Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vergi indirimi farkı maaşıma yansıtılmıyor. Ne yapmalıyım?

bvib

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Engelliyim. %68 raporum var. Ben şirkette 8 ay oldu işe başladım. Vergi indirimi (ikinci derece sakatlar için 330 TL) yararlandım.

Fakat benim brüt maaşımı;

vergi indirimi den önce brüt maaşımı: 1642,69 TL
vergi indirimi den sonra brüt maaşımı: 1607,07 TL oldu. :(

49,5 tl fazla vermesini gerekiyordu. ama vermemiş. :eek:

Sizce böyle normal mı? Nasıl olmalı? Yardımcı olursanız sevinirim. Herkese teşekkür ederim.

Benim bildiğim eğer siz işyerine net maaş üzerinden anlaştıysanız bu indirimi vermemektedirler. Çünkü brüt maaş olarak anlaşılsa idi yıl sonuna doğru vergi oranı artacağından ele geçen net maaş düşük olurdu. Dolayısıyla bu farkı işveren kendi karşıladığından vergi indiriminide vermemektedir. Ha doğru mu yapıyorlar tabi ki değil aslında ama işte malesef koz işverenlerde...

Benim bildigim de maas nette olsa brutte olsa sonucta bu maasin bir gelir vergisi matrahi var. Isveren maas tahakkunu yaparken bu gelir vergisi matrahi uzerinden hakedilen vergi muafiyetini dusmek zorunda diye biliyorum. Aradaki farktan isverenin herhangi bir kayip veya kazanci var mi yok. Bence arkadasin hakki gaspediliyor. Eger ki maliyeden vergi muafiyeti onaylanmis ve isverenine defterdarlik tarafindan tebligatta bulunulmussa isveren uymak zorunda diye biliyorum. Haktan faydalanamadigina dair vergi dairesine muracaatta bulunabilir. Ama bu muracaat sonucu isverenimle aram acilir diyorsaniz onu bilemem.

Evet dediklerinize katılıyorum, bu vergi indiriminden işverenin herhangi bir en ufak bir kaybı yok. Ama işte son kelime önemli. İşveren o 3-5 kuruşa göz dikerse ve durumlar limoni olacaksa işte o zaman sıkıntı başlar.

Üst Alt