Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi başvurusunu elimdeki raporla yapabilecek miyim?

ertan3451

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Merhabalar
Özel bir şirkette engelli uzm.yrd.olarak çalışıyorum . maaşım asgarinin biraz üstü %55 süresiz engelli raporum var, Engelli kartimda var

*Engelli vergi indirimine basvurmalimiyim,

*Raporumda yazmasi gereken birsey varmi sadece agir efor gerektiren islerde calisamaz yaziyor.%55 süresiz

*Basvurunca raporum düşürüldü diye konular olmuş rapor yüzdesi düşürülür mü veya baska birsey olurmu bu raporu alana kadar cok ugrastim birdaha o zamanlari yaşamak istemiyorum çünkü.

*Çalıştığım sirketin bagli oldugu vergi dairesine mi gitmem gerekiyor başka ilçenin olmazmi,

* Gerekli olan belgeler neler acaba edevletten rapor, birde bodrodan çalıştığıma dair belgemi

*Birde vergi indirimi almam erken emekli olmama mi yariyacak,vergi indirimi almadan suan zaten engelli kadrosundayim erken emekli olunmuyormu

raporunuz yeni tarihli ise sıkıntı olmaz anladığım kadarıyla istanbuldasınız vatan cad. vergi daireleri var orada giriş kısmında engellilere bakan bölüm var birde bir dilekçe var o dilekçeyi iş yerinize doldurtup imzalatın raporunuzla beraber oraya başvurun raporunuz ankara maliyeye gidip kurula girecek genelde düşmez çok kafalarına takılan bir şey olmazsa sonra cevap iş yerinize gelecek eğer gün ve yıl şartınız oluştuysa yaşı beklemeden emekli olabilirsiniz. vergi ind muhakkak almanız gerekiyor emeklilik için bir de maaşınızda ufak bir + fark olur tabi işe giriş tarihi önemli

MRM
Öncelikle cevabiniz icin tesekkur ederim
İs yerim personel bilgi guncelleme formu verdi bunu doldur kaşe imza aticaz raporla beraber basvurucan dediler, vergi dairesinden baska bir dilekce de mi almam gerekiyor, istanbulda oturuyorum evet , rapor yüzdem düşürüldü diye cok yorum okudum o biraz korkuttu beni birisi demis %70 den %30 a düşürdüler diye eger düşürülürse raporum %30 mu olucak yoksa sadece vergi indirimi icin mi düşük olucak,yani benim yine %55 suresiz raporum olucak mi birde düşürülürse eger suan engelli kadrosunda çalışıyorum işimle ilgili problem olurmu %30 a düşerse bu raporu alana kadar cokk uğraştım tekrar bunları yaşamak istemedigim için korkuyorum. Rahatsızlığım kalp ve damar ameliyatlari kapakcik ve aort damari birazda solunumla ilgili

Birde şöyle birsey var ben iki kere raporuma itiraz ettim ve en son hakem hastanesinden aldim bu raporu hakem hastane olmasina ragmen ankarada yine kurula cikarmi rapor 17.02.2020 de aldim ist.gaziosmanpaşa egitim ve arastirmadan aldim hakem hastane olarak

büyük bir ihtimal olur internetten araştırırsanız örneğini bulursunuz rahat olun vergi indirimi ayrı bir olay size o raporu sağlık bakanlığı verdi sizin oranın düşeceğini hiç sanmıyorum ek bilgi belge isterler en fazla o da çok nadir hastalığınızla ilgili rahat olun alın vergi indiriminizi

OturanBoğa
Abi merhaba
Benim hizmet baslangicim 08.08.2012
2020 de cok zor bir şekilde iki raporada itiraz ederek hakem hastaneden %55 süresiz rapor aldim , raporumda gogus hst.%20 kalp ve damar %30 kardiyoloji %20 vermisler simdi bende vergi indirimine basvurmayi düşünüyorum ama cokta korkuyorum raporu düşürüyorlarmiş oyle cevaplar okudum çok yaşim 25 suan bir şirkette engelli personeli olarak cok zor is buldum girdim,
*Sizce bu vergi indirimine basvurmalimiyim bana yarari olurmu ileride emeklilik vs icin yoksa ileride emekli olmak istedigimdemi basvurmam gerek ,
*Olurda ankara rapor yüzdemi düşürürse mesela 20 ye genelde hep 20-30 verdiler tek hakem hastanesi 55 verdi elimdeki %55 olan rapor degisecek mi düşücekmi,tekrar rapormu almam gerekicek , çalıştığım iş ne olucak rapor duserse engelli personel kadrosundan cikarilcakmiyim lutfen yardim edebilirmsiniz kafam acayip karıştı ve tekrar rapor icin ugrasmak istemiyorum ne yapmaliyim sizce
*Kalp damar,ve kardiyoloji ayni diyip puan keserkermi yukaridaki abiye mesela oyle yapmışlar

Hocam vergi dairesi düşerse bile 3,5 puan düşürür
Vergi indirimine başvurun
Benimde yüzde 65 sürekli raporum var , vergi indirimine başvurdum ve yüzde 65 olarak onaylandı
Sadece emeklilik için başvuru yapınca genelde düşürme yapiyorlar

bahadir_03 hayır düşürme yapmak için emeklilik başvuru şart değil. 90 ve üzeri olursa düşürme yapmıyorlar. %97 süresiz tam bağımlı raporum vardı başvuru yaptım. 1.derece süresiz %97 vergi indirimi çıkarıldı.

OturanBoğa
Yok abi suan daha yaşım 25 edevlette yazan 08.08.2012 staj buyuk ihtimalle normal.bir ise 2017 de girmişim, şuan Engelli personel olarak çalıştığım is yerinde İK dan bi abim dedi git al vergi indirimi diye bende sizlere sorayım dedim benim.bir isime yaricakmi bu ileriye yonelik emeklilik icin vs ,tek bilgim bir 75₺gibi bir para yansicak sizce ne yapmaliyim , formlarda okudum millet yazmis 70 den 30 a düştü fln diye benimde rapordan hem kalp ve damar cerahis ,hemde ksrdiyoloji den iki tane puan var 20-30 diye birini silerler diye korktuum icin basvuramiyorum,busefer elimdeki %55 de gideemi

ertan3451

Her şeyden önce emekliliğinle vergi indiriminin de bugün aldığın/alacağın raporundaki oranın da hiç bir ilgisi yok. Bugün alacağın vergi indirimi maaşını 75 tl yükseltecek o kadar. Düşürülme riski olsa da fark etmez. %40'ın altına düşeceğini sanmam.

Emeklilikte ise, o gün geldiğinde sgk sevki ile hastaneye gitmeli ve SGK Hastalık Listesi'ne göre rapor almalısın. Emeklilikte Balthazard Formülü ile toplama artık yok. SGK Hastalık Listesi'nde tanın varsa var, yoksa emeklilik mümkün değil.

OturanBoğa
Sadece 75₺ artım olucak ,ileriye yönelik bir faydası olmayacak ,ileride emekli olmak istedigimde sgk sevk edicek sgk hastalik listesine gore rapor alip emekli olucam, yani vergi indirimi emeklilikle alakali degil artik ,anladigim bu dogru mu abi son sorum abi peki %30 a düşürürlerse o benim yeni oranım mi olucak,yoksa benim elimdeki %55 süresiz rapor gecerlimi olucak yine

ertan3451

Oran %40'ın altına düşerse, işyerin "artık engelli statüsünde değilsin" deyip işten çıkartabilir (yani yapmak isterse bu temele oturtabilir). Engelli kimlik kartın, toplu ulaşım kartın vb. iptal edilir yenilemen gerektiğinde

Üst Alt