Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi belgemi işyerimden nasıl alırım?

nur1971

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlar size bir konuda danışmak istiyorum. Şu an %49 engelli raporum var bir işyerinde çalışıyorum. Vergi indirimi için başvurdum telefonla öğrendiğime göre olumlu sonuçlanmış. İşyerime göndermişler..

Çalıştığım işyeri büyük bir fabrika gelen evrak bölümünden ulaşamadık. Bulamadılar.... Kendileri brüt maaşı arttırarak vergi dilimine sokmuyorlar bu yüzden önemsemiyorlar. Ben bu vergi indirimi kağıdına başka nasıl ulaşabilirim. Mesela iş değişikliği olduğunda nasıl yol izlemeliyim. TEŞEKKÜRLER..

Selam muhasebeye gidin muhasebeci vergi dairesinin sitesine girsin oraya e tebligat gelmiş olması lazım , Ankara onayladıktan sonra 2 ay içinde gelmesi gerek , eyer gelmediyse vergi dairesinden sorun , hatta rica ederseniz oradan bile alabilirsiniz

Vergi indirim yazisinin üstündeki rakamlar diyor yazı zaten gelmediki gelse zaten sorun yok

Linke tıklayınca sorgulama ekranı geliyor TC, soyadı girip durumu gösteren ekran geliyor ilk satırda 2017/47*** yazıyor buradaki 5 haneli ve altta pin kodu falan yok hastaneye gidiş tarihi bakanlığa gidiş tarihi iş yerine gidiş tarihi valla ekranda başka bi ne numara nede yazı var ben çözemedim

Bu ekran sadece istanbuldan başvuranlar için zannedersem..

Ben başımızdan geçen olayı şöyle özetliyeyim:

Abim geçen sene vergi indirimine başvurdu 2 ay sonra sonuçlandı, evrak büyük mükelleflerden şirkete gönderildi 1 senedir şirket evrağın bize gelmediğini söyledi. en sonunda büyükmükelleflere ulaştım memur sağ olsun bana evrağın onaylandıktan hemen sonra gönderildiği ve şu tarihte şu kişi teslim almış eğer şirket vergi indirimini başlatmamışsa ödemediği tüm ayları biz size ödüyoruz, bizde şirkete ceza kesiyoruz dediler.

Bizde vergi dairesine şikayet etmeden bunu şirkete söyledik hemen ceza yememek için fazlasıyla tüm ödemeleri yaptılar. Bence ilk önce hangi vergi dairesine bağlıysanız oraya sorun evrağınızın kimin tarafından aldığını öğrenin bunların hepsi kayıtlıdır kayıtsız işlem yoktur bir sonuca varacaksınız.

Merhaba indirim almak için gittiğinizde size tarih sayı vermediler mi? Sanki (47*** ) bu kısım sayı kısmı gibi geldi bana? Belki işinize yarar...

Tamam sayı kısmı ama altı haneli diyor , bendeki 5 haneli , bide işin pin kodu var , bende oda yok

pın kodu vergi indirim yazınızın altında küçük puntolarla yazar. belki gözünüzden kaçmıştır.

Arkadaşlar ben 6.ayda vergi indirimi başvurusu yaptım bu ayın 3.d e onaylandı ama işyeri bu ay odeme yaparken vergi indirimi mi yansitmamis insan kaynaklarını arıyorum raporun geldi diyor e tebligat diyorum o muhasebededir diyor onu arıyorum muhatab bulamıyorum şirketi arıyorum öyle benim öğrenmek istediğim işten çıktım bu ödemeyi şirketin yapması gerekmiyormu

Salih selam,
Raporun onay tarihinden itibaren işlem başlar, o tarihlerde hangi şirkette çalışmışsan maşına vergi indirimini uygular. Eğer vergi indirimini işleme almamışsa onlara yukarıda yaptığımız yönde söylersin onlarda ceza ödememek için riske girmez. Almadığın 1-2 ay ise bence uğraşma yaşayacağın strese değmez ama ay olarak fazlaysa ilgilen tabi. (abim de muhattap bulamadı takii ben ceza var deyinceye kadar)

nur1971 hangi ilde isen o ildeki deftardarlığa gidip, gelir idaresi bölümüne gidiyorsun, durumunu izah edip raporun aslı iş yerimde gözükmüyor fotokopisini almak istiyorum diyorsun
sana veriyorlar

o fotokopi ile hangi işe girersen çoğalt ver gitsin
ben böyle yapmıştım

nur1971, skolyoz23'ün de belirttiği gibi vergi indirimi başvurusu yaptığınız vergi dairesine gidip, çalıştığınız firmanın belgelerinizi kaybettiğini söyleyip, evraklarınızın fotokopisini isteyebilirsiniz. Aynı durum benim de başıma geldi.

Üst Alt