Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi davasında "karar bozma" ne anlama gelir? [Hukuk]

REKLİ

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
0
temize giden dosyamı danıştay dosya sorgulamadan takip ediyodum sonuç bozma yazıyo aleyhime olan davaydı kazanmıştım sakatlık ve vergi indirimi davası sizce bozma ne anlama geliyo kazandım davayı kayıpmı eddim şimdi

REKLİ
Kazandığınız davayı danıstay bozmuş demek oluyor. Yerel mahkemeye yeni bir karar vermesi için geri gönderilmiş oluyor. Eski kararın yürütmesi durmuş oluyor.

bozma nedenı neymıs onu bılmek gerekıyor ona gore cevap yazarım

bozma nedenini bilmiyorum ama evet idari mahkemeye gönderilmiş yazıyo sadece sonucda bozma yazıyı bu ne anlama geliyo kazandım mahkemeyimi bozuyo yoksa ankara merkez kurulunun raporumu düşürme oranımımı bozuyo anu anlamadım ben idari mahkemeyi arasam ögrenebilirmiyim tekrarmı mahkeme olacam ben şimdi

1-BOZMA; mahkeme kararının usul ve yasaya aykırı olan herhangibir nedenle dosyanın yeniden yargılamaya tabi tutulması olayıdır. Yani, hakimin vermiş olduğu kararın yerinde olmadığı anlamı da çıkartılabilir.

Bu durumda; bozulan dosya mahkemesine geri gönderilir ve yargılamaya kaldığı yerden devam edilir. Bozma içeriğine göre; dosyanın yeniden karara bağlanma süresi daha da kısadır, çünkü yargıtay bozma aşamasında dosyanın neyden dolayı bozulduğunu belirttiği için bir nevi hakime yol gösterir. sizce sonuç ne olur arkadaşlar

sana biryerden bakma olanı soyleyeyım dosya numaranı biliyorsun dımı emsal yargıtay gogola gır ordan dosyanı bul neden bozuldugunu anlarsın....bıde mahkeme tekrar olur eksık olan tamamlanır tekrar yargıtaya gıder 3 ay icınde sonuclanır...

inşallah öyle olur ben hak eddime inanıyorum cvp teşekkürler

ilker bey (renkli ) slm

benim de hemen hemen aynı zaman da açılan ve 3 senedir danıştay da bekleyen temyiz davam var. aynı zamanda vergi mahkemesinin kararı ile 3 sene önce emeklide oldum. acaba bozma sebebi nedir ? ve sizi adli tıpa gönderdiler mi ? bilgi verirseniz sevinirim.

bozma sebebi mahkeme bana tekrardan rapor aldırmıştı bu raporu merkez saglık kuruluna göndermemiş

evet adli tıpa gönderdiler

rekli , bozma kararı sonrası nasıl bir süreç işleyecek acaba. yerel mahkeme davayı yeniden mi görecek ?

rekli , adli tıpa danıştay mı sevk etti sizi ? yoksa yerel mahkeme mi ? yaklaşık 5 yıldır dava ile uğraşıyorum. keşke dava etmeseydim. belki daha kolay çözülürdü. nerede ise normal emekliliğim geldi. geciken adalet adalet değil.

Arkadaşlar bu maliye sağlik kurulundan dolayi anladim kadariyla baya mağdur var Benimde oranimi 64(2017 tarihli rapor) den 20 indirdi itiraz ettim red etti bende mahkemeye dava actim mağdur insanlarin yol göstermesi babinda burda paylasim yaparsak iyi olur diye düsünüyorum.

merhabalar*sorunum şu..özür oranımı düşürdüğü için gelir idaresine dava açtım kazandım sonra danıştay bozdu ve tekrar mahkemede görüldü ve muayne için sevk edildim aldığım raporla mahkemeyi yine kazandım.idare danıştaya gidiyor savunmaları şu;hastene raporunu idareye ve bana tebliğ edilmeden karar verdi diye mahkemenin kararına itiraz ediyor..emsal karar varsa rica ediyorum.simdiden tşk ederim

Üst Alt