Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvurusunda tahlil, epikriz eklemek gerekli mi?

L.kartal

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhabalar. 2017 yılında kolon kanseri teşhisiyle ameliyat olmuştum. 8 nisanda engelli kimlik kartı için rapor isteğiyle hastaneye başvurdum ve raporum onkoloji %40+genel cerrahi %20, toplam %55 olarak ve bir yıl süreli onaylanmış. mayıs başından itibaren çalışmaya başlayıp, bir hafta kadar sonra vergi indirimine başvurmayı düşünüyorum. vergi dairesinin istediği evraklar dışında raporuma ilave olarak, tahlil, görüntüleme sonucu ve epikrizleri de ilave etmem gerekir mi yoksa sadece engelli raporu yeterli olur mu?

Ben tahlil..vb fotokopisini eklemiştim ne olur ne olmaz diye.
Bence sizde birer fotokopi koyun

Şimdi Maliyeden Geldim. Sadece Engelli Rapor Yeterli dedi oradaki şef.
Benim işlem olmadı Beyefendi Raporun Aslını Görmek istedi.. Bende Aslını götürmemiştim olmadı yani Yarına kaldı.
Sizlerde Rapor un Aslını Yanınızda Götürün ki Görsünler ve İşlemlere Başlasınlar..

Benim rapor 3 ay beklemenin ardından eksik evrak ve tanıdan dolayı geri gönderildi,
bugun hastaneye gidip daha önce yapılan tetkiklerin tekrar raporlarını çıkardım ve istenen nöroloji muayenesinide olup hocanın tedavi tanısını da ekleyip dosyayı tamamladım,
sanırım hastane üzerinden ist.vergi dairesi önümüzdeki hafta ankara ya gönderir.

yani anlicanız rapor ,epikriz ne varsa ekleyin :)

ERSİN 'CAN

Eskiden dediğim 2017 ve 2018 böyle birşey yoktu, engelli raporunun Aslı gibisini Verdin mi 3 ayda geliyordu

Bu prosedürü anlamak mümkün değil

Sadece Aslı gibidir Rapor, iş Yeri Çalışma Belgesi ve Kendilerinin Dilekçesi ve kimlik Fotokopi Yeterli Bunlar dedi. (Okadar Israr Ettim Başka Evrak a Gerek yok dediler.. Hatta ssk son 3 ayın dökümanı vardı onu bile Almadı.. Dedim bak sonra geri dönmesin Dönmez Dedi... :)

ben raporun aslı gibidir kopyasıyla beraber, epikriz raporunu da ekledim. memur bunu da raporla göndeririz dedi aldı. evrakları verip ofisten çıkmam bir dakika kadar sürdü :)) inşallah sorunsuz sonuçlanır süreç.

evis protokol no sormaya başlamış.

evisten giden evrağımı sorgulamak için girdiğimde yeni bilgiler istediğini gördüm bu gün. eskiden tc ve soyisim sorarken artık tc, isim, soyisim ve protokol no soruyor. sordukları bu protokol noyu nerden öğrenebilirim. bilgisi olan var mı?

Başvuru sırasında size bir evrak verildi mi? verildiyse bunu üzerinde var olan bir numaradır. Genellikle barkod şeklindedir.

başvuruda sadece bendeki evrakları aldılar. bana bir evrak vermediler malesef.

evis ile ilgili sorunu bilerek yeni konu olarak açmıştım. bu başlıkla alakası olan bir konu değil ve aynı sorunla karşılaşan başka arkadaşlar da olacaktır. onların da fikirlerini alabilmek ve gelecek cevaplardan herkesin yararlanabilmesiydi amacım. bu başlıkta evisin protokol no sormasıyla alakalı konunun faydasız olacağını düşünüyorum. ille taşınacaksa "Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip" başlığına taşınması daha doğru olur sanki.

Üst Alt