Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi belgemde eski iş yerimin ünvanı var. Emeklilikte sorun olur mu?

tolga70

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

İlk SGK girişim 1988...2005 yılında almış olduğum vergi indirim belgem bulunmaktadır. Emeklilik hakkımı el etmiş durumdayım. Ancak bir konuda bilgiye ihtiyacım var. Vergi İndirim belgemi aldıktan sonra 2006 yılında işyeri değişikliği yapmıştım. Öğrenmek istediğim, Belgemin üzerinde eski işyerimin ünvanı bulunmakta. Emeklilik işlemleri için başvuru mu ? bu belge ile yapmam herhangi bir problem yaratır mı? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim.
Teşekkürler..

Bir sorun olmaz ama;
Şuan hala çalışıyor musunuz..
Çalışıyorsanız iş yerinizden çalıştığınıza dair bir belge alın ve maliyeye hitaben .... vergi ind.hakkım bulunmakta yeni iş yerime bildirilmesini diyerekten bir dilekçe yazarak maliyeye veriniz kurum bir kaç gün içerisinde iş yerinize bildirir..
O belge geldikten sonra emeklilik müracaatınız da dilekçenize ekleyerek sgk ya verebilirsiniz

Ek olarak, zaten emekliliik için başvuru yaptığınızda siz "benim vergi indirim hakkım var" dediğinizde, sgk kurumlar arası yazışma ile bunu maliye bakanlığı'ndan teyit ettirecek. Hangi işyerinde çalıştığınız bu anlamda hiç bir şey ifade etmeyecek...

Bilgilendimeniz için teşekkür ederim. Bu durumda elimdeki vergi indirim belgesi ile emeklilik başvurusu yapmam herhangi bir sorun teşkil etmemektedir.Bu arada vergi indirim belgesi ile yapılan emeklilik başvurusu yaklaşık ne kadar sürede neticelenmektedir?

Dosyaya elinizdeki belgeyi koymanın hiçbir sakıncası yoktur.
Vergi indirimi ilgili kuruma teyit ettirileceğinden normal emeklilik işlemlerinden biraz daha uzun sürebilir.
Yine de süre,başvurduğunuz müdürlük ve yoğunluk faktörlerine göre değişiklik gösterebilir.

Merhaba,

1988 ssk girişliyim. 3600 gün ile emeklilikten yararlanabiliyorum. Toplamda 4225 ssk günü ve 247.000 TL ödenmiş primim bulunmaktadır. Bu koşullarda yaklaşık emekli maaşı ne kadar bağlanır? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Üst Alt