Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Vergi indirimi daha önce onaylanmış kişiler yeni işe girince ne yapmalıdır?
Ufukalp abi. Ben İstanbul'da büyük mükelleflere bağlı bir şirkette çalıştım 8 yıl ve vergi indirimine başvurup olumlu sonuçlandıktan sonra iş yerinden çıkışımı alıp memlekete yerleştim. %44 engelli oranım var. Burada bir işe başladım. Vergi indirimi için tekrar mı başvuru yapacağım? Yoksa iş yerine vermem gereken bazı evraklar mı var sadece?
@KIZILELMA37
Vergi indiriminde herhangi bir süre kısıtlaması yoksa bütün çalışma hayatı için geçerlidir, yeniden başvurmayacaksınız.
Resmi prosedür şudur; işyerinden orada çalıştığınıza dair belge ile vergi indiriminizin kayıtlı olduğu vergi dairesine başvurup, vergi indiriminizin yeni işyerinize tebliğ edilmesini talep etmek.
Ama İstanbul'dan ayrılmış olmanız yüzünden bu biraz zor görünüyor.
Aslında işvereninizin daha önceki işyeri için elinizdeki vergi indirimi yazısı ile indirim uygulamasının önünde bir engel yok, isterse onunla uygular. Ama işte yok bu beni bağlamıyor başkasına hitaben yazılmış derse birşey yapamıyoruz. Öyle olursa ilinizdeki vergi dairesine giderek mevcut vergi indirimi dosyanızın ilinizdeki vergi dairesine transferini ve sonrasında isyerinize tebligini bir dilekçe ile talep edin.
Tabi bu bir iki ay sürecektir, ama o durumda başka yol da görünmüyor.
İşveren yetkilisi bilinçli ve mevzuata hakim biriyse buna gerek kalmayacaktır.
Ufukalp abi çok teşekkür ederim bilgileriniz için. İlk önce eski çalıştığım iş yerine gelmiş olan vergi indirim yazısının fotokopisini isteyeyim. Eğer oldu ki kabul etmezse diğer prosedürlere başlamak gerekecek. Çok teşekkürler tekrardan...