2001 yılında özel sektörde çalışma hayatına başladım. 2004 yılında vergi indirimi için başvurdum ve yüzde 60 oranıyla vergi indirimim onaylandı evraklarım-raporum iş yerime geldi. raporumun geldiği ay, henüz iş yerimin bağlı bulunduğu maliyeye vergi indirimim bildirilmemişken, iş yerimden ayrılmak zorunda kaldım, çıkarken vergi indirim raporumu iş yerimden aldım. Sonrasında kendi işimi kurdum ve 2012 yılına kadar devam ettirdim. bu süreç içinde muhasebecim vergi indirim kağıdımı kullanmanın bir getirisi olmadığını söyleyip işleme koymadı. 2012 de iş yerimi kapattım tekrar SSK lı olarak özel sektöre geçtim. Şu an çalıştığım iş yerimin muhasebesi de "vergi indirimi raporumu" gerek yok fazla getirisi olmaz dedi, işleme koymayalım dedi. Çok umursamadım, tamam dedim. Velhasıl kelam, 2004 te aldığım vergi indirim kağıdım 10 senedir evde dosyamda yatıyor. Şimdi merak etiğim konu şu, günü gelip emeklilik için başvurduğumda, SGK elimdeki vergi indirim kağıdını kabul eder mi ? Çünkü alındığı günden beri çalıştığım hiç bir yerde resmi olarak kullanılmadı, hep normal vergim ödendi. Benden yeni tarihli bir rapor isterler mi ? Emeklilik konusunda sıkıntı yaşar mıyım ? Bilgisi, tecrübesi olan arkadaşımız var mı ? teşekkür ederim