi ama dediğim gibi en etkili medya bu konuda herkesin az çok interneti var sosyal medya kullanan var oralardan yazın sürekli dile getirin

Üst Alt