Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi belgesi işyerime ne kadar zamanda ulaşır?

cemix34

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
mrb arkadaşlar,
Vergi indirimi belgesi 09.11.2015 tarihinde işyerime gönderildi yazıyor .bana ulaşması ne kadar sürer.vatan caddesinden bayrampaşaya gelicek.

rapor arkadaşlar vergi indirimide gelmiş

arkadaşlar engelli sağlık kurulu raporumda doğum tarihim yanlış yazılmış sıkıntı olurmu

sağol taner kardeşim yarın unkapanına gidip işlemlerimi başlatıcam bu raporların noter tastikli fotokopilerini çektirsem olur değilmi

raporda bu sürekli heralde pek anlamıyorum ama

emeklilik için ne gerekli ARKADAŞLAR

Resimleri atıyorum yorumlarınızı bekliyorum ikiside süreklimi emeklilik için yapmam gereken işlemler engelli kartı için yapılması gereken işlemler neler arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum

V6J62P.jpg

7PGP8a.jpg

sıkıntı olacağını düşünmüyorum. vergi indirimi gelmiş sonuçta önemli olan o yazı.

cemix34

Hayırlı olsun.

Emeklilk şartlarınız tamamsa erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuru yapmanız yeterli. Bu gelen defterdarlık yazısını da götürün. Belki işe yarar (Raporu götürmeyin, sizde kalsın).

teşekkürler arkadaşlar yarın sgk başvurucam gelişmeleri yazarım

Peki raporda 2022 yasadan faydalanması uygundur yazıyor benimki böyle değildi vergi indiriminden faydalanması uygundur yazıyordu benimde SGK var 2022 yasa falan yazmıyordu

istıham.. vergı indirimi muaf olmk içindir..yanı çalışma gücü

Slm vergi dairesi %48 olarak dusurmeden onayladi raporu dogrumu? Camix

OturanBoğa
Bülent bey;
Bugün G.O.P SGK da işlemlerimi yaptım tahsis talep formu,kimlik fotokopisi,sgk döküman,vergi indirim belgesi,engelli sağlık kurulu raporu fotokopisi ile başvurdum engelli formum ve diğer evraklar incelenip yetkili kişi tarafından emekliliğe uygundur yazısı ile 4a sgk emeklilik kayıt bölümüne yönlendirildim.evraklarımı alıp bana bir kart verdiler ve işlemlerimin 2 ay içinde sonuçlanacağı bilgisini verdiler.işlemlerimi sonlandırdım.
Bülent bey
Emekliliğim başlangıcı bugündenmi yoksa işlemlere başladığım ve vergi indirim belgesi üzerinde yazan tarih 17.08.2015 tarihinden itibarenmi geçerli olucak.

sgk ya emeklilik için başvurduğun tarihten sonraki ay başından itibaren emekli maaşınız hesaplanmaya başlayacak.

cemix34

ben 2.raporu aldım %67 olarak gitti ankara ya 13 kasımda. yarın veya haftaya salı kurula girecekmiş. valla bu defa düşüremezler diye düşünüyorum.

istihdam = çalışmak üzere işe alınmak diyebilirsiniz.
2022 = bildiğim kadarı ile 3 aydan 3 aya alınan yardım ve bakım parası
vergi indiri = 193. sayılı vergi indirimi kanunu; yani engellilikten dolayı emekli olabilmenizi sağlayan kanun. maliye'ye %40 ve üzeri raporunuzla dilekçe vererek başvuruyorsunuz emekli olmak için ve cevaben onayladığınız zaman başvuru tarihinden itibaren vergi indirimli engelli çalışan oluyorsunuz.

cemix34: İşe başlıyorum iş yeri maaş da kesinti olmasın diye Gelir idaresinden bir belge alacağımı söyledi?
2007 de almış olduğum rapor var bir tane raporun ASLI mı isteniyor? hangi evraklarla nereye başvurmalıyım bilgilerini paylaşır mısın?

Teşekkürler.

CrystaL
Ferman bey bu konu hakkında OturanBoğa Bülent beye sorarsanız o bu konular hakkında baya bilgili ben onun sayesinde buralara kadar işlemleri yapabildim.

cemix34; Teşekkürler hayırlı olsun. konu açtım yardımcı olacağını umuyorum.

cemix34 Deniz şahbaz Ufukalp

arkadaşlar aldığım 2.rapor ankara sağlık kurulu tarafından %67 olarak aynen onaylanmış çok şükür. Allah nasip ederse 01.12.2016 da emekliliği hakediyorum. ilk raporum %71 olarak gitmiş ve %57 ile onaylanmıştı. 2.raporda açıklama yazdırdım bolca bu defa düşürmeden onaylamışlar.

tanerbudak ; çok sevindim senin adına. İnşallah bir aksilik olmaz ve zamanında emekliliğini alırsın. artık darısı bizlerin başına :)

Üst Alt