Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi dışında çalışana sakatlık parası mı öndeniyor?

insankar

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
İşyerimin muhasebecesi vergi indirimi sürecinden bağımsız olarak işkur'a kayıt yaptırmam halinde bu ayki maaşıma %42 raporumla yaklaşık 50 TL gibi bir sakatlık parası yansıyacağını söyledi. Gerçekten böyle bir şey var mı ki ilk kez duyuyorum...

Yok öyle bişey.
İşkura kayıt yaptırıp engelli statüsünde çalışmak size ekstra bir fayda sağlamaz.
İşverene faydası vardır.

Yok öyle bişey.
İşkura kayıt yaptırıp engelli statüsünde çalışmak size ekstra bir fayda sağlamaz.
İşverene faydası vardır.
Size mi bana mı faydası var diye sorduğumda engelli çalışanlar için devlet teşvik veriyor maaşınıza bir miktar yansır ancak işkur'a kayıt olmalısın dedi...
Bir bilgi eksikliği mi var...
Engelli statüsünün bana faydası yok mu? 50 TL gibi maaşınıza yansır dedi...
Sonuçta ne yapılması gerekiyorsa yaparım sorun değil ama maaşıma bir sakatlık parası yansır mı acaba?

Son düzenleme:
Vergi indiriminiz var ise zaten o kadar bir para maaşınıza yansıyor.
Bunun dışında parasal olarak bir avantajı yok.

Vergi indiriminiz onaylanınca,ücretinize uygulanır ve size küçükte olsa maddi bir fayda sağlar.
Ama en büyük faydası 01 10 2008 tarihinden önce sigortalı olduysanız,erken emekli olmaktır.

BuTcHeR

Teşekkürler. İlgili konuda bilgi sahibiyim ancak işkur'a kayıt yaptırınca alacağım sakatlık ücretini anlamadım. Engelli kadrosu için işverene verilen destek primi olmasın bu? Sanırım bunu mu çalışanlara veriyorlar?

Hayır öyle bişey yok.
İşveren sizin,kendi payını düşen kısmından asgari ücret düşerek hesaplar ve öyle öder.
Bunun size bir faydası yoktur.

BuTcHeR

Bir yanlış anlama olmuş o zaten. Muhasebeci ana şirketten yanlış bilgi almış olur. Neyse; para bir yana bu işveren için iyi bir şey ise; işkur'a kayıt ve bu işlemle ben de engelli kadrosundan olacaksam bu benim için de iyi bir şey. Engelli kadrosu anlamına geliyorsa ve işverene yüküm azaldıysa bu iyi birşey değil mi?

İşvereniniz için tabiki iyi bişey,sonuçta daha az sigorta ödeyecek.

Üst Alt