Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi belgesi alınca engelli kadrosuna da geçmiş oldum mu?

ipeksi

Üye
Konular
57
Reaksiyonlar
4
5 yıl önce Çalıştığım iş yerine Başladığım zaman normal kadroda da işbaşı yaptım Ancak geçen aylarda engelli raporu aldım ve vergi indirimim iş yerime ulaştı şu an Mevcut durumda ben engelli kadrosunda mı oluyorum yoksa halen normal kadrolu çalışan olarak mı gözüküyorum. Yani bunun için benim haberim olması gerekiyor mu yeni bir sözleşme imzalamam gerekiyor mu

ipeksi

Merhaba, Bordronuzda engelli ibarasi olabilir, sgk hizmet dökümünde 4A ise yanında * olur 4a* şeklinde. Ya da SGK müdürlüğünden veya 170'i arayıp bilgi alabilirsiniz.

170 i aradım bana vergi indirimi alan personel zaten engelli kadrosunda olur dediler. Doğru mu bilemedim.

Öyle bir sey yok belgeniz olsa bile kim nerden bilecek ve işlem yapacak rapor ile işkura gidip kayıt yaptıracaksanız sonra işveren işkura sizin bilgilerinizi vererek kadroya alıcak vergi indirimi ayrı engelli kadrosunda olmak ayrı seyler ve ikisininde işlemri farklı yanlış bilgi vermişler size

Vergi indirimi aldığınız zaman bordro da engellilik derecesi 1 2 3 kademe ye göre belirli bi meblağ brüt ücret üzerinden düşüş olur. Raporunuz eğer işyerinde yaptığınız iş ile alakalı ilgili ibare varsa örnek ayakta çalışamaz vardiyali çalışamaz sakınca Vs o zaman görev yerinizi değiştirme doğar

Üst Alt